Zapewne masz rację. Ale nie zmienia to faktu, że jest wiele innych aut dużo przyjemniejszych i ciekawszych, spełniających kryteria o których wspomniałeś. Fakt jest taki, że jest to runda zaplanowana przez zwycięzcę poprzedniej :wink: i trzeba jeździć
Runda jest nieco inna od poprzednich i bardzo dobrze. Lipa tylko bo mi nie pasuje.
Przejechałem tor poniżej 1'23.000 i nie sądzę, żebym był w stanie to poprawić.
Edyta:
Nienawidzę Astona za jego snobizm, za to, że kiepsko jeździ i za to, że jest brytyjski.
Aston Martin produkuje świetne samochody klasy GT, to taki brytyjski odpowiednik włoskiego Maserati. A kiepsko na pewno nie jeździ (przynajmniej DB9) z uwagi na wyścigową historię firmy i to, że obecnie ich samochody biorą udział w wyścigach FIA klasy GT i całym serialu Le Mans. Ja również preferuję inne marki jeśli chodzi o samochody klasy GT ale jeśli miałbym możliwość przejażdżki to nie pogardziłbym jakimkolwiek Astonem :mrgreen:
Ja trochę zszedłem :wink: Jutro jeszcze popracuje nad przejazdem. A Aston też mnie zaskoczył jak testowałem samochody do rundy Skręca chętnie, nie jest podsterowny jak Lancer, fajnie się przerzuca masę no i przyjemnie mruczy V12 pod maską. W GT1 jako jeden z nielicznych europejskich pojazdów była wersja R6, przypomniałem sobie, że często nim jeździłem w GT1 i postanowiłem się przejechać w GT4. Okazało się, że jeździ bardzo przyjemnie to czemu by nie dać go do turnieju
Tutaj jest arkusz zawierający wszystkie auta używane z wyszczególnieniem które w którym tygodniu się pojawiają. Wystarczy przejść na ostatnią kartę arkusza, wyszukać samochód i sprawdzić w których ze stu tygodni się pojawia. Pozostałe karty są wyszczególnieniem każdego z tygodni. Arkusz pozyskany z GTPlanet. Nieźle się ktoś namęczył ale nie powiem, przydatne cholerstwo jest :mrgreen:
Komentarz