Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Mistrzostwa GT lub Tourning - Propozycja

Pokombinujcie z ustawieniami na mniejszy Top Speed, naprawde różnica wielka i 100 razy przyjemniejsza jazda, aż czujesz wiatr we włosach

Komentarz

Jak wrażenia po pierwszej rundzie?
      Mam nadzieję, że pozytywne?
      Dla mnie zabawa była przednia, szkoda tylko, że dwóch zgłoszonych nie wysłało czasu, mogło byś ciekawie.
      Zwłaszcza, że Jacor to mój kolega i nie ma PS2, więc zaliczał przejazd u mnie w domu. Powiem Wam tylko tyle, że był o 0,478 szybszy od Naruciaka14, no ale terminy są terminami i zasady po to, aby je przestrzegać!
      Natomiast kolega Olo699 mocno mnie zawiódł liczyłem na podobna walkę jak w Lidze Forda, mam nadzieję jednak, że każdy teraz się spręży, jeżeli znamy już wstępny rozkład sił
      Może zrobimy coś w stylu wypowiedzi po wyścigu, jak w realu?
      Na początek pierwsza trójka proszę o zdania (trwa konferencja prasowa)

Nad drugą rundą myślałem długo i stwierdziłem, że dobrze by było, aby był to wyścig uliczny, dlaczego?
      Może teoretycznie wolniej, ale bardziej technicznie, Motegi jest szybkim torem z wieloma dohamowaniami z dużych prędkości, co było kluczowe dla wyniku,
      Hong Kong jest bardziej ciasny i mam nadzieję, że to spowoduje duże tasowania w tabeli sezonu. Powodzenia!

A jak Wam się podoba logo naszych mistrzostw?

Komentarz

Mi pasuje.
        A logo bardzo fajne, lubię taka techniczną czcionkę.

Komentarz

Po pierwszym wyścigu jestem bardzo zadowolny - na szczęcie wóz nie odstaje za bardzo od reszty, a i torowi przeciwnicy są momentami pewnym wyzwaniem.

Druga runda podoba mi się jeszcze bardziej, przede wszystkim z uwagi na tor - świetnie sprawdza się na nim moje auto. Pierwszy przejazd z bardzo słabym początkiem (początkowe okrążenia bez wyczucia i z dużą rezerwą) oraz złym doborem opon w pierwszym etapie pozwolił mi wykręcić czas 47'02.252. Jestem jednak w stanie urwać z niego co najmniej minutę, o ile Panoz Esperante nie będzie się tak "panoszył"

Komentarz

Ech, no jedynie ten czas był moim ostatecznym, gdyż nagle w życiu zawodowym wyskoczyło tyle planów, że musiałem zrobić mały renament i zabrakło czasu na niektóre rzeczy. Ale powoli wychodzę na prostą i myślę, że wrócę do rywalizacji .

Komentarz

oookash powiem Ci, że różnice między nami po pierwszym moim próbnym przejeździe rownież z alpejska kombinacja opon, masą błędów wynosiły 5 sekund na Twoją korzyść.
              Obecnie zszedłem prawie minute, tak jak powiedziałeś
              Prawie, bo na trzecim zakręcie do mety moja Z-tka wykręciła bączka ale opony z tyłu piekielnie czerwone, aż strach ich było dotknąć
              Także walczymy dalej
              Najlepsze okrążenie póki co to 1:15:...

Komentarz

Basto, jakich używasz opon? Ja używam Racing Super Hard, z myślą, że jazda metodą "one stop" będzie udana. Pytam, gdyż myślę, nad zmianą taktyki. To było głównym powodem mojego słabego występu w pierwszej rundzie .

EDIT: W miarę możliwości, postaram się też pisać relacje z moich wyczynów :wink: .

Komentarz

Różnie, zawsze kombinuję
                  W Hong Kongu starsznie tył się ściera, kombinowałem z twardszą mieszanką z tyłu, jednak auto za bardzo pływa :/ Próbowałem jechać na RSH z myślą o jednym pit-stopie, ale niezbyt to było udane, bo 4 okrążenia się kręciłem, możliwe, że do zmiany nie oszczedzałem opon dlatego pod koniec był problem. Uważam, że lepiej zjechać dwa razy, ale założyc miekszą gumę, kwestia tego jaką? Myślę, że RH to strzał w dziesiątkę, ale na Motegi kombinowałem i pod koniec wyścigu założyłem ...Medium co dało efekt niesampwity, gdyby nie to - to różnica między mną a drugim miejscem wychodziłaby w tysięcznych sekundy!

Komentarz

Osz cholera, taki turniej a ja przegapiłem. Uprzejmie proszę (błagam ) o możliwość przyłączenia się do zawodów. Będę was gonił :wink:

Komentarz

Jasne! Witamy i zapraszamy! W każdej chwili można się dołączyć!
                      Rozumiem, że regulamin już znasz, więc podaj auto, moc i wagę zgodną z przepisami i....ogień na tłoki!!!

Komentarz

Ja mam zamiar jechać z mieszanką RS przód/RM tył i 4 pitstopy, albo może uda się 3 ale bym musiał mega oszczedzać opony albo zmienić pod koniec o oczko wyżej w twardości.

Komentarz

Zamieszczone przez F288GTO
                          Osz cholera, taki turniej a ja przegapiłem. Uprzejmie proszę (błagam ) o możliwość przyłączenia się do zawodów. Będę was gonił :wink:
                          Prosze, prosze, któz to do nas zawitał :mrgreen:

Basto, dzięki za odpowiedź na moje pytanie :wink: .

Komentarz

Zamieszczone przez Olo699
                            Prosze, prosze, któz to do nas zawitał
                            Cała przyjemność po mojej stronie :wink:

Samochód podam jutro albo po jutrze. Muszę przetestować wszystkie pojazdy spełniające regulaminowe wymagania. Na razie popróbowałem różne japońskie GT i jeśli chodzi o czystą szybkość na jednym kółku to muszę przyznać Basto, że Twój Nissan chyba wygrywa jeśli chodzi o kwalifikacyjne okrążenie. Jednak coś za coś bo opony na tylnej osi ostro dostają w kość a wtedy tył zaczyna odpływać w zakrętach. Prawdopodobnie, żeby było ciekawiej zdecyduję się na jakiegoś starego NSX'a ale potrzebuje jeszcze trochę pojeździć bo od blisko 3 miesięcy nie miałem pada w łapie i obecnie nie jestem w stanie pojechać na limicie.

Komentarz

Powiem Ci, że ta moja Z-tka to ciekawe auto
                              Na Motegi opony równo schodziły, ale w Hong Kongu gdzie jest dużo zakrętów 90-stopni, więc cały czas tył napędza oponki dają się we znaki
                              No ale dzięki temu jest ciekawie i zapowiada wyrównaną walkę!
                              Mam nadzieję, że podczas tej rundy klasyfikacja wywróci się do góry "kołami" i będziemy mieli pojedynek "łeb w łeb" przez cały sezon GT500

Komentarz

Racja Basto, ja również mam nadzieję, że te mistrzostwa, to nie będzie sezon Formuły 1 z roku 2011 .

Komentarz

Pracuję...
                                X