Z tego co zauważyłem to zależy od pojemności. Z racji, że większość czasu spędzam na Nordschleife tuning/trening/online to różnica była praktycznie połowy w spalaniu m5, a s2000. Mam niby jednego diesla ale jeszcze nie sprawdzałem go, co do zbiorników to są takie same 100 litrów.
W ustawieniach jest właczanie zużycie paliwa i wyłaczanie więcsię zużywa paliwo ale nie widać tego ja nie zważam na to uwagi ale w GT5 jest zuużycie paliwa ale nie wiem jakie ałto jest paliwo żerne :mrgreen: :mrgreen:
Czy moglby ktos przeprowadzic test zuzycia paliwa? Chodzi mi m.in. o obroty silnika. Wiekszy dystans przejedziemy na niskich obrotach w stosunku do wysokich? Czy tworcy to uwzglednili?
W ustawieniach jest właczanie zużycie paliwa i wyłaczanie więcsię zużywa paliwo ale nie widać tego ja nie zważam na to uwagi ale w GT5 jest zuużycie paliwa ale nie wiem jakie ałto jest paliwo żerne :mrgreen: :mrgreen:
Ooooo rety, następny dysortoeverything
Ta jak byś się wczytał w mojego pierwszego posta to zauważyłbyś że jestem na tyle uświadomiony, jest coś takiego jak zużycie paliwa, a wiesz co Ci powiem nawet opony się zużywają :mrgreen:
A wracając do tematu czy ktoