Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zadania Specjalne - poziom trudnosci

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Zadania Specjalne - poziom trudnosci

ze mozna stracic nerwy, to malo powiedziane:-)
    jednak wolalem 100 razy bardziej jechac vettela, niz meczyc grand tour na eiger nordwand - w koncu sie udalo, ale to mnie wkurzalo zdecydowanie najbardziej...
    co do ustawien - na vettelu abs ustawiony na 1 w zupelnosci wystarcza, no chyba, ze na padzie jakos inaczej dzizla, bo ja sie nie odwazylem podchodzic do tego bez kierownicy:-)
    w tym momencie zostalo mi tylko dokonczenie szkoly amg na mokrym, tez jakos mi to nie podchodzi - jechanie wolno, zeby bylo szybko hehe
    pozdro

Komentarz

Zamieszczone przez zaklinacz
      ze mozna stracic nerwy, to malo powiedziane:-)
      jednak wolalem 100 razy bardziej jechac vettela, niz meczyc grand tour na eiger nordwand - w koncu sie udalo, ale to mnie wkurzalo zdecydowanie najbardziej...
      co do ustawien - na vettelu abs ustawiony na 1 w zupelnosci wystarcza, no chyba, ze na padzie jakos inaczej dzizla, bo ja sie nie odwazylem podchodzic do tego bez kierownicy:-)
      w tym momencie zostalo mi tylko dokonczenie szkoly amg na mokrym, tez jakos mi to nie podchodzi - jechanie wolno, zeby bylo szybko hehe
      pozdro
      szkoly amg na mokrym nie ma sie co bac. latwiejsza niz na suchym
      A spec= 37 lvl
      B spec= 40 lvl

Komentarz

no wszyscy tak wlasnie mowia, ale jakos na razie nie potrafie sie przestawic - moze jakies wskazowki zanim do tego siade? jakie ustawienia? gram na G25.
        pozdro

Komentarz

Zamieszczone przez zaklinacz
          no wszyscy tak wlasnie mowia, ale jakos na razie nie potrafie sie przestawic - moze jakies wskazowki zanim do tego siade? jakie ustawienia? gram na G25.
          pozdro
          ja mam g27, gralem na automat +abs:1, reszta wylaczona, bo nawet sie chyba nie da nic wiecej wlaczyc. Jesli Ci dobrze idzie to smialo mozesz na manualu jechac, mysle ze powinno byc wtedy prosciej. Najprostszy jest caly wyscig, wtedy kiedy masz połączone 4 sektory, poniewaz jest dosyc spory zapas czasu. Jesli uda Ci sie sektory zrobic na zloto, nawet po 30 minutach gry na sektor. to caly wyscig pojdzie Ci bardzo szybko.
          A spec= 37 lvl
          B spec= 40 lvl

Komentarz

no i szkola amg na mokrym zaliczona - rzeczywiscie po chwili obycia juz idzie w miare bez wiekszego problemu. co ciekawe gdy przejedzie sie 300 sl, to jazda sls-em to juz wlasciwie formalnosc...
            pozdro

Komentarz

Zamieszczone przez xCiuchciax
              Nie widzialem podobnego tematu, byl tylko temat o licencjach ale to zupelnie co innego a do platynki tez potrzebne. Z ciekawosci pytam które zadania specjalne, oprocz Vettela (bo to troche inna bajka, kazdy ma z tym problem) sprawiły wam największy kłopot. Oczywiście wyzłocenie, bo brąz nie jest żądnym problemem.
              Dla mnie rajd Sebastiena Loeba jest na razie niemożliwy do zaliczenia, udało mi się jedynie I rajd czyli Toskanię (po wielu próbach), pozostałe 2 to hardkor. Próbowałem przeróżnych opcji ustawień, może głównym problemem jest to że gram na padzie, ale kurcze, chociaż na brąz powinno się tak dać. Doradzicie coś?

