Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zadania Specjalne - poziom trudnosci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Zadania Specjalne - poziom trudnosci

Jestem właśnie w trakcie zaliczania szkoły AMG.. osobiście wcześniej nie miałem styczności z tą trasą, ale po przejechaniu jej na złoto (jak narazie tylko suchy tor - pozostała reszta na mokrym) stwierdzam, że jest to najlepsza trasa w całej grze poziom emocji podczas pokonywania kolejnych zakrętów jest bajeczny - w szczególności jeżeli jedzie się SLS'em bez wspomagaczy

...jedyne czego nie mogę zaliczyć do tej pory to Eiger w Grand Tour... ten przejazd Alfą to jakaś czarna magia ale i nad tym przysiądę na dłużej dopóki nie wpadnie gold

P.S. oczywiście wszystko zaliczam na Padzie
    A-Spec 30 lvl
    B-Spec 34 lvl

Komentarz

Mnie jak dotąd największą trudność sprawił nieszczęsny Merc na suchym torze Nurnburgring. To była porażka, droga cienka, auto szerokie, o ogromnej mocy... Złoto było w tym przypadku prawie niemożliwe do zdobycia... ;/
      Zdjęcia z GT5:
      https://picasaweb.google.com/1103408...eGranTurismo5#
      Zapraszam do oglÄ…dania

Komentarz

Ja miałem tylko problem z jednym wyzwaniem Sebastiana Loeba, a dokładnie ten w którym pomykamy C4 WRC po śniegu a tak ogólnie wszystko łatwizna

Garaż- http://www.mygranturismo.net/33020

Komentarz

Aha, czyli nikomu nie sprawiły problemów wyzwania Vettela. No ciekawe... Ja jeżdżę według mnie idealnie, a zawsze brakuje tych paru sekund do medalu.

Komentarz

O Vettelu nie wspominam, bo jeżdże na padzie, a to nie jest na nim możliwe

Komentarz

Zamieszczone przez Londevin
              Aha, czyli nikomu nie sprawiły problemów wyzwania Vettela. No ciekawe... Ja jeżdżę według mnie idealnie, a zawsze brakuje tych paru sekund do medalu.
              ja mysle ze poprostu umieja przeczytac 1 post, a nie tylko sugerowac sie nazwa tematu
              A spec= 37 lvl
              B spec= 40 lvl

Komentarz

Ponoć jest kilku mistrzów GT, którzy zrobili Vettela na padzie. Kilka filmików na YT już jest. Ja nie potrafię pojechać tak dobrze nawet na kierownicy, aby mieć wszędzie złoto. Jest to po prostu za trudne dla mnie. Po wielu próbach brakuje mi 0.2 do złota na Nurburgring'u. Na Monzy się udało złoto, bo mogłem ciąć szykany, natomiast na Suzuce brakuje mi niecałej sekundy (+0.8 ) do srebra. Poprzednie specjalne wyzwania zarówno szkołę AMG, Loeb'a i wszystkie inne za 1 lub 2gim podejściem. Na Nurburgringu będę próbował dalej zdobyć złoto bo nie wiele mi brakuje, a exp leci bardzo dobrze. Jak nic można awansować do 35 poziomu z 30 po zaliczeniu wszystkiego na gold.
                I may be slow but I'm still ahead of you.
                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ja od godziny probuje przejechac 2 okrazenia na Daytonie w szkole Nascar... MAAASAAAKRAAA!!!

Komentarz

@Sasek
                    tak, ale tylko Nurburg i Monze, do Suzuki trzeba kiere, nie robie ich bo nie chce sie denerwować

@up
                    Wyłącz AAAAABBBBBSSSS :wink:

Komentarz

Pomogło... ten ABS to bardziej przeszkadza, niż pomaga...

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                        Ponoć jest kilku mistrzów GT, którzy zrobili Vettela na padzie. Kilka filmików na YT już jest. Ja nie potrafię pojechać tak dobrze nawet na kierownicy, aby mieć wszędzie złoto. Jest to po prostu za trudne dla mnie. Po wielu próbach brakuje mi 0.2 do złota na Nurburgring'u. Na Monzy się udało złoto, bo mogłem ciąć szykany, natomiast na Suzuce brakuje mi niecałej sekundy (+0.8 ) do srebra. Poprzednie specjalne wyzwania zarówno szkołę AMG, Loeb'a i wszystkie inne za 1 lub 2gim podejściem. Na Nurburgringu będę próbował dalej zdobyć złoto bo nie wiele mi brakuje, a exp leci bardzo dobrze. Jak nic można awansować do 35 poziomu z 30 po zaliczeniu wszystkiego na gold.
                        no mi dzisiaj brakowalo na suzuce ok 2.7 sec do zlota. teraz po 3 h gry na suzuce(pare dni temu tez pare godzin na to stracilem no i nawet suzuka 1000km na nic sie nie zdala) zdobylem srebro z czasem 2:10:449 i wiem ze 1 okrazenie moglem pojechac troche szybciej.. Z tego co zauwazylem wracajac nastepnego dnia lub za 2 dni duzo lepiej idzie, bo przy dluzszych posiedzeniach zaczynasz wypadac na zakretach ktore masz praktycznie juz opanowane, przynajmniej ja tak mam, Reasumujac jak jest uparty to jest to do zmeczenia, ale czy uda sie to zrobic bez popadniecie w chorobe psychiczna tego nie wiem

