I udało sie mam złoto na Monzie, a na Nurburg wczoraj troszke jeździłem i wydaje mi sie, że jestem w stanie zdobyć nawet srebro
Na nurburgringu jak pomeczysz to zrobisz napewno, masz tam bardzo duzo miejsca na bledy 2 i 3 zakret mozesz wypasc z zakretu i jechac dalej a to bardzo ulatwia. A tak apropo to dodali na 1 evencie z grand tour checkopointy które pokazują czas, wiec teraz juz nie trzeba samemu liczyc.
Miałeś racje posidziałem nad tym godzine i wpadło srebro i to z zapasm
jak posiedziales godzine i Ci wpadlo srebro to mysle ze posiedzisz jeszcze ze 3 i zloto wpadnie. Tylko suzuka jest przegieta.
Mi sie finalnie udalo wykonac ostatni event specjalny który mi pozostał, czyli nieszczesne grand tour. ustawienia to abs: 1 linia + manualna skrzynia biegow, generalnie do lini sie nie stosowalem wogule bo to tylko spowalnia. Na automatycznej skrzyni biegow ja tracilem okolo 0,5 sekundy na pierwszym checkpointcie, a akurat tyle mi brakowalo.
Wg kolejnosci najtrudniejsze specjalne wg mnie to:
1. Vettel suzuka
2. Grand tour eidgar nordwand z alfa 8c
3. Nurburgring szkola AMG SLSem na suchym caly tor
3. Vettel nurburgring
4. Vettel monza
zadania specjalne na torze top gear to dla mnie mordęga. Nie mam cierpliwości do tych ogórków czy wystarczająco silnych nerwów do pływających elisów. Ale ostatnie zadanie było chyba najprzyjemniejsze i za 1 razem wpadło sreberko więc myślę że złoto tam jest do ogarnięcia. Ale te ogórki...
Jeśli chodzi o tor Top Gear w Zawodach specjalnych to zrobiłem to na złoto na padzie trochę pomęczyłem ale nie długo tak z 20min każdy czyli ogórek i Lotus. Wskazówki do Ogórków słupki koloru biało-czerwonego można śmiało dotykać i przewracać, a całe czerwone niestety już nie, druga porada to ścinanie zakrętów gdzie tylko się da i wpadnie złoto. Lotusy: ja to przejechałem na takich ustawieniach skrzynia: automatyczna, kontrola trakcji: 4, wychodzenie z poślizgu: włączone, wspomaganie kierownicy: słabe, ASM: wyłączone, ABS: 1. Tak jak pisałem wcześniej wszystko na padzie. Powodzenia
Ostatnie dwa zakręty to najważniejsza część dobrego okrążenia. Trochę praktyki, i będziecie mogli na tych dwóch zakrętach wyprzedzić co najmniej 3 przeciwników "za jednym razem" - ćwiczcie
Komentarz