Okazało się że PS3 bedzie jedną z najdroższych konsol jakie stworzono. Wyjdzie w dwóch wersjach z 20GB i z 60GB dyskiem. Tej pierwszej równierz brak będzie dodatkowych bajerów jak np.: HDMI, Memory Stick, SD, Compact Flash, WiFi, a co najgorsze żadna z tych wersji nie będzie miała technologii Dual Shock. Do dziś jeszcze nie wiadomo czy wersja z 60BG dyskiem zaopatrzona bedzie w podwójne wyjście HDMI, i AV. Sony zapowiedziało że system będzie wyposażony w odważacz Blu-ray pracujący z prędkością 2x (ok. 72Mbps).
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
PlayStation 3 - PS3 z 20GB i 60GB
Zwiń
X
-
czemu tak uważaszpraktycznie mocą sie az tak nie różnią mimo nie uwzględniając procesorów u sony 1 martwy jeden systemowy czyli z 6/8 do wykorzystania jednakze kosola jest do gier co w wypadku sony ogranicza ja ilość pamieci jak i układ graficzny który jest słabszy nizeli xbox-owy. Tak wiec obie maszynki sa swietne do grania jedynie gry zadecydują która nalezy wybrać wedle swoich upodobań ale nalezy zwrócić ze na platworme ps3 wychodzą w szczególności kontynuacje wczesniejszych serii za to na x-a jest wiele świeżości
Komentarz
-
to co mnie odrzuca od Xbox'a to:
- beznadziejny pad
- generalnie slabe gry oprocz paru tytulow
- moj kolega kupilk sobie takiego i gdy gralismy sobie w Gears Of War konsloa poprostu wyzionela ducha( jest porpostu niedopracowana czesto sie przegzewa)
Juz wole wydac wiecej kasy na PS3 (ktora jak sie pojawi w europie bedzie juz dopracowanym sprzetem) Bedze chociaz wiedzial ze nie nawali mi podczas jakiegos waznego wyscigu w GT czy misji MGSXbox jest juz na rynku ponad rok i jest dalej niedopracowany
Wszyscy teraz naskakuja na sony ze tak pozno wypuscila konsole ale po pewnym czasie zorientuja sie ze PS3 dystansuje X'a.
Komentarz
-
w ps2 bardzo czaesto padają lasery nawet jesli nie uzywasz swapa czy chipa poza tym warto wspomniec ze potwor ps3 bedzie pobierał przy swoim max obciazeniu okolo 400 watt zas x około 165 watt róznica w wydajności podobna ale zuzywanie energii bardzo duze. Duzy plus dla ps3 za kompatybiloność innych dysków.
Komentarz
-
Mowisz ze w PS2 padaja lasery. Nie wiem jak w twojej konsoli ale moja starsza jeszcze ta duza dziala nadal i nie ma rzadnych problemow z wczytywaniem gier nawet piratow poniewaz jest po przerobce konsola ma ok piec i pol lat. No a wlasnie to jest dobre w ps3 ze jede sobie do babci przypuscmy i nie musze brac ps1, ps2 ze sobie poszarpac w gierki na te platformy. Biore PS3
Komentarz
-
Zamieszczone przez PatricksupraMowisz ze w PS2 padaja lasery. Nie wiem jak w twojej konsoli ale moja starsza jeszcze ta duza dziala nadal i nie ma rzadnych problemow z wczytywaniem gier nawet piratow poniewaz jest po przerobce konsola ma ok piec i pol lat. No a wlasnie to jest dobre w ps3 ze jede sobie do babci przypuscmy i nie musze brac ps1, ps2 ze sobie poszarpac w gierki na te platformy. Biore PS3
Komentarz
-
aktualizacja
Małą aktualizacja panowie...
20GB wersja PS3 też ma HDMI (wystarczy na brytyjskiej stronie sony sprawdzić).
Co do mocy Xbox'a to on ma tylko 3x3,2GHz, a PS3 ma architekturę PowerPC
więc GHz się tak bardzo nie liczą (I bynajmniej nie speed'a tym konsolom
brakuje tylko wielowątkowości).
Co do grafiki to Xbox jest lepszy tylko w oświetleniu bo ma więcej pixel
shaderów, co z kolei PS3 może spokojnie realizować dzięki prędkości GPU
oraz o wiele większej liczbie vertex i geometry shaderów.
Poza tym na X360 nie zagracie w Gran TurismoNigdy nie rozmawiaj z debilem: najpierw cię zniży do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Komentarz
Komentarz