Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej GT4 - Seria Szósta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Turniej GT4 - Seria Szósta

Spoko pełen luz
    Mam jeszcze jedno kółko 1'18.197
    Ten przejazd jest już czysty.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZJmQAMP7xCI

Komentarz

Zamieszczone przez F288GTO

Ja niestety twierdzę, że jest ścięty, chyba nawet na poprzednią zasadę 1 koła na torze byś się nie załapał. Widać wyraźnie, że co najmniej 3 koła są poza torem.
      Mógłbym Ci doliczyć kilka dziesiątych do Twojego czasu jeśli nie chce Ci się robić od nowa perfekcyjnego kółka ale problem w tym, że nie wiadomo ile doliczyć żebyś za dużo nie stracił, a stracił to co zyskałeś na ścięciu. Zrób kółko od nowa, pewnie i tak wygrasz :wink:

A co do mojego poprzedniego postu to nie chciałem twierdzić, że ktoś nie zna zasad :wink: Chciałem tylko przypomnieć, że względem poprzednich regulaminów zmieniła się zasada mówiąca ile kół ma znajdować się na torze. Wcześniej było to jedno koło a teraz dwa koła muszą znajdować się na torze. Dodałem za to możliwość jeżdżenia po betonowej nawierzchni.

Podsumowując - można jeździć jak się chce byleby więcej niż dwa koła nie były na trawie w tym samym momencie.

@tycha
      Tarka wlicza się do toru czyli jeżeli są przynajmniej dwa koła w całości na tarce (musi być to jednoznacznie widać na powtórce) a reszta na przykład na trawie to wszystko jest ok.

Wszystko jasne to teraz kręcimy czasy bo do zakończenia rundy tylko niecałe 48 godzin

Edit/
      Na licencjach ani tarka ani beton nie liczy się jako tor. Czyli jest tak jak w realnych wyścigach samochodowych gdzie dodatkowo granice toru wyznacza biała linia.
      Dla mnie ścięty bez dwóch zdań. Ja tez muszę poprawić swój czas, bo jest beznadziejny.

Komentarz

Na licencjach ani tarka ani beton nie liczy się jako tor.
        Mylisz się. Nie raz, nie dwa nie zostałem wywalony z licencji, mimo że pokonywałem zakręt przypadkowym poślizgiem, gdzie jedno przednie koło ślizgało się po tarce, a reszta była na trawie. :wink:

A wg zasad przejazd Slika5 jest czysty.

Komentarz

Ja za to wywalany byłem w zupełnie odwrotnych sytuacjach co może dowodzić tego, że każdy tor ma swoją osobną "strefę jazdy" w której nie jest przerywana jazda w licencji (chociaż mogę się mylić :wink: ). Zasady mówią, że dwa koła muszą być na torze, tarce lub betonie, u Slika5 cztery koła są na trawie więc sprawa jest oczywista.

Komentarz

No racja, byłem pewien że ziemia koło tarki na tym zakręcie tego toru to beton. Pamięć mnie zawodzi.

Komentarz

Zostawcie już ten przejazd dajcie spokój zrobiłem inne kółko :wink:
              Czy to jest w porządku?
              Dzięki PP89 za udział w dyskusji

Komentarz

Nie oglądałem Twojego kółka Slik żeby nie psuć sobie zabawy a pierwszy replay tylko do pierwszego zakrętu :wink: Jak napisałeś, że przejazd jest czysty to pewnie taki jest :wink:

Z międzyczasów wychodzi, że da się pojechać na 1.17.7, wczoraj chciałem uderzyć w czas poniżej 1.18 ale nie lubię tego toru i kiedy po raz n-ty psułem kolejne kółko cisnąłem pada o podłogę i odpuściłem :mrgreen: Wstawię potem replay.

Replay - http://www.youtube.com/watch?v=0AvXZwwK_EY

Komentarz

Zamieszczone przez Slik5
                  Zostawcie już ten przejazd
                  Oj tam, oj tam, o czymś trzeba podyskutować

Szykujcie się, bo w następnej rundzie biorę udział

Komentarz

Wyniki rundy 2

Trasa - Trial Mountain Circuit
                    Samochód - Toyota SUPERAUTOBACS APEX MR - S (JGTC) '00

1. F288GTO - 1.18.008 - 25pkt.
                    2. Slik5 - 1.18.197 - 18 pkt.
                    3. Olo699 - 1.19.721 - 15pkt.

-----------------------------------------------------------------

Runda 3
                    Trasa - Suzuka Circuit West Course
                    Samochód - Aston Martin DB7 Vantage Coupe '00

Dawno nie było walki z trakcją to teraz będzie (tylko trochę :wink: )

Komentarz

O, moje pierwsze punkty w GT4 ! Tylko takie małe pytanko, gdzie jest ogólna kwalifikacja punktowa? Bo szukam, szukam i nie mogę znaleźć ...

Komentarz

Chyba na dole pierwszego posta tego wątku, ale mogę się mylić....

Komentarz

Jest na dole ale faktycznie jest troszkę mało widoczna i wyniki też. Przestawię regulamin na koniec bo wyniki są najważniejsze i powinny być widoczne od razu na początku tematu

Komentarz

[quote="F288GTO"]
                            Aston Martin DB7 Vantage Coupe '00

To kurestwo nie skręca i nie hamuje. Przejechałem dwa kółka i chyba wrzucę już czas... Kompletnie nie pasi mi runda.

Komentarz

Zamieszczone przez Slik5

Aston Martin DB7 Vantage Coupe '00

To kurestwo nie skręca i nie hamuje. Przejechałem dwa kółka i chyba wrzucę już czas... Kompletnie nie pasi mi runda.
                              Nie Tobie jednemu... Nie lubiłem, nie lubię i nie bedę lubiał brytyjskich aut.

Komentarz

To powiem Ci, że to "kurestwo" lepiej skręca na tym torze od wyścigówki Porsche 911 klasy GT3 jeżdżonym na znanym 'pół symulatorze'. Zrób trochę więcej kółek, jedź na 70% i powoli przyspieszaj a będzie ok. Dla mnie za to nie istnieją samochody na racing super softach, te opony to jakieś arcadowo-nfsowe przegięcie. Nie ma nadsterowności, podsterowności, utraty trakcji, nie ma niczego oprócz kręcenia gałką wbrew wszystkim zasadom fizyki. To w końcu 'real driving simulator' i czasem fajnie trochę powalczyć z samochodem gdzie zaczynają nas ograniczać nasze własne umiejętności w opanowaniu auta a nie tylko walczyć z guzikami na padzie...

@Olo699
                                Na początku testowałem Mercedesa AMG 190 oraz starą E klasę AMG (wstępnie któryś z tych samochodów miał jechać w turnieju) i nie dość że były wolniejsze to gorzej skręcały od Astona którym przypadkiem pojeździłem i okazało się, że nie jest ani za trudny ani za łatwy.

Dzisiaj będę zgrywał replay do poprzedniej rundy to postaram się też nagrać poprawne kółko tym Astonem żeby były ustalone mniej więcej punkty hamowania, bieg i prędkość w zakrętach. Jeśli ktoś jeździ innymi samochodami, nie zna tego toru i nie ma czasu na wykombinowanie tego wszystkiego to będzie miał na filmie.

Komentarz

Pracuję...
                                X