Nurburgring nie ruszalem jeszcze, na monzie zloto

troche przegieli z tym ze trzeba przejechac 2 pelne okrazenia, powinno byc jedno a i tak bylo by to niezmiernie trudne, ale chociaz exp jest dobre, tyle ze nerwy mozna stracic.
                        A spec= 37 lvl
                        B spec= 40 lvl

Komentarz

A mi ze specjalnych na złoto brakuje w wyzwaniu Vettela Nurburging i Suzuka - cięzko bedzie mi to poprawić a Wam jak idzie?, o dziwo Monza dość prosto na złoto...
                          oraz w Rajdzie Grand TOur, Alfa 8C na złoto, Murcielago i Focus WRC wszedzie srebro...
                          i Akademia AMG mi została do zrobienia na złoto w deszczu cała, i jeden złoty brakuje przy SLS, swoją drogą niezły czas zrobili 7:05 ( w realu chyba nie do osiągnięcia SLS ).
                          Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                          B Spec - 40 level
                          60 x Gold
                          http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
                            A mi ze specjalnych na złoto brakuje w wyzwaniu Vettela Nurburging i Suzuka - cięzko bedzie mi to poprawić a Wam jak idzie?, o dziwo Monza dość prosto na złoto...
                            oraz w Rajdzie Grand TOur, Alfa 8C na złoto, Murcielago i Focus WRC wszedzie srebro...
                            i Akademia AMG mi została do zrobienia na złoto w deszczu cała, i jeden złoty brakuje przy SLS, swoją drogą niezły czas zrobili 7:05 ( w realu chyba nie do osiągnięcia SLS ).
                            Suzuka juz "tylko" ponizej 0.3 sec brakuje, mysle ze jeszcze z 6h i wpadnie...
                            EDIT;D : Wystarczyly 2 godziny dluzej i suzuka wpadla z czasem dosyc dobrym bo 2:09:737, (szkoda ze z podniecenia wylaczylem i nie zapisalem replay;d) , mysle ze jeszcze z pol sekundy przy dobrym wietrze dalo by rade uciac. Miałem juz odpuscic, bo im dluzej tym gorzej sie jezdzi, ale po wyciagniecu 2:10:019 przez duzzy blad na ostatnim zakrecie nie dalem za wygrana. Jakby ktos potrzebowal pomocy w suzuce, mianowicie predkosci na zakretach, czasy chekpointow to pytac, sluze pomoca. Z filmikow na youtube ciezko bylo cokolwiek wyciagnac, bo troche za szybko to wszystko sie dzieje

AMG na deszczu to problemow raczej nie bedziesz miec bo jest stosunkowo proste, tam gdzie trzeba WRC pokombinuj z ustawieniami bo ja na wszystkim wylaczonym chyba nie dawalem rady z tego co pamietam.
                            A spec= 37 lvl
                            B spec= 40 lvl

Komentarz

xCiuchciax na jakich ustawieniach jezdziles redbullem ? Na padzie czy Kierownicy ?

Z tego co szukałem i sprawdzałem znalazlem pare filmow może ci sie przydadzą

http://www.youtube.com/watch?v=r83KIh_S ... re=related - Nurburgring

http://www.youtube.com/watch?v=gStm-Dou ... re=related - Monza

Suzuka tez gdzies tam bedzie ; )

Osobiscie nie kąbinowałem z tymi filmikami bo teraz jezdze 24 h. Poogladaj poćwicz i daj znać jak ci poszło i czy coś te filmy pomogły

pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Preze$
                                xCiuchciax na jakich ustawieniach jezdziles redbullem ? Na padzie czy Kierownicy ?
                                Z filmikami cos tam patrzylem ale bez wycwiczenia trasy ciezko. Jezdze na kierze g27 ustawienia redbula to abs 1 tcs 0 linia+ wychodzenie z poslizgu(przewaznie jezdze tylko z ABS 1 ale tutaj to bym chyba zwariowal. Kierownice zmienilem na amator, ale nie widze zadnej roznicy w prowadzeniu redbula przy wlaczonej symulacji w sterowaniu.

Z vettela najgorsza suzuka, wszystko trzeba jechac perfekcyjnie bo inaczej mozna zapomniec o zlocie.. baa nawet o srebrze.
                                Nurburgring dosyc prosty owszem pare godzin zajal(obeznianie z trasa, glupie bledy), ale czas 2:08 potrzebny do zlota nie jest tutaj wysrubowany w porownaniu do w/w suzuki, az dziwne ze nie dali czasu 2:07:00, wtedy juz trzeba by było jechac perfekcyjnie.

Ze specjalnych zostal mi grand tour z czerwona alfa na eidgar nordwand.
                                A spec= 37 lvl
                                B spec= 40 lvl

Komentarz

PracujÄ™...
                                X