Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 a Logitech Driving Force GT

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GT5 a Logitech Driving Force GT

Otóż posiadam takową kierownice która nosi nazwę Logitech Driving Force GT , nie jest ona najgorsza ale myślałem że uatrakcyjni bardzo moją grę w Gran Turismo... Szczerze mówiąc troszkę się zawiodłem , no ale nie pisze tu po to żeby się wyżalić . A więc zwracam się z prośbą do użytkowników którzy też mają tą kierownicę , czy wiecie może jak ją ustawić i skonfigurować żeby maksymalnie urzeczywistnić i tym samym polepszyć frajdę z jazdy tą kierownicą ? Bawiłem się trochę w tych opcjach lecz nie znam się na tym za bardzo , a może ktoś doświadczony będzie wiedział więcej odemnie

Re: GT5 a Logitech Driving Force GT

Ustaw tryb profesjonalny w opcjach kierownicy/kontrolera i FF w skali od 1/10 ustaw na 2. Posiadam tą kierownicę i jeżdżę na takich ustawieniach, dodam, że jeździ mi się na nich świetnie. A dalej to ustawiasz sobie wyłączone wszystkie pomoce kierowania i inne wspomagacze typu ASM, TCS, pomoce wychodzenia z poślizgu i wtedy gra się świetnie. Osobiście na tej kierze bardzo dokładnie czuje się samochody, ale wiadomo czasem potrafią się wymknąć spod kontroli. :wink:
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

ile stoi taka kiera ?

Komentarz

ile stoi taka kiera? bo na padzie to mnie szlag trafia po za tym zadnego realizmu na padzie sie nie czuje i pozniej wyzywam sie na ulicy a to nie dobrze bo mandat mozna dostac ;/

Komentarz

Na tej stronce widzę,że chyba najtaniej ---> http://www.morele.net/kierownica-log...rce-gt-252732/
          382 zł.Ale przed premierą gry było o wiele taniej

Komentarz

Ja to swoją w dość ciekawy sposób zdobyłem. Na aukcji allegro znalazłem tą kierownicę w cenie 290zł+wysyłka. Z miejsca ją kupiłem, w ofercie było tylko 5 i poszły praktycznie jednego dnia. Niestety do domu przyszła Driving Force PRO... Dobrze, że sprawdziłem paczkę przy kurierze, nie wiem co mnie wtedy tknęło, ale, że cena była niewysoka wolałem przy nim sprawdzić produkt. Nie przyjąłem go powiedziałem, że to nie jest to co zamówiłem, bo zamówiłem inny model. Kurier zabrał kierę, a ja w mailu do gościa od którego kupiłem napisałem, że dostałem co innego. On na to, że to niemożliwe. Później się okazało, że na magazyn przyszły im PRO a nie GT jak zamawiali, dlatego też źle z magazynu poszło przez kuriera. A później to zanim koleś od dostawcy otrzymał kierownice DFGT to minęło półtora tygodnia... Nie wiem ile w tym prawdy było... ale 2 tygodnie po zdarzeniu otrzymałem w końcu to co zamówiłem, a od wygrania aukcji na allegro minęły prawie 3 tygodnie. Sporo czekałem ale za tą cenę było warto. Obecnie to one od 430 w górę stoją także oferta, która jest wyżej jak najbardziej kusząca. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
              Ja to swoją w dość ciekawy sposób zdobyłem. Na aukcji allegro znalazłem tą kierownicę w cenie 290zł+wysyłka. Z miejsca ją kupiłem, w ofercie było tylko 5 i poszły praktycznie jednego dnia. Niestety do domu przyszła Driving Force PRO... Dobrze, że sprawdziłem paczkę przy kurierze, nie wiem co mnie wtedy tknęło, ale, że cena była niewysoka wolałem przy nim sprawdzić produkt. Nie przyjąłem go powiedziałem, że to nie jest to co zamówiłem, bo zamówiłem inny model. Kurier zabrał kierę, a ja w mailu do gościa od którego kupiłem napisałem, że dostałem co innego. On na to, że to niemożliwe. Później się okazało, że na magazyn przyszły im PRO a nie GT jak zamawiali, dlatego też źle z magazynu poszło przez kuriera. A później to zanim koleś od dostawcy otrzymał kierownice DFGT to minęło półtora tygodnia... Nie wiem ile w tym prawdy było... ale 2 tygodnie po zdarzeniu otrzymałem w końcu to co zamówiłem, a od wygrania aukcji na allegro minęły prawie 3 tygodnie. Sporo czekałem ale za tą cenę było warto. Obecnie to one od 430 w górę stoją także oferta, która jest wyżej jak najbardziej kusząca. :wink:
              Aha, czyli sugerujesz koledze takie ustawienia kierownicy? Ja jednak myślę, ze dużo czasu nie zajmie koledze sprawdzenie kierownicy w każdej konfiguracji, bo to w jaki sposób będzie ustawiona przez kogoś innego, wcale nie musi odzwierciedlać Twoich upodobań, Próbuj aż będzie ok, mi tez trochę przeszkadzało to jak kierownica się zachowuje podczas wyścigów, ale przywykłem i jestem zadowolony. Może po prostu kwestia przyzwyczajenia...
              A-Spec - 0lvl / B-Spec - 1lvl

Komentarz

Zamieszczone przez stefbet
                Aha, czyli sugerujesz koledze takie ustawienia kierownicy? Ja jednak myślę, ze dużo czasu nie zajmie koledze sprawdzenie kierownicy w każdej konfiguracji, bo to w jaki sposób będzie ustawiona przez kogoś innego, wcale nie musi odzwierciedlać Twoich upodobań, Próbuj aż będzie ok, mi tez trochę przeszkadzało to jak kierownica się zachowuje podczas wyścigów, ale przywykłem i jestem zadowolony. Może po prostu kwestia przyzwyczajenia...
                Ale ja nie pisałem w tym poście o ustawieniach kierownicy...

Komentarz

Mam DFGT i w GT5 w sumie nie ma czego w niej ustawiać. To nie jest gra PC, gdzie jest dostęp do 20 parametrów żeby można było dopasować każdą kierownicę na rynku.
                  To jest gra na konsolę, która przez cały czas tworzenia była testowana na DFGT (widać było na zdjęciach, że Kaz na takiej jeździ). I to jest właśnie piękne.

Ja osobiście jeżdżę od premiery na sile FF 5. Po 30 kółkach nascarem ręce odpadają ze zmęczenia. Być może Sasek ma rację, że na FF 2 można osiągnąć lepsze wyniki online. Zwłaszcza do jazdy Redbullem polecają zmniejszyć siłę FF. Ale w najnowszym patchu 1.06 podobno poprawili działanie FF w X1, a ponadto można regulować czułość kontrolera w opcjach wyścigu. Dzięki temu można wreszcie driftować na kierze równie łatwo jak na padzie.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                    ... a ponadto można regulować czułość kontrolera w opcjach wyścigu. Dzięki temu można wreszcie driftować na kierze równie łatwo jak na padzie.
                    Tu mnie zaskoczyłeś kmieciu. Myślałem, że te ustawienia są kierowane do graczy grających na padach. Człowiek co chwila coś nowego odkrywa :mrgreen:

Komentarz

Czekałem na taką opcję, bo nie mam zbyt dobrej techniki szybkiego kręcenia kierownicą. A niektóre trasy wymagały skrętu powyżej 180 stopni w każdą stronę. Dlatego do tej pory wolałem jeździć wozami, które ostro reagowały na ruch kierownicą. Teraz można zwiększyć czułość i włala :-)

Komentarz

Dziś przyszła do mnie DFGT i mam pytanek w sumie kilka:
                        -w GT za wiele tam opcji nie ma, kiera chodzi fajnie, tylko jak jest z tym 900 stopni obrotu? Kiedy to działa, kiedy nie, jak poznać?
                        -pod PC jak ogarnąć tego profilera, robię sobie profile, ale kiera się nie słucha tych profili i jest do dupy, jedynie jak ustawię te główne ustawienia to kiera się słucha, WTF?
                        -np w takim Dircie 2 na PC jak ustawić blokadę obrotu na ileś tam stopni? Ustawiam w profilerze np 200stopni i faktycznie kiera stawia twardy opór w pewnym momencie skrętu, włączam grę i już kręcę kurde ile wlezie...WTF?

Dzięki za odp

Komentarz

Khazar nie musisz spamować postami - wystarczy że zapytasz w jednym miejscu

Komentarz

Zamieszczone przez Khazar
                            Dziś przyszła do mnie DFGT i mam pytanek w sumie kilka:
                            -pod PC jak ogarnąć tego profilera, robię sobie profile, ale kiera się nie słucha tych profili i jest do dupy, jedynie jak ustawię te główne ustawienia to kiera się słucha, WTF?
                            -np w takim Dircie 2 na PC jak ustawić blokadę obrotu na ileś tam stopni? Ustawiam w profilerze np 200stopni i faktycznie kiera stawia twardy opór w pewnym momencie skrętu, włączam grę i już kręcę kurde ile wlezie...WTF?

Dzięki za odp
                            Select a Game - wybierasz grę, której chcesz zrobić specjalne ustawienia.
                            A następnie:
                            Edit->Specific Game Settings.
                            Tutaj ustawiasz, co chcesz - kąt obrotu, Force Feedback etc.
                            I teraz najważniejsze:
                            Zaznaczasz fajkę przy "Use Special Game Settings"
                            Odznaczasz (musi być odznaczona!) fajkę przy "Allow Game To Adjust Settings"

Sprawdź, czy Ci działa.

Komentarz

Teraz kiera słucha się global settings, natomiast jak ustawię jej np inny kąt obrotu i włączam dirta 2 to i tak jest obrót z globala.
                              Ogólnie dzięki i sorry za te dwa posty, dziś już lepiej to działa niż wczoraj.

Pzdr

Komentarz

Pracuję...
                              X