Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Konkurs Photo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Dyskusja] Konkurs Photo

]Witam na NKP!
    REGULAMIN

1. Ten konkurs jest konkursem otwartym: każdy może dołączyć w każdym momencie.
    2. Zakaz PhotoShopowania zdjęć: niektórzy nie mają ww. programu i ten punkt daje, że te osoby nie czują się gorsze. Zdjęcia, w których użyto PhotoShopa nie są brane pod uwagę.
    3. Edycje konkursu nie są sumowane. Każda żyje swoim życiem.
    4. Zwycięzca (wybrany drogą ocen) wymyśla temat następnej rundy.
    5. Zasady oceniania: każdy, nawet gdy nie brał udziału w danej edycji, może oceniać zdjęcia. Należy ocenić wszystkie fotki (Uczestnicy nie wystawiają oceny Swojej pracy). Mają one formę punktów w skali 1-10, bez ułamków. Liczona jest średnia arytmetyczna punktów. Kto uzyska największą średnią, wymyśla Temat.
    6. Zdjęcia robimy w GT Mode.
    7. Zdjęcia niezgodne z tematyką zostają ODRZUCONE.
    8. Forma wstawienia zdjęcia jest dowolna. Linki nie są zabronione, jednak używanie ich jest niewygodne dla Przeglądających i nie tylko.
    9. Termin zakończenia wstawiania zdjęć pisze w Swoim poście i wyodrębnia w jakikolwiek sposób osoba ustalająca temat. Aktualnie deadline musi wynosić 10 dni. W przypadku zastrzeżeń Organizator (TheBest44444) pisze w Swoim poście poprawny deadline.
    10. Ocenianie zdjęć kończy się po pięciu dniach, lub gdy pojawi się już 6 ocen.
    11. Odnośnie zmiany zdjęcia, można to zrobić, póki czas wstawiania zdjęć trwa.
    12. Zdjęcie NIE może być wcześniej publikowane na forum. Dlaczego? Dobrze będzie, jeśli każdy zrobi zdjęcie z myślą o konkursie.
    13. Proszę nie zapowiadać, że się zrobi zdjęcie - tylko od razu wrzucić fotkę. Ma to na celu utrzymanie porządku.
    14. W przypadku niemożności ocenienia zdjęć należy o tym uprzedzić pod zdjęciem bądź z temacie "Dyskusja", zapobiegnie to niepotrzebnej zwłoce.
    15. Zastrzeżenia, propozycje co do nowych punktów itp. należy składać w Dyskusji -Ja zedytuję Regulamin.

Nie lam regulaminu forum!
    //sin
    http://www.granturismo.pl/forum/gt4-...-t7881-15.html
    Zapraszam do udziału!

Re: [Dyskusja] Nowy Konkurs Photo

Czy drugi pkt dotyczy też obróbki w GIMP?
    GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
    Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Tak. Photoshop to ogólnie pojęty program do ulepszania zdjęć i akurat jego wpisałem. Inne też są zawarte w tym słowie.
      Zapraszam do udziału!

Komentarz

OK.

Komentarz

Na twoim miejscu. Zaraz za regulaminem nie dodawałbym tematyki. Najlepiej to żeby ktoś skomentował pomysł a dopiero potem tematyka i wszyscy robią. Bo jest ona dosyć mało widoczna jeśli ktoś szybko zjedzie w dół a jeśli nie będzie się śpieszył to na pewno nie przegapi.

Komentarz

Masz rozmiarem 200 napisane. Teraz już nikt nie przegapi
            Zapraszam do udziału!

Komentarz

Jestem wielce zawiedziony i to nazywa się konkursem? Nawet my nie możemy zagłosować? Po za tym na zdjęciu tychy idealnie widać R8. Jego zdjęcie jest dynamiczne i uchwycono na nim dużo krajobrazu no cóż nie najwspanialszego ale jednak ciutka tam jest a zawsze lepiej popatrzeć na widoczki + cztery kółka niż na sam samochód. Myślałem, że konkurs będzie zapowiadał się dobrze ale widzę totalną klapę nawet nie mamy prawa głosować. Ja na twoim miejscu nie liczyłbym na dalsze powodzenie konkursu, zapewne kontynuuje to tylko Dread i Naruciak, ale to nie ma sensu równie dobrze możesz sobie sam robić zdjęcia wstawiać i oceniać, prawo do głosu powinien mieć każdy.

Ups nie doczytałem, poprawka: Pomysł na to, że tylko uczestnicy głosują to totalna klapa, tyle z mojej strony

Komentarz

Źle zrozumiałeś. Cytat regulaminu:
                każdy, nawet gdy nie brał udziału w danej edycji (kto wstawił zdjęcie, musi) może oceniać zdjęcia.
                Czarno na białym, że każdy ma prawo do oceniania. A co do zdjęcia Tychy, to jest Moja ocena. Masz prawo go przecież poratować
                Zapraszam do udziału!

Komentarz

Zamieszczone przez TheBest4444
                  Czarno na białym, że każdy ma prawo do oceniania. A co do zdjęcia Tychy, to jest Moja ocena. Masz prawo go przecież poratować
                  Ołki dołki sir, przepraszam mój błąd ale wynikło to z mojego nie doczytania a nie czytałem tego, ponieważ tu nie startuję...

Komentarz

W końcu nikt nie jest nieomylny
                    Zapraszam do udziału!

Komentarz

W Regulaminie zaszła zmiana - punkt 5 i 10. Zniesiony został obowiązek oceniania przez Uczestników (dalej zalecane jest, żeby jednak to robili) - a koniec oceniania przypada wtedy, gdy trwa ono już 5 dni lub gdy pojawiło się 6 ocen.
                      Zapraszam do udziału!

Komentarz

2. Zakaz PhotoShopowania zdjęć: niektórzy nie mają ww. programu i ten punkt daje, że te osoby nie czują się gorsze. Zdjęcia, w których użyto PhotoShopa nie są brane pod uwagę.

Według mnie głupi, bezsensowny punkt. Co za problem sobie edytor graficzny ściągnąć?

Zdjęcia, w których użyto PhotoShopa nie są brane pod uwagę.

Jakim sposobem to będziesz chciał potwierdzić

Komentarz

Zamieszczone przez tycha

Według mnie głupi, bezsensowny punkt. Co za problem sobie edytor graficzny ściągnąć?

Zdjęcia, w których użyto PhotoShopa nie są brane pod uwagę.

Jakim sposobem to będziesz chciał potwierdzić
                          W końcu widać, czy ktoś użył FotoSzopa-pracza czy nie. A jeśli fotka wygląda jak oryginalna, to jeszcze to przeżyjemy.
                          A poza tym ten Konkurs jest o GT4 a nie o GT4 + FotoSzop-pracz.
                          Zapraszam do udziału!

Komentarz

Re: [Dyskusja] Konkurs Photo

5 dni mineło, a podsumowania jak nie ma tak nie ma...

Komentarz

Re: [Dyskusja] Konkurs Photo

Skoro organizator ma to gdzieś, to ja to zrobię.

Komentarz

Pracuję...
                              X