Komentarz

Włącz wychodzenie z poślizgu i wyłącz wszystkie inne wspomagające systemy (poza ABS ).
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

U Sebastiana Loeba zaliczyłem tylko dwa wyzwania: pierwsze i ostatnie. Na drugie po prostu nie mam nerwów, po prostu nie podchodzi mi ten Citroen. Co do asyst to próbowałem początkowo z włączonym wychodzeniem z poślizgu itp. i lipa, za żadne skarby się nie dało. Po kilku nieudanych próbach i bardzo "pięknych" epitetach rzucanych pod adresem twórcy tego testu postanowiłem pojechać jedynie na ABS'ie. Efekt? Pierwszy jakimś cudem zaliczony na brąz, ostatni na złoto. I wcale nie używałem wskazówki zawodowca żeby nie nadużywać drift'u. Gram na padzie. Być może dziś śmignę sobie drugą próbę i w razie czego dam wskazówki co i jak. O ile zajdzie taka potrzeba "of coz"
                  Pozdrawiam
                  PS: Czyli mam rozumieć że do Vettel'a nawet nie mam co podchodzić na padzie?

Komentarz

jak się atuo wyczuje ( co dla mnie jest czarną magią bo model jazdy jakby żywcem wyciągnięty z innej gry) to po paru godzinach mozna jakieś brązy zaliczyć ponoć

ja szczerze mówiąc jestem straszny nerwus i po 5 próbach odpuszczam bo po co się denerwować

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                      Włącz wychodzenie z poślizgu i wyłącz wszystkie inne wspomagające systemy (poza ABS ).
                      Heh, oczywiście że mam wyłączone wychodzenie z poślizgu, TCS i inne "wspomagacze" tylko rzuca tym autem wtedy tak że trzeba baaardzo ostrożnie gałeczką kontrować. Jak na razie wciąż jestem na mecie powyżej wymaganego na brąz minimum - a powiedzcie w takim razie czy te zadania specjalne są niezbędne do ukończenia gry na 100%? Bo do wszystkiego brakuje mi tylko tego p(...) Loeba, Vettela, obydwu 24-godz. maratonów w A-spec i 24h Nur. w B. W sumie mam 98% gry.

Komentarz

Musisz się naprawdę skupić. Na początku nawet na brąz nie dojeżdzałem, ale jak pewnego wieczoru sie ogarnąłem to wszystko na złoto wpadło. :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                          Zamieszczone przez Witek Enzo
                          Heh, oczywiście że mam wyłączone wychodzenie z poślizgu, TCS i inne "wspomagacze" tylko rzuca tym autem wtedy tak że trzeba baaardzo ostrożnie gałeczką kontrować. Jak na razie wciąż jestem na mecie powyżej wymaganego na brąz minimum - a powiedzcie w takim razie czy te zadania specjalne są niezbędne do ukończenia gry na 100%? Bo do wszystkiego brakuje mi tylko tego p(...) Loeba, Vettela, obydwu 24-godz. maratonów w A-spec i 24h Nur. w B. W sumie mam 98% gry.
                          Ale ja pisałem żebyś włączył wychodzenie z poślizgu Ja też ledwo brąz robiłem, włączyłem i od razu czas lepszy o 5 sekund niż złoto.
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

[quote=Witek Enzo]
                            Zamieszczone przez siniak
                            Zamieszczone przez "Witek Enzo":odo2bn7k
                            Ale ja pisałem żebyś włączył wychodzenie z poślizgu Ja też ledwo brąz robiłem, włączyłem i od razu czas lepszy o 5 sekund niż złoto. [/quotedo2bn7k]
                            Bosz... sorry z tej frustracji już literek nie widzę oki - sprawdzimy zatem ten sposób, dzięki

Komentarz

Wychodzenie z poślizgu daje niesamowite efekty. Ja za chiny nie mogłem przejść wyścigu elise na torze top gear. Włączyłem wychodzenie z poślizgu - złoto za pierwszym podejściem.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                                Wychodzenie z poślizgu daje niesamowite efekty. Ja za chiny nie mogłem przejść wyścigu elise na torze top gear. Włączyłem wychodzenie z poślizgu - złoto za pierwszym podejściem.
                                Taa jak już kiedyś udało nam się ustalić, to wychodzenie z poślizgu zmienia fizykę jazdy samochodu.
                                I may be slow but I'm still ahead of you.
                                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Pracuję...
                                X