Jaguar XK Coupe Luxury 07'*
Jaguar XK (XK8 i XKR) – seria samochodów sportowych produkowanych od 1996 roku przez brytyjską firmę Jaguar. Jest następcą modelu XJS. Samochody są dostępne w wersjach coupé i kabriolet.
Aktualnie produkowana druga generacja XK jest pierwszym samochodem Jaguara z 8-cylindrowym silnikiem o nazwie Jaguar AJ-V8.

Dane techniczne
Pojemność : 4196 cm3
Moc maksymalna : 294KM/6000rpm
Układ napędowy : FR
Długość : 4790 mm
Szerokość : 1895 mm
Wysokość : 1320 mm
Waga : 1690 kg
0 - 100 km/h - 6.4 s
0 - 200 km/h - 24.3 s
V - max - 287 km/h
Auto dostępne jest w 5 kolorach : British Racing Green, Jaguar Racing Green, Porcelain**, Radiance, Indigo.
Samochód można nabyć u dealera za 113 000 cr. Odblokowuje się na 4 lvl.
Wrażenia z jazdy i nie tylko...
Auto prowadzi się dość płynnie, lecz czasem tył może uciec. Przyspiesza oraz hamuje nienagannie. Nie posiada ogromnej mocy, bo tuningowane Golfy go wyprzedzają, ale do sportowej jazdy wystarczy. Chciałbym przypomnieć, że jest jeszcze mocniejsza wersja XK, która ma bagatela 520 km. Dzięki napędowi na tylnią oś doświadczeni drifterzy mogę się nieźle nim zabawić. :mrgreen: Z całą odpowiedzialnością mogę polecić ten samochód. Moim zdaniem największą jego zaletą jest wygląd. Wygląda niczym drapieżny kot. Szczególnie podobają mi się te przednie lampy.

Plusy oraz minusy
+ wygląd
+ klasa premium
+ dobre właściwości jezdnę
+ osiągi
- cena (mogłaby być niższa, ale podobno za luksus trzeba płacić.
- napęd FR (niedoświadczeni mogą mieć napoczątku problem)

Ogólna ocena : 8/10
* auto nie posiadało żadnych modyfikacji.
** kolor testowanego samochodu
Proszę o oceny, to mój pierwszy test. :wink:
Pozdrawiam.
Jaguar XK (XK8 i XKR) – seria samochodów sportowych produkowanych od 1996 roku przez brytyjską firmę Jaguar. Jest następcą modelu XJS. Samochody są dostępne w wersjach coupé i kabriolet.
Aktualnie produkowana druga generacja XK jest pierwszym samochodem Jaguara z 8-cylindrowym silnikiem o nazwie Jaguar AJ-V8.

Dane techniczne
Pojemność : 4196 cm3
Moc maksymalna : 294KM/6000rpm
Układ napędowy : FR
Długość : 4790 mm
Szerokość : 1895 mm
Wysokość : 1320 mm
Waga : 1690 kg
0 - 100 km/h - 6.4 s
0 - 200 km/h - 24.3 s
V - max - 287 km/h
Auto dostępne jest w 5 kolorach : British Racing Green, Jaguar Racing Green, Porcelain**, Radiance, Indigo.
Samochód można nabyć u dealera za 113 000 cr. Odblokowuje się na 4 lvl.
Wrażenia z jazdy i nie tylko...
Auto prowadzi się dość płynnie, lecz czasem tył może uciec. Przyspiesza oraz hamuje nienagannie. Nie posiada ogromnej mocy, bo tuningowane Golfy go wyprzedzają, ale do sportowej jazdy wystarczy. Chciałbym przypomnieć, że jest jeszcze mocniejsza wersja XK, która ma bagatela 520 km. Dzięki napędowi na tylnią oś doświadczeni drifterzy mogę się nieźle nim zabawić. :mrgreen: Z całą odpowiedzialnością mogę polecić ten samochód. Moim zdaniem największą jego zaletą jest wygląd. Wygląda niczym drapieżny kot. Szczególnie podobają mi się te przednie lampy.

Plusy oraz minusy
+ wygląd
+ klasa premium
+ dobre właściwości jezdnę
+ osiągi
- cena (mogłaby być niższa, ale podobno za luksus trzeba płacić.
- napęd FR (niedoświadczeni mogą mieć napoczątku problem)

Ogólna ocena : 8/10
* auto nie posiadało żadnych modyfikacji.
** kolor testowanego samochodu
Proszę o oceny, to mój pierwszy test. :wink:
Pozdrawiam.
Komentarz