Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

Witam!

Mam dla Was propozycję przeprowadzenia turnieju/mistrzostw dla aut GT lub Tourning - kwestia do ustalenia
    Zawody w Time Trial w trybie Arcade. Czas trwania 2 tygodnie.
    Samochody dowolne zakres mocy i wagi będzie ustalony, tak aby były równe szanse, opony i kontrolery dowolne.
    Obowiązuje jeden samochód przez cały turniej - nie ma ŻADNYCH ZMIAN!
    Ilość rund: 6

Punktacja 8 miejsc wg. klucza: 10-8-6-5-4-3-2-1

Liczę na zebranie się chociaż 5 regularnie jeżdżących osób - może wstępna lista zgłoszeń wraz z samochodami?

Czekam na odezwę od ludu

Pozdrawiam.

Re: Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

no nie wiem czemu zrobieles turniej podobny do mojego wiec nie wiem czy to sie przyjmie ale jak cos to biore udzial.

Komentarz

No ok, ja też deklaruję uczestnictwo.

Komentarz

Każdy turniej jest podobny do siebie.
        Inaczej nie da się jak w Time Trial, punktacja też jakaś musi być.
        Kluczowa różnica to dowolność aut i opon - w większości turniejów jest narzucone auta jak u Ciebie, a więc jest inaczej.
        Jest też możliwość walenia długiego dystansu np. określona ilość okrążeń w Single Race, w mniej więcej czasie np. 2h. Wtedy doszłaby opcja Pit-Stopu i zmian opon.
        Co o tym sądzicie?

Co preferujecie GT czy turystyczne?

Ja proponuje turystyki.
        Moc ustawiona na 350KM +/-20, jak najbardziej bliższa tej wartości.
        Wtedy też będą mogły jeździć słabsze auta JGTC i inne Race Cary.

Czekam na Wasze opinie.

Komentarz

GT. Będzie większa róznorodność. Bo jeśli chodzi o turystyczne, to wiadomo czym będziemy jeździć.

Komentarz

OK to będzie GT
            Dopuszczamy auta z ustawieniem mocy na 500KM, bo różnice w mocach są różne w granicach 400-600KM. Nie jadą "szuflady" z LeMans i inne tego typu potwory, ich moc jest w granicach 600+ KM, więc już inna klasa

Pytanie jeszcze co do rozgrywek - Time Trial jak w Lidze Forda czy Single Race i określony dystans, jak pisałem powyżej?

Zastanawiam się jeszcze nad terminem zawodów czy skrócenie do 1 tygodnia by Wam odpowiadało, a w zamian zwiększenie ilość rund?

Czekam na sugestie i zachęcajcie innych do zawodów.

Komentarz

Ja też bym wystartował. Co do sugestii to jednak wolałbym termin 2 tygodnie, bo zawsze coś komuś może wypaść, a wtedy zazwyczaj nie ma szans na walkę o podium. Co do aut, również jestem za Grand Tourer, ale bardziej uściśliłbym wymagania co do parametrów (np. waga), bo w przeciwnym wypadku, ten kto wybierze SLR McLarena wygra wszystko. Wyścigi długodystansowe byłyby ciekawe, bo dobór opon i strategia zjazdów odgrywałaby rzeczywiście jakąś rolę. W przeciwnym wypadku wszyscy wybiorą RQ.

Komentarz

Poczekamy jeszcze na opinie innych co do długiego dystansu, mnie osobiście też to bardziej odpowiada bo będzie ciekawiej no i trzeba będzie utrzymywać szybkie tempo przez cały wyścig.
                Co do wagi - też się zastanawiałem jak to rozstrzygnąć.
                Myślę, że dobrym pomysłem byłoby ustalenie zakresu wagi mniej więcej takiego samego dla wszystkich.

Komentarz

Potestowałem, posprawdzałem i mniej więcej mam już określone zasady.

Określcie jeszcze czy wolicie długodystansowy wyścig, jeżeli tak to czy poziom szybkości przeciwników na torze na 10 nie będzie problemem?
                  Łatwo się odjeżdża im, a czasami może być dodatkowo więcej ścigania i też motywacją do większego wysiłku

Czekam na potwierdzenie: Endurance i A.I na 10?

Komentarz

OK, to ciekawa propozycja. Tak, jak powiedział oookash, termin dwóch tygodni jest bardziej sensowny. A jeśli już, to ścigajmy się w Single Race (Arcade Mode oczywiście). Z pewnością będzie to jakiegoś rodzaju innowacja, czytając Twoje plany Basto :wink: . A jeśli już, to niech ten Endurance, będzie na przykład na 30 kołek, a nie na 90, czy nie wiadomo ile jeszcze, bo taka jazda męczy i nudzi po pewnym czasie.

Komentarz

W Arcade Mode max to 50okr. Ja myślę nad zrobieniem wyścigu w czasie mniej więcej 1h, więc ilość okrążeń będzie szacowana od jakiegoś średniego czasu auta GT.

A co z A.I komputerowych aut? Pasuje Wam 10??

Komentarz

Zgadzam się z Olo. Pasowałoby coś pomiędzy 20-30 okrążeniami na umiarkowanie długich trasach. Wiadomo, że na Motegi Super Speedway można bez większego znużenia zrobić te 40-50 kółek, ale 20 okrążeń na Nurb to już szaleństwo. Byłbym za dysansem ok. 100km na wyścig.

A.I. na 10 będzie ok - zawsze to dodatkowa motywacja do śrubowania czasów

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
                          A.I. na 10 będzie ok - zawsze to dodatkowa motywacja do śrubowania czasów
                          That's right :wink: .

Komentarz

Naturalnie ilość kółek będzie odpowiednia do długości pętli toru.
                            To praktycznie wszystko jasne.
                            Pytanie tylko kiedy jesteście gotowi zacząć walkę?

Wieczorem podsumuje regulamin i będzie już wszystko czarne na białym

Komentarz

GT500 Championship 2011/2012

GT500 CHAMPIONSHIP 2011/2012

Sprawy organizacyjne:
                              Tryb Arcade - Single Race
                              A.I przeciwników w grze - 10

Kalendarz wyścigów:
                              Runda 1: 24.11.2011 - 07.12.2011
                              Runda 2: 08.12.2011 - 21.12.2011
                              Runda 3: 22.12.2011 - 04.01.2012
                              Runda 4: 05.01.2012 - 18.01.2012
                              Runda 5: 19.01.2012 - 01.02.2012
                              Runda 6: 02.02.2012 - 15.02.2012

Szacowany dystans wyścigu: 100km

Sprawy techniczne samochodów (Quick Tune - Up):

Samochody dowolne, spełniające poniższe wymagania.
                              Przez całe mistrzostwa jeździmy TYLKO JEDNYM AUTEM!

Power: 500KM (+/- 10KM) - Wartości najbliższe wymaganym
                              Weight: 1100kg (+/- 10kg) - Wartości najbliższe wymaganym
                              Top Speed, Driving Aids i Tyres: DOWOLNE!

Tyre Wear: Strong

Publikacja wyników wyścigu najpóźniej do końca dnia następnego po danej rundzie.
                              Informacje nt. następnej rundy w dniu zakończenia poprzedniego wyścigu.

Powodzenia!

Komentarz

Pracuję...
                              X