Kiedyś brąz u Vettela był o jakieś 5 sekund trudniejszy, we wcześniejszych wersjach gry. Monza na złoto to pikuś. Reszta wymaga trochę czasu i pracy. Później to Monze przebiłem sobie o prawie 3 sekundy złoto. Suzuke da się o prawie 2 sekundy szybciej niż złoto przejechać, a Nurburgring o ponad sekundę przebiłem, bo tam też można szeroko na niektóre pobocza wyjeżdżać.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Ja vettela mam suzuka i nurb braz,a na monzie srebro.
Szkole amg robilem tylko raz i zrobilem na srebro ,a na zloto nie robie bo nie lubie nurbow. Problem mam (wstyd o tym pisac )z wyzwaniem Loeba, za nic nie umiem go zrobic na braz .A na ogol wrc mi dobrze idzie. Czarna magia
Ja vettela mam suzuka i nurb braz,a na monzie srebro.
Szkole amg robilem tylko raz i zrobilem na srebro ,a na zloto nie robie bo nie lubie nurbow. Problem mam (wstyd o tym pisac )z wyzwaniem Loeba, za nic nie umiem go zrobic na braz .A na ogol wrc mi dobrze idzie. Czarna magia
Na rajdy polecam wyłączyć wszystkie wspomagacze, bo tylko spowalniają one samochód.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Problem mam (wstyd o tym pisac )z wyzwaniem Loeba, za nic nie umiem go zrobic na braz .A na ogol wrc mi dobrze idzie. Czarna magia
Kamil polecam opcję "szukaj", ja też miałem ten sam problem i zapodałem takie samo pytanie swego czasu. Jak wrócisz stronę wcześniej w tym wątku to pierwszy post powinien rozwiązać sprawę. Polecam, wypróbowany sposób
zgadzam się z Patras_97. Cisne na padzie i zaliczyć Eiger z Grand Tour na padzie graniczy dla mnie z cudem brakuje mi do złota 0.00.400 z małym groszem i nie mam pojęcia gdzie robię błąd ^^
Ja na razie to olewam, wezmę się za to jak będe miał kiere. Za Akademie Kierowców AMG w ekspercie też bez kiery się nie biore
EDIT: o Vettel'u nie wspomnę...
Komentarz