Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Test Course] Czyli testy samochodów na torze Route X

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Test Course] Czyli testy samochodów na torze Route X

Test Course - Route X

Założyłem ten temat, ponieważ w wielu innych tematach zagorzała spora dyskusja na temat tego toru jak i samych testów pojazdów.
    Temat ten będzie służył nam do dzielenia się informacjami na temat, samego toru oraz osiągów poszczególnych samochodów: maksymalnych prędkości, przyspieszenia itp.

Tak więc zapraszam do dyskusji.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Re: Test Course - czyli testy samochodów na torze Route X

Nowy tor testowy jest bardzo fajny ale najbardziej wkurza mnie niedopracowany samochód Nissan GTR R35 BLACK EDITION 2012 jest wolniejszy w przyspieszaniu do setki od starszego modelu Spec 09 nowy robi 3,48s starszy 3,33 na oponach sportowych miękkich,automat, wymiana oleju różnica prawie 60 koni taki gtr powinien śmigać 2,8s

Komentarz

Zamieszczone przez T_ D_I
      Nowy tor testowy jest bardzo fajny ale najbardziej wkurza mnie niedopracowany samochód Nissan GTR R35 BLACK EDITION 2012 jest wolniejszy w przyspieszaniu do setki od starszego modelu Spec 09 nowy robi 3,48s starszy 3,33 na oponach sportowych miękkich,automat, wymiana oleju różnica prawie 60 koni taki gtr powinien śmigać 2,8s
      Spróbuj pojeździć trochę po torze tym samochodem, dotrzeć silnik. Trochę kucy może przybędzie i powtórz test. Może na oponach wyścigowych miękkich pójdzie lepiej. Bo tak naprawdę nie wiemy w jakich warunkach był testowany w realu ten samochód. Jakie posiadał opony itd. Może ten model posiada jakąś własną mieszankę opony, która nie została uwzględniona w grze.

Komentarz

Re: [Test Course] Czyli testy samochodów na torze Route X

Witam,to moze ja zaczne od testu ktory udalo mi sie przeprowadzic
        Samochod:

Lamborghini Aventador LP 700-4 '11
        Moc: 902KM
        Waga: 1281kg

0-100: 1,969
        0-200: 5,943
        0-400m: 9,184
        0-1000m: 16,626
        V-max 388,4
        Max.G-Force:1.59g

To sa najlepsze czasy jakie udalo mi sie zrobic (na kazdy poszczegolny pomiar inne ustawienia skrzyni)

pozdr

Komentarz

Testowałeś na oponach wyścigowych miękkich?

Komentarz

Moża zróbmy serie testó dla działy GT Life i porównajmy prawdziwe osiągi i tymi wirtualnymi. Przy okazji dowiemy się które opony w GT odzwierciedlają te rzeczywiste osiągi.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
              Spróbuj pojeździć trochę po torze tym samochodem, dotrzeć silnik. Trochę kucy może przybędzie i powtórz test. Może na oponach wyścigowych miękkich pójdzie lepiej. Bo tak naprawdę nie wiemy w jakich warunkach był testowany w realu ten samochód. Jakie posiadał opony itd. Może ten model posiada jakąś własną mieszankę opony, która nie została uwzględniona w grze.
              Może po prostu w grze nie ma systemu Launch Control.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                Testowałeś na oponach wyścigowych miękkich?
                tak

Mysle ze dobrym odzwierciedleniem seryjnych opon sa opony Sportowe Miekkie.Sprawdzily mi sie w przypadku VW Golfa i Scirocco

Komentarz

Co do osiągów nowego Nissana GT-R to tak uparcie nie wierzyłbym w to co mówi producent, bo jak wiemy producenci aut mają we krwi oszukiwanie klientów. Już nie jedno miejskie autko miało palić 3l / 100 km a w rzeczywistości okazywało się, ze pali 5,2l ? 100 km

Komentarz

Lamborghini Aventador LP 700-4 '11
                    Moc: 690KM
                    Waga: 1575kg

0-100: 2,968
                    0-200: 8,963
                    0-400m: 10,667
                    0-1000m: 19,174
                    V-max 354,5
                    Max.G-Force:1.30g

Opony Sportowe Twarde

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                      Co do osiągów nowego Nissana GT-R to tak uparcie nie wierzyłbym w to co mówi producent, bo jak wiemy producenci aut mają we krwi oszukiwanie klientów. Już nie jedno miejskie autko miało palić 3l / 100 km a w rzeczywistości okazywało się, ze pali 5,2l ? 100 km
                      Angello Nissana już różni prześwietlali i okazało się że są osiągi poniżej 3.0 s. Także nie tylko producent to podaje
                      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                      B Spec - 40 level
                      60 x Gold
                      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Po prostu Polyphony Digital wydali niedopracowany DLC z Nissanem R35 2012 przecież to ich pupilek mogli się lepiej postarać Swoją drogą to Lambo Gallardo P560-4 objeżdża takiego gtra na 400m co w realnym świecie raczej nie miałoby miejsca.

Komentarz

LP700 nie dałem rady na Ringu 458 Italii... Ciężko się jeździ nim...
                          Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                          B Spec - 40 level
                          60 x Gold
                          http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                            Prosze do obejrzenia fajny filmik [youtube:1yiivuu1]http://www.youtube.com/watch?v=4jOQFMlpdVI&feature=player_embedded[/youtube:1yiivuu1]

Nissan GT-R Black edition '12
                            0-100km/h 2,94s

pozdr

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                              ... Bo tak naprawdę nie wiemy w jakich warunkach był testowany w realu ten samochód....
                              ależ wiemy dokładnie ... Sendai Hi-land Track. Nie ma jedynie informacji co do opon ale wyglądają na standardowe Brigestone'y

[youtube:146j7q29]http://www.youtube.com/watch?v=mb_cbR-ieoU[/youtube:146j7q29]
                              [youtube:146j7q29]http://www.youtube.com/watch?v=5MysceFNjAQ[/youtube:146j7q29]

Tak się zastanawiam ... może jakoś trzeba uruchomić Launchcontrol?
                              http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Pracuję...
                              X