Części tyle samo, ale kolega pyta się czy modyfikacje kosztują tyle samo. Otóż modyfikacje kosztują w zależności od osiągów samochodu. Im lepszy samochód tym modyfikacje są droższe.
Też nie dostrzegłeś pewnego "niuansu", bo Angello napisał tego posta w południe. XD. Chyba że...
Resztę dopowiedz sobie sam.
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie godzina postu Angello to 12:40 am
No właśnie: Zegar 12-godzinny - sposób zapisywania czasu, polegający na podzieleniu doby na dwie pory: przedpołudnie od północy do godziny 12:00 i popołudnie - po tej godzinie, do północy.
Stosowany powszechnie w krajach anglosaskich. Godziny przedpołudniowe odróżnia się od popołudniowych dodatkową informacją, zwykle w formie dwuliterowego skrótu AM (także A.M. lub am lub a.m.) - z łac. ante meridiem ("przed południem"), wobec PM (także P.M. lub pm lub p.m.) - z łac. post meridiem ("po południu").
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie godzina postu Angello to 12:40 am
No właśnie: Zegar 12-godzinny - sposób zapisywania czasu, polegający na podzieleniu doby na dwie pory: przedpołudnie od północy do godziny 12:00 i popołudnie - po tej godzinie, do północy.
Stosowany powszechnie w krajach anglosaskich. Godziny przedpołudniowe odróżnia się od popołudniowych dodatkową informacją, zwykle w formie dwuliterowego skrótu AM (także A.M. lub am lub a.m.) - z łac. ante meridiem ("przed południem"), wobec PM (także P.M. lub pm lub p.m.) - z łac. post meridiem ("po południu").
BAM BAM i tu cię mam!!!!!
Jak już cytujesz z Wikipedii to cytuj całość
ciąg dalszy brzmi: "Według przyjętej konwencji godziny pomiędzy północą a 1:00 w nocy zapisuje się jako 12 a.m." (zresztą to wynika z twojego cytatu, ale jak widać twoje zrozumienie jest chyba nieco zaślepione...)
No, przeproś ładnie i nie błaznuj już więcej, bo robimy masakryczny OT
Mam pytanko, takie techniczne mocno, jak ustawiać kąt pochylenia kół, jakie wartości dopiero cokolwiek znaczącego wnoszą? Np doszedłem, że na takim ringu jak w przód wbiję 1,5-2 to lepiej śmiga w tych zakrętach, ale czy to już dużo czy dalej mało?
Mam pytanko, takie techniczne mocno, jak ustawiać kąt pochylenia kół, jakie wartości dopiero cokolwiek znaczącego wnoszą? Np doszedłem, że na takim ringu jak w przód wbiję 1,5-2 to lepiej śmiga w tych zakrętach, ale czy to już dużo czy dalej mało?
Mocne pochylenie ma bardzo duży wpływ na długość hamowania i na ogólną trakcje na prostych, przy bardzo twardym zawiasie też nie ma co przesadzać z pochyleniem. trzeba sobie wyważyć, różnie jest na różnych torach i przy różnych autach. Generalnie tam gdzie są proste i ostre dohamowania nie przesadzałbym z pochyleniem.
Komentarz