Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Farming / Zarabianie kasy w GT 5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Farming / Zarabianie kasy w GT 5

Spokojnie Imprezą można wygrać, ale jednak znacznie (a oprócz ilości dostawanej kasy to dla mnie też to się liczy, więcej Cr/h nabijesz szybszym autem) lepiej Veyronem. Dostaje się go za Mistrzostwa Gran Turismo, do tego dołożyć kilka tysięcy Cr i tak chyba najszybciej zarabiać na tym wyścigu. Na 18/19 lvl i tak lepszego wyścigu do farmingu nie ma. Jeszcze bodaj klasę niżej są 3 okrążenia na Daytonie, które da się zrobić w 2,5 minuty w full tuned Mustangu Mach1 (dobrze skręca na tym torze, można jechać z pełnym gazem w zakrętach) i się kosi coś pomiędzy 20 a 30k Cr.
    Galeria GT6 | Galeria GT5 | Last.fm | MyAnimeList.net | YouTube

Komentarz

Ja jak już zrobiłem wszystkie wyścigi które mogłem na złoto, a nie miałem expa i kasy to jeździłem Bugatti Veyronem w wyścigu Turbo aż dobiłem do wyższego poziomu. Obecnie jak mam poziom 24 i dobijam do 25 to ciągle jeżdżę w Dream Car Championship w Ekstremalnej 108 000 Cr. [patch 1.05] i nawet 18 000 Doświadczenia.
      Aha i przy okazji, gorąco polecam Mazdę 787B.

Komentarz

Dla mnie like the wind jest ok. Nie wiem ile doświadczenia, ale 84000 za trzy i pół minuty w toyocie minolcie to wystarczająco dużo, by sobie kilka takich okrążeń strzelić. Dodam, że ta Toyota w tym wyścigu to po prostu rzeźnik.

Komentarz

Jak ktoś posiada Arcade Sticka to na Like The Wind na ovalu można zostawić Aspeca żeby sam jeździł. Wystarczy zostawić 2 guziki wciśnięte , pod jdnym gaz, pod drugim X czyli potwierdzanie w menu, i X ustawić na auto-fire. Auto po bandach zrobi 5 kółek a auto-fire klikając X będzi restartował wyścig. X2010 samo wygrywa ten wyścig nawet odbijając się od band.
          Poziom A-spec - 40 Poziom B-spec - 40
          Licencje - 60x GOLD
          Trofea - 100%

Komentarz

Najlepsza kasa i exp są w wyścigach sezonowych (seasional events) dostępnych w GT life (ikonka poniżej multi).
            naprawdę fura kasy a wyścigi prościutkie.
            Bierzemy Bonus Race i jeśli mamy wymagany samochód to jazda. Oponenci mają chyba fabryczne wozy a my możemy tuningować w zasadzie do woli (typ auta jest wybrany do każdego wyścigu). Jedyna "trudność" to tak ztuningować wóz aby nie wpuścić do niego za dużo kasy a zeby równocześnie spokojnie se wygrać.
            Z mojego doświadczenia wystarczą opony sport soft sportowe ECU, filtr stożkowy i obejście katalizatora. JAk dla kogoś może to być mało to redukcja wagi i dożycić jakies turbo i wydech i powinien wygrać w cuglach.

Do 13 stycznia chyba jest wyścig Nascarami po Nordschleife 2 okrazenia. Za wygrana bierze sie chyba z 1 000 000 creditów. Wystarczy mieć NASCARA (do wygrania u Jeff'a w specialach) i skrócić skrzynię i troszkę znać tor aby konkurencji dac powąchać dyma.
            All Gold Boy

Komentarz

Zamieszczone przez Babka Kiepska
              Dla mnie like the wind jest ok. Nie wiem ile doświadczenia, ale 84000 za trzy i pół minuty w toyocie minolcie to wystarczająco dużo, by sobie kilka takich okrążeń strzelić. Dodam, że ta Toyota w tym wyścigu to po prostu rzeźnik.
              Ja się z tym zgadzam, ja robię wyścig w mniej niż 3 minuty to mi daje w ciągu godziny prawie 1 764 000

Komentarz

Przepraszam za bezczelność w tym poście, ale ja po prostu najzwyklej na świecie nie rozumiem problemu kasy w GT5 . Zauważyłem, że u mnie pojawił się ten problem kiedy doleciałem do Forumla Gran Turismo i wtedy musiałem wyłożyć 4 950 000 na samą formulkę i tak od czasu kiedy ją kupiłem czyli złoto w zawodach i dosłownie kilka sezonowych tj Nascar na Nord i reszta, która dzisiaj za godzinę i 17 minut wygasa posiadam chyba poniżej 4 mln więc sorry ale kasa w GT to na serio nie problem. Chyba, że ma ktoś problem z rozrzutnością i kupują wszystko jak leci ...

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez w10skins
                  Przepraszam za bezczelność w tym poście, ale ja po prostu najzwyklej na świecie nie rozumiem problemu kasy w GT5 . Zauważyłem, że u mnie pojawił się ten problem kiedy doleciałem do Forumla Gran Turismo i wtedy musiałem wyłożyć 4 950 000 na samą formulkę i tak od czasu kiedy ją kupiłem czyli złoto w zawodach i dosłownie kilka sezonowych tj Nascar na Nord i reszta, która dzisiaj za godzinę i 17 minut wygasa posiadam chyba poniżej 4 mln więc sorry ale kasa w GT to na serio nie problem. Chyba, że ma ktoś problem z rozrzutnością i kupują wszystko jak leci ...

Pozdrawiam

Wiesz, ale gra się dla przyjemności, a przyjemność wiąże się z wydawaniem, a nie chomikowaniem kasy Ja wczoraj np. tak dla siebie kupiłem Mercedesa mclaren`a, Mercedesa SL55 AMG, Lexusa ISf, kolejną miatę, a nawet skyline`a sedana tylko po to, żeby zrobić im zdjęcia, ale przyznam, że wyszły niektóre przekozacko. Pochwalę się jak zgram na kompa

Dodam, że warto zrobić tak jak ja. Kupiłem sobie wczoraj Redbulla i Formułę GT na allegro. Za każde zapłaciłem 5 zł, dostałem 3 auta (peugeot jakiś le mans, ale nie jeździłem nim) no i zarabianie kasy jest dla mnie pestką. Przez co mogę się cieszyć gt5. Redbullem like the wind trwa niecałe dwie minuty, więc o czym tu mówić, do tego to auto jest normalnie kosmiczne. Jeszcze nic mi takich wrażeń z jazdy nie dało jak ten pocisk. Tym można wchodzić w zakręty przeszło 200, a mój max to 493 na indianapolis w like the wind. Dodam, że ltw przejechałem corvettą zr1, żeby nie było, że idę na łatwiznę

Komentarz

Faktycznie, masz w 100% rację. Największa przyjemność to kupowanie no i oczywiście sama jazda . Przyznam się też, że tylko doświadczyłem tego na początku kupując Puga 206 RC 177 koni i zaczynając od zera. Niesamowita frajda z jazdy, delikatny tuning i podniesienie mocy, upatrzyłem sobie jako następny samochód Mercedesa C63AMG i tak problemem był fakt, że nie miałem wystarczającego lvl a nie kasy . Później teoretycznie z kasą jest okej. Ale najlepiej to wygląda chyba od 24-26 lvl ....

Pozdrawiam

Komentarz

Każde normalne auto można kupić powiedzmy do 200 tys, na tuning wydamy max 100tys, bo auta za 200 tys już są bardzo mocne i wystarczy kilka rzeczy zmienić, żeby się dobrze nimi śmigało, ale nie o tym mowa. Wiec potrzeba nam na auto 300tys. Kupujemy redbulla na allegro za 5 zł, mamy go w ten sam dzień, do tego like the wind za 84 tys, więc starczy nam 10 minut redbullem, żeby w pełni cieszyć się grą Polecam coś takiego, bo naprawdę zarabianie w gt5 jest bardzo trudne tym bardziej, że przy sprzedaży auta ponoć są jakieś badziewne limity i redbulla można sprzedać za max 100 tys. cr. Dla mnie to chore, ale niech tak zostanie

Komentarz

Jakoś kupowanie aut przez allegro do mnie nie przemawia. Lepiej samemu zdobyć Redbulla
                        A-Spec- 40 lvl
                        B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Ja nie kupiłem GT5 dla przechodzenia. Kupiłem po to, by się nim bawić, a dla mnie nie jest zabawą jazda milion razy po torze, żeby kupić jakieś auto.

Komentarz

A ja, wzorem moich wyczynów z GT4 mam zamiar zakupić wszystkie dostępne w grze modele. Jeżdżenia przede mną co niemiara

Komentarz

Jesli nie zrobią czegoś co by pokazywało czy posiada się juz dany samochód to będzie tragedia :wink:
                              A-spec- 32
                              B-spec- 33
                              http://www.mygranturismo.net/user_sheet.php?id=4305

Komentarz

Nic prostszego, drukujesz sobie listę aut (np z GTPlanet) i na bieżąco skreślasz/podkreślasz/stawiasz krzyżyk przy aucie, które właśnie kupiłeś

Komentarz

Pracuję...
                                X