Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

VCD... jak to się ustawia??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• VCD... jak to się ustawia??

Panowie powiedzcie mi coś jeśli chodzi o VCD (variable centre differential)...
    Generalnie chodzi mi o sety, jak to się ustawia i jak to działa przy konkretnych setach.
    Mianowicie na pasku setowym mamy skale np. 10-50 i powiedzcie mi czy wogóle da się rozłączyć całkowicie przednią oś, czy można całkowicie rozłączyć tylnią oś itp. itd.
    Dla mnie ta skala jest bezsensowna bo wg. mnie powinno być to wykazane w % czyli np. front-50% rear-50% albo front-100% rear-0% albo front-0% rear-100%
    rozbujamy tą bude na nowo

Re: VCD... jak to się ustawia??

Hmm... Może chodzi o to że środek tego to 30 (50% front 50% rear). 10(100% front 0% rear) a 50(0% front 100% rear).
    Też mnie to ciekawiło, ale po pewnym czasie nie zwracałem uwagi na to.

Komentarz

Ten suwak wskazuje % momentu/mocy przekazywanej na przód, jak jest na nim 10 to jest 10%przód/90% tył, analogicznie 50%= 50/50

Komentarz

Czyli nieda się całkowicie rozłączyć przedniego dyferencjału?? Zawsze te 10 % zostaje przekazywanej mocy na przednią oś w takim razie
        Ale Panowie zobaczcie co jest napisane w opisie jeżeli wejdziemy w sety... Wchodzimy tam, najeżdzamy na VCD control i na samym dole mamy opis do czego to jest i jeśli damy w prawo i najedziemy na klucz to leci znowu opis na samym dole ekranu i... słabo znam angielski ale na tyle ile zrozumiałem z tego opisu wynika że jednak da się przekazać cały moment obrotowy na tylnią oś czyli front-0% rear-100% Czyżby opis kłamał
        rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Pracuję...
        X