pamiętam po premierze jakoś dawało się wyłączyć bodaj abs i te wyzwania wpadały łatwiej niż licencja klasy B. Teraz minimalna wartość abs to 1 i w zakrętach wytraca tyle prędkości że aż się odechciewa tego jeździć
Na pewno nie mylicie ASM (kontrola stabilności)z ABSem? Sprawdzę to dziś, bo ja również przeszedłem to wyzwanie na wyłączonym ABSie. Z tego co pamiętam wyłączenie ABS wyłącza również ASM i skutkuje większą prędkością w zakręcie.
W zawodach specjalnych w nascarze w spatchowanej grze NIE DA SIĘ wyłączyć ABSu, który ma minimalną wartość 1!!! I zera NIE DA SIĘ ustawić! Wraz z tym jest trudniej bo samochód nie ciśnie maxem w łukach...ASM da się wyłączyć, jak dobrze pamiętam wszystko da się wyłączyć = ustawić ZERO, ale nie ABS.
Koniec kropka, ci co niedoinformowani niech sprawdzają u siebie po 100 razy i się wreszcie ogarną.
Jak ktoś przechodził wyzwania tuż po premierze gry przed którymś tam patchem mógł ustawić sobie ABS na zero i z palcem w dupie przejść te zawody. Z którymś patchem ABS da się minimalnie ustawić na 1 i ani ciut mniej.
Nie napinaj się tak bo ci żyłka pęknie :-)
Ludzie przechodzą wyzwanie Vettela na padzie, Alfę na eigerze potrafią wyzłocić a ty panikujesz bo po owalu nie umisz skręcać w lewo :-)
Czy ja powiedziałem że nie umiem skręcać w lewo po owalu? Ty trujesz, że da się wyłączyć ten ABS, a się go nie da i o to mi chodziło. Poza tym, chyba świadczą o czymś te 4h nie? Nie jest to jeden przejazd i złotko
Ja wyzłociłem to na włączonym ABSie podobnie jak Arti, zanim się obejrzałem, nie rozumiem nad czym tu dywagować. Vettel i Alfa na Eigerze to rozumiem, ale Nascar? To już szkoła AMG była dużo większym wyzwaniem
Nascar był rzeczywiście banalny. Większe problemy sprawiało mi to objechanie świata i zmiany samochodów (Alfa ---> Lambo itd) tam to dopiero się natrudziłem. A Nascar to za pierwszym razem na złoto/srebro...
Koledzy od kiedy zostało w gran tour wyłączone Wychodzenie z poślizgu w opcjach ?
Macie jakieś porady dotyczące eiger i alfy ? Nie wiem ile godzin juz próbowałem ale zatrzymałem się na 1.17.200-1.17.600.
Przecież wychodzenie z poślizgu tylko utrudnia sprawę i spowalnia samochód sztucznie - na tym raczej Alfy byś na złoto nie przeszedł. Powyłączaj te niepotrzebne 'przeszkadzacze', zostaw tylko ABS. Co do rad - cóż, to po Vettelu na złoto najtrudniejsze wyzwanie w GT5, nie ma tutaj jakiejś 'złotej rady', po prostu maksymalna spinka, idealna linia przejazdu i próbuj do bólu. Mnie to 2 wieczory zajęło, najważniejsze to się nie zniechęcać
Komentarz