Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia]TomakBanan

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Zdjęcia]TomakBanan

Z nadmiaru wolnego czasu postanowiłem podzielić się z wami moimi zdjęciami z GT4.
    Tak na prawdę to moje pierwsze zdjęcia w tej grze , jakoś zawsze lepiej szło mi jeżdżenie od robienia zdjęć także proszę o wyrozumiałość, ale także o szczere wypowiedzi i może jakieś rady na przyszłość :]

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.

Re: [Zdjęcia]TomakBanan

Lecimy!
    1. Ładne rozmazanie, bardzo dobre ujęcie, jasność na poziomie optymalnym, auto też niczego sobie. 5+
    2. Z deka za ciemne, rozmazanie na poziomie dopuszczającym, raczej jest to nieostrość, niż rozmazanie. 4-
    3. Lewy bok za ciemny, auto z deka za blisko. Te cienie na masce są denerwujące, ale to miejsce niestety ma to do siebie i trzeba to zaakceptować. 4+
    4. Choć nie lubię tego auta, to to jest dobrze ujęte, mogłoby być o jeden skok jaśniejsze. Widoki - bardzo mało miejsc w GT4 może się takim pochwalić. 5
    5. Niezbyt pociągające, jasność optymalna, całokształt na 4.
    6. Jak na gracza GT4 przystało. Ostre, jasność optymalna, jakość dobra. 5
    6. Ładny burnout. Poza tym nie pociąga. 5-
    Polecam robić o stopień jaśniejsze zdjęcia oraz robić bardziej oryginalne, pociągające

by nissanmmR
    Mission 20
    Czas: 3.38.602
    Przewaga: 0.03.089

Komentarz

Ogólnie sesja moim zdaniem jest całkiem fajna. Czwórka urzekła mnie najbardziej.

Komentarz

O proszę tego się nie spodziewałem. Nie wiedziałem nawet że masz Gt4 Zdjęcia są bardzo dobre, jeden z lepszych startów jakie tu widziałem. Masz oko i bakcyla, a to pewnie dlatego że w realu robisz wyśmienite foty. Przyczepić się można jedynie szarości tych fot, gdybyś tylko lekko musnął je gimpem etc.byłoby super. Ciesze się że dział gt4 photo trochę ruszył bo ps2 ma wiele osób a w temacie stypa. Ja wiem lata świetności minęły ale to nadal dobra gra. Pozdro i nie odpuszczaj.

Komentarz

Dobry start ^^ Oby tak dalej. 3 mnie urzekla

Komentarz

Dziękuję wszystkim za komentarze, niewątpliwie motywujące do dalszego działania
            Średnio jeszcze ogarniam robienie zdjęć, często ciężko jest mi osiągnąć zamierzony efekt. Ale staram się, a z racji tymczasowego uziemienia dużo zdjęć będę wrzucał

I jeszcze takie dwa zdjęcia, sam nie wiem co o nich sądzić. Nie uważam je za jakieś szczególne, ale i nimi się podzielę:

8.
            9.

Komentarz

Choć nie lubię photo travel to nie wierze własnym oczom! Jestem pod ogromnym wrażeniem, przeskok poziomu zdjęć pomiędzy pierwszą sesją a tą jest niesamowity. Nr.1 przypomina mi wyczyny Slika ale ta wyga czarowała po czasie Ty zmiotłeś już w drugim poście! Swoją drogą kilka godzin temu dorwałem tego Nissana w używkach w identycznym kolorze, po kilku modach pięknie jeździ bokiem. Jest cudne!
              Drugie, równie piękne. Nie wiem które lepsze. Obydwa piorunujące aż nie mogę się napatrzeć,a po takim czasie żadko bywa żebym przyglądał się pixel po pixelu obrazkowi z Gt... Gt4! Jakiś kompleks złapałem, muszę przyżądzić coś równie dobrego ku uciesze zmysłu estetycznego który aż wylewa się z tej palety znakomitości.
              Damn You!

Komentarz

1. Piękne kolory, ładny widok, nie lubię tego auta, ale... 6-
                2. Mistrzostwo Świata! Ocena 6+ nie ma co! Kolory, jasność, samochód, miejsce, jakość. Wszystko celujące!
                Mission 20

Komentarz

No również muszę pryznać, że są całkiem niezłe. Brawo! Oby tak dalej!

Komentarz

Widzę, że galeria z GT4 znów ruszyła. Cieszy mnie to
                    Dałeś piękne auta, dobrze podobierałeś felgi i kolory.
                    R32 z ostatniej sesji ryje beret, do tego jeszcze ten śliczy 200SX...
                    Myślę, że będę tu znów częściej zaglądał Trzymaj fason :wink:

Komentarz

Zapomniałem dodać, że zastosowałeś się do Mojej rady - robić bardziej pociągające zdjęcia
                      Mission 20

Komentarz

Dread, Twój komentarz totalnie mnie zniszczył zwłaszcza końcówka^^ za pozostałe opinie też bardzo dziękuję, szczerze mówiąc wahałem się czy dodać tamte zdjęcia, ale chyba dobrze zrobiłem, że jednak je pokazałem

I jeszcze zdjęcia 200SX wcześniej nie pokazane, także w ruchu:

10.
                        11.
                        12.
                        13.

Na razie mam problemy ze zrobieniem sensownego zdjęcia auta w ruchu, lecz nie lecącego bokiem... ale staram się, może i coś w tym typie niedługo się ukaże

Komentarz

1. Nie powala jak pierwsze tego typu ale nadal jest soczyście. Pięknie wyciskasz refleksy z karoserii. Trochę zbyt duże na moje oko nasycenie koloru. Ale w sumie dobrze bo dzięki temu fota "żyje". W dodatku mega felgi, jaki to dokładny model?
                          2.Klasyka gatunku, mokra Tsukuba i Sx. Bardzo mi się podoba, mój faworyt tej sesji. Czuć klimat rodem z serii Best motoring. Że też wcześniej się nie ujawniłeś w photo mode, widzę wielki potencjał.
                          3.Oklepane.
                          4.Pomysł i kadr dobry. Ale Gt4 detalami nie błyszczy, dlatego trochu psuje efekt. Chciałem pochwalić umiejętną obrubkę fot.
                          Zdradzisz co przy nich majstrujesz?

Komentarz

Po prostu wcześniej jakoś nie ciągnęło mnie do robienia zdjęć w grze Dopiero teraz się tego uczę.

Felgi to BBS, model 016.
                            A co do obróbki... troszkę rozjaśniam, bo ciemne i szare z photo mode wychodzą, podbijam kontrast, w jednym czy dwóch zdjęciach trochę więcej rozmycia zrobiłem, ewentualnie lekkie winietowanie, co widać np przy R32 i przy zdjęciu 200sx z góry
                            Czyli nic wyszukanego. Na razie nie mam dostępu do PC, więc i PhotoShopa nie używam, ale najprostsze programy do obróbki zdjęć działające na moim laptopie wystarczają

i jeszcze takie o:
                            14.

Komentarz

Te już uważam za porównywalnie takie same (jakością i wogóle) jak poprzednie, szczególnie to na Tsukubie Wet. Miło się na te zdjęcia patrzy :wink: .

Komentarz

Pracuję...
                              X