Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ballast do 4x4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ballast do 4x4

Witam

Mam pytanie:
    Jak ustawiać ballast do samochodów 4x4 co się dzieje jeśli balast jest na tyle a co jeśli na przodzie???

Dzięki
    Pozdrawiam
    PawelMitsu

GT4 + GT Logitech Driving Force Pro 900 = Coś cudownego

Mitsubishi Evolution VIII

94,3% gry

Pozdrawiam

Weź auto z napędem 4x4 na jakiś tor gdzie jest mało zakrętów np.Motegi super speedway na free ride i daj balast max na przód a potem max na tył i zobaczysz co się stanie.Jak dasz na przód to prawdopodobnie auto będzie podsterowne (na łuku wychodzi na zewnętrzną) a jak dasz na tył to będzie nadsterowne (na łuku zarzuca tyłem).Rozmieść balast tak żeby ci pasowało.Jak nie chcesz żeby przy starcie (np. na 400m) przód unosił się do góry to daj balast na przód ale pamiętaj że wtedy zwiększasz ciężar auta.Kiedyś podsterowność eliminowałem balastem a teraz systemami TC.Pamiętaj że jak coś sknocisz w ustawieniach to zawsze masz jeszcze SET B i SET C,to pomaga jak dana fura ma mieć dwa lub trzy różne ustawienia np.na asfalt,na szuter i na 400m.Zamiast zmieniać ustawienia,zmieniasz poszczególne SET'y z ustawieniami na konkretny wyścig.
    Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Dzięki Shumi. Z tym sknoceniu to się nie martwię bo mam wszystkie default' owe ustawienia na kartce zapisane i korzystam z set' ów.
      Ale dzięki bardzo za pomoc z tym ballast' em

pozdrawiam
      PawelMitsu

GT4 + GT Logitech Driving Force Pro 900 = Coś cudownego

Mitsubishi Evolution VIII

94,3% gry

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
      X