Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tryb dla 2 graczy splitscreen GT5 + dwie kierownice

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tryb dla 2 graczy splitscreen GT5 + dwie kierownice

Witam serdecznie,

Proszę o pomoc w kwestii gry w GT5 na podzielonym ekranie przy dwóch kierownicach.
    Wydaje mi się, że jest to błąd gry, ale może się mylę bo mój problem jest mocno frustrujący przy dłuższej zabawie w dwie osoby.
    Sprzęt jaki używam: PS3 + dwie kierownice Logitech Formula Force GT + pad SONY działający jako nr3.
    Problem:
    Po zakończeniu jazdy w trybie 2G i "włączeniu" się powtórki nie mam możliwości zatrzymania powtórki i ponownej rozgrywki dla dwóch graczy - wszystkie przyciski na kierownicach po prostu nie działają. Jak tylko powtórka się skończy - przyciski zaczynają prawidłowo działać i można rozpocząć ponownie wyścig.
    Frustrujące jest to przymusowe oglądanie powtórek .
    Przyciski działają do momentu przekroczenia linii mety i jakąś 1-2 sek. po zakończeniu wyścigu przez lepszego z graczy, w momencie kiedy wyświtlane są czasy poszczególnych graczy nie ma możliwości powrotu do jakiegokolwiek menu gry - przyciski po prostu nie działają i trzeba obejrzeć powtóreczki z wyścigu...

Aha, zainstalowałem wszystkie najnowsze patche dostępne do tej gry i dalej to samo.

Jeśli ktoś miał podobne przygody z GT5 i wie jak z tego wybrnąć proszę o sugestie.
    pozdrawiam
    IroRC

Re: Tryb dla 2 graczy splitscreen GT5 + dwie kierownice

Proponuję w grze przytrzymać przycisk PS na Padzie i wtedy ustawić tego pada który jest kontrolerem nr.3 jako kontroler nr.1. Wtedy bez problemu będziesz mógł nim zarządzać menu.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Dziękuję za odzew.
      Niestety przełączenia pada z nr3 na nr 1 powoduje jednocześnie przełączenie kierownicy z nr1 na nr3 co skutkuje "brakiem" kierownicy dla jednego z graczy (pozostaje mu pad), a chodzi o to żeby śmigać na dwóch kierach.

Problem chyba nie do rozwiązania, ale nie tracę nadziei.Szkoda bo GT5 jest ok, ale ta usterka dyskfalifikuje tę grę w moim przypadku.

A może w jakiś sposób można w ogóle wyłączyć powtórki w tej grze, a przynajmniej w trybie Szybkiej Gry dla 2G ?
      pozdrawiam
      IroRC

Komentarz

To rozwiązanie jest tylko tymczasowe, później znowu możesz ustawić kierownicę na kontroler nr.1, chodzi o to, żebyś mógł przewinąć powtórkę. To chyba lepsze niż oglądanie całej powtórki lub reset gry. Na pewno takie rozwiązanie jest szybsze. Szczerze to nie spotkałem się jeszcze z takim problemem i nigdy nie słyszałem, żeby na 1 konsoli grać 2ma kierownicami. Może ktoś inny pomoże, ja nie mam pojęcia. :mrgreen:
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

WItam,
          Zamieszczone przez Sasek
          Szczerze to nie spotkałem się jeszcze z takim problemem i nigdy nie słyszałem, żeby na 1 konsoli grać 2ma kierownicami.
          Zawsze jest ten pierwszy raz , są jak widać cudaki, które chcą śmigać na dwóch kierach wszak gra to umożliwia.
          Co do mojego problemu to jestem już raczej pewien, że jest to bug w grze i tyle. Twórcy GT5 też nie przewidzieli, że ktoś z tej strony podejdzie ich produkcję.
          Sasek wielkie dzięki za radę z tym przyciskiem PS i zmianą kontrolera, mega mi to pomogło i zdecydowanie przyśpiesza kolejne wyścigi.
          Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Samo życie...
          pozdrawiam
          IroRC

Komentarz

Pracuję...
          X