Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Auto-Test] Pagani Zonda R 09'

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Auto-Test] Pagani Zonda R 09'

Pagani Zonda R 09'

Pagani Zonda – supersamochód produkowany przez włoską firmę Pagani. Zadebiutował w 1999 i produkowany jest do dziś, z produkcją sięgającą 25 sztuk rocznie. Do grudnia 2005 wyprodukowano łącznie 60 sztuk modelu. Jest on jednym z najrzadszych i najbardziej egzotycznych aut na świecie.

Dane techniczne

Pojemność : 5987 cm3
    Moc : 726 km/5500rpm
    Układ napędowy : MR
    Max moment obr. : 688 Nm/5500rpm
    Długość : 4886 mm
    Szerokość : 2014 mm
    Wysokość : 1141 mm
    Waga : 1070 kg
    V-max : 337 km/h
    0 - 100 - 3,3 s
    0 -200 - 7,8 s
    Cena : 2 600 000 cr.

Samochód jest dostępny tylko w jednym malowaniu. Bez problemowo można go kupić od dealara, pod warunkiem posiadania 23 lvl.

Wrażenia z jazdy i nie tylko...

Pagani Zonda nie jest samochodem. Jest bolidem. Prowadzi się fenomenalnie! Jego moc, wygląd i charakter są nie do opisania. To auto nie ma sobie równych. Żaden samochód (poza Vettelem i F1) nie ma z nią szans pod względem stosunku masy do mocy. Prowadzi się podobnie do F1. Jednak, by kierować tym samochodem trzeba mieć doświadczenie. Jego ostry charakter daje o sobie znać np. gdy chcemy szybko pokonać trudny zakręt. Kolejną rzeczą, która jest nie do pominięcia w tym pojeździe jest wygląd. Trudno pomylić go z czymś innym. Jest oryginalny, a za razem piękny. Jedynym mankamentem jest cena, ale myślę, że dzięki możliwości wygrania go, każdy może się nim przejechać - jednak nie wiadomo z jakimi skutkami. Z pewnością polecam ten samochód dla osób, które szukają mocnych wrażeń, a nie stać ich na Formułe.

Plusy oraz minusy

+ wygląd
    + charakter
    + prowadzenie
    + osiągi
    + wyjątkowość

- cena (ale można go wygrać. :wink: )
    - nie każdy będzie potrafił nim jeździć...

Ogólna ocena : 9/10

Pozdrawiam

Re: [Auto-Test] Pagani Zonda R 09'

Bardzo dobry test, ale mogłeś dodać czas na torze TG i mała niścisłość- Mazda Furai ma lepszy stosunek Masa-Moc

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
      Żaden samochód (poza Vettelem i F1) nie ma z nią szans pod względem stosunku masy do mocy.
      Nie do końca prawda: http://www.mygranturismo.net/carlist.ph ... _g&start=0
      A-Spec- 40 lvl
      B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Ale przynajmniej jest w pierwszej 33. :mrgreen:

Komentarz

Nie miałem chyba okazji nią jechać, albo nie pamiętam, ale dzięki temu, że tutaj zaglądnąłem aż nadrobię zaległości.
          Mogłeś dodać trochę więcej zdjęć.
          Co do samochodu, do mnie osobiście nie przemawia z wyglądu - ale to kwestia gustu. Osiągi robią wrażenie..
          Pisałeś o trudnościach w prowadzeniu, mogłeś dodać też na jakich oponach - bo to ma duże znaczenie, jakby nie patrzeć, być może ktoś z obaw "że nie ogarnie" będzie miał dylemat myśląc, że auto jest takie nieprzewidywalne na miękkich slickach.

Komentarz

Nie oszukujmy się, ten samochód to jedna wielka aerodynamika i docisk. Wartości estetyczne zostały niemal pominięte. Nie mniej jednak ma w sobie to coś za co go lubię.
            I may be slow but I'm still ahead of you.
            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

No ma, dzwięk :mrgreen:

Komentarz

Dla mnie Pagani Zonda R nie jest za dobra
                Zbierałem na nią dość długo, wyścig za wyścigiem coraz bliżej i w końcu ją kupiłem.
                Przejechałem nią 1 wyścig i zdałem sobie sprawę że nie opłacało się kupić Pagani Zondy...
                Za bardzo "lata" na zakrętach, nie jest w moim typie.

Ogólnie dobry test

Komentarz

Fajne autko, świetne osiągi i mimo wszystko stwierdzam, że dobrze się prowadzi, choć faktycznie, przy stosunkowo niewielkich prędkościach, na drugim biegu, mimo miękkich slicow potrafi zarzucić tyłem, ale wystarczy odrobina refleksu... a mając odrobinę umiejętności można zwyczajnie nim troszkę podriftować :wink: Można to wyeliminować poprzez długie przełożenia dwóch pierwszych biegow ale ja tego nie zrobiłem, bo ta narowistość zwyczajnie do niego pasuje... zresztą... co za przyjemność jeździć autem, które prowadzi się jak po sznurku???

Komentarz

Wystarczy dłubnąć w secie i auto zaczyna jechać jak przyklejone. Na fabrycznych nastawach faktycznie jakoś dziko się prowadzi.

Komentarz

Wczoraj ją wygrałem w zawodach w trybie B-Spec. To auto jest niesamowite Jedzie się nim nieziemsko. Pokonałem 10 kółek na Nurburgringu i nie mogłem się oderwać od konsoli, tak mi się świetnie jechało. Jak dla mnie jest to najlepsze auto, jakim do tej pory jeździłem, w GT5

Piast Gliwice do T-Mobile Ekstraklasy

Komentarz

Co trzeba ukończyć aby go wygrac???

Komentarz

Zamieszczone przez Mudzin15
                          Co trzeba ukończyć aby go wygrac???
                          Mudzin15 wypadałoby się przywitać w pierwszym poście i napisać w odpowiednim temacie takie pytanie

Wygrywasz go w wyścigach B-spec Gran Turismo World Championship lub kupujesz w salonie po osiągnięciu 14 poziomu.

Proszę moderatorów o przeniesienie tych dwóch postów w odpowiednie miejsce

Komentarz

Ja tez mam zonde r i nie moge napisac ze to jest dobry woz, ale moge zapewnic ze to jest ladny woz i ma piekny dzwiek silnika.
                            Nie polecam poczatkujacym

Komentarz

Pracuję...
                            X