Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 a Logitech Driving Force GT

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GT5 a Logitech Driving Force GT

jak masz na -2 to musisz bardziej krecic - daj sobie na 2 albo 3 to bedzie ci latwniej - albo i wiecej
    do tego jak chcesz tak latwo to sobie ustaw nie realistyczne a te podstawowe - chyba amator i wspomaganie tez mozesz wlaczyc
    PSN progress Jesteśmy Kierowcami Jutra!

Komentarz

Witam

Odświeżam temat bo mam kilka pytań dotyczących gry za pomocą tej kierownicy.

Dzisiaj dostałem tą kierownice (używana, blisko dwuletnia) i odpaliłem GT5. Pierwszy raz grałem na kierownicy więc przesiadka z pada to był szok. Jedyną trasą którą jechałem w miarę szybko i czysto jak na padzie było High speed ring, w pozostałych nawet tak prostych jak Rzym, Spa, Deep Forest czy Trial Mountain nie kończyłem okrążeń, w większości wypadając na ostrych zakrętach czy powolnych nawrotach, nie wspominając o szybkich szykanach. Czasem wydawało mi się dziwne odzwierciedlenie ruchów kierownicy DF GT a skrętu w grze (tzn relatywnie dużo kręcenia a mały skręt samochodu - szczególnie wolne ostre nawroty (np. pierwszy na Spa po linii mety, czy nawrót na deep forest i następna para kilku zakrętów) przez co grało się nieprzewidywalnie. Jedyny sensowny czas (Ferrari 430 scuderia, bez tuningu, opony wyścigowe miękkie - 1.05 min) udało się wykręci po kilkunastu minutach jazdy na High speed ring) przy reście klapa.

Zatem czy też mieliście na początku takie wrażenia z gry tą kierownicą i po dłuższym treningu to minęło (na pozostałych trasach których grałem odstaję ładnych kilka sekund na każdym okrążeniu w porównaniu z padem) czy być może jest to jakiś wadliwy, zużyty egzemplarz kierownicy?

Komentarz

Raczej, nie ja od razu miałem czasy o około sekunde lepsze od najlepszego czasu na padzie

Komentarz

charger twoje odczucia i wyniki są całkiem normalne, ja dopiero po paru dniach od przesiadki z pada na kiere nauczyłem się ją ogarniać prawidłowo, to samo powie ci wielu kolegów tutaj. Tylko Sqad jest jakiś inny

Komentarz

może tylko ja mam prawo jazdy w tym towarzystwie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nie wyobrażam sobie prowadzić normalnego samochodu padem

Komentarz

ja do tej pory nie potrafie sie ogarnac

Komentarz

pamietam jak przesiadlem sie z pada na kiere... inna bajka, szczegolnie w GT5 bo np. w TDU2 kod prowadzenia to jakas kpina i gra na owym sprzecie nie sprawia radosci.
                driftuje takze na kierownicy i nie przeszkadza mi fakt ze padem jest o wiele latwiej.
                gdyby jeszcze odbijala szybciej...

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Nigdy nie grałem w GT5 na padzie, więc nie wiem jak to jest. Nie liczę tego jednego razu gdy testowałem metodę z gumką i wykałaczką żeby nabić kasę na Indianapolis. http://www.youtube.com/watch?v=LnBeswCo ... re=related

Pamiętaj żeby w opcjach kierownicy ustawić symulację. force feedback polecam na 2 do 4. Wiadomo że na 10 odczuwamy największe doznania, ale kręci się ciężej niż w prawdziwym wozie bez wspomagania :-) Do tego wyłącz wszystkie wspomagacze oprócz ABS na 1.

Potem przed wyścigiem możesz ustawić czułość kontrolera - im wyższa tym mniej musisz kręcić na ostrych nawrotach, ale też zmniejsza się precyzja. Jednak nawet przy ustawieniu na 7 precyzja jest większa niż na padzie. Stosuję takie rozgraniczenie: NASCAR: czułość (-2); mocne auta RWD czułość 0; FWD i 4WD: 2; Drift: 7). Do driftu można także włączyć wspomaganie kierowania w opcjach kierownicy - działa to tak że gdy chcesz wykonać nagły skręt to Force Feedback nie stawiał oporu ( przy wolnych skrętach czuć normalny opór)

Komentarz

ja FF wole na wiecej i lubie walczyc z kiera - w tedy sie czuje jazde!
                    tylko gra na jakims stole czy innym biurku jest do kitu - od razu trzeba zainwestowac w stojak - ogromna roznica w jezdzie i wygodzie oraz odczuciach

Wheel Stand Pro V2
                    http://www.proline.pl/?p=WSP+V2

Komentarz

ponoc ten stojak lata i ogolnie jest kiepski.
                      wiem bo sam chcialem go lyknac ale po przeczytaniu roznych opinni zrezygnowalem.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Nie lipa, lepiej sobie kupić fotel Spacro widziałem taki. Z pomarańczowymi pasami fotel kubełkowy pod kierownicę Logitech Driving Force GT za chyba 500 zł Bardzo fajnie się prezentował. Fajnym plusem było to, że można było zapiąć się pasem

Komentarz

jesli opieracie swoja opinie na nie sprawdzonych informacjach...

ja mam - siniak ma - spytajcie moze mieszkamy blisko i damy posmigac...
                          dla mnie to byl krok milowy jak odkrecilem ze stolu (ktory byl za wysoki i lapki kiepsko trzymaly) i pedala wzialem z podlogi (odjezdzaly mi albo byly w zlej odleglosci...)
                          u mnie nic nie lata - dokrecilem wszystkie sroby i motylki...

Komentarz

witam
                            Faktycznie po drugim dniu grania jeździ się weselej, z większą frajdą niż na padzie, w sumie każde auto którym jeździłem prowadzi się inaczej, opony robią dużą różnicę itp. Dziwi mnie jedna "właściwość" tej kierownicy: jadać na nurburgring 24, nawet słabym autem (alfa romeo zagato wyścigowa) czasem mam jakieś blokady w kierownicy (nie wpadam w poślizg, nie jade szybko), czasem coś "strzeli" przy zakręcie itp). Na innych torach mi się to nie zdarza. Gdyby kierownica była nowa ze sklepu to bym to olał, a że jest używana to cholera wie, czy wszystko jest ok. Pojechałbym nawet do serwisu Logitecha aby odpłatnie to sprawdzili, tylko nie wiem czy jest np gdzieś na Śląsku czy tylko w Warszawie

Komentarz

jesli tylko na 1 torze to pewnie przez tor mozemy sie kopsnac razem i pokazez co i jak...

ja zauwazylem ze promien skretu sie zwieksza wraz z redukcja biegu - ma ktos to uczucie (nie chodzi o predkosc!)

Komentarz

Ja tam nie będę tutaj gadał o jakiś tam pierdołach, ustawieniach itp. Po prostu powiem, że grając w Gran Turismo na kierownicy gra się bajecznie zwłaszcza jeszcze grając w specjalnym fotelu to już łączymy przyjemne z pożytecznym

Komentarz

Pracuję...
                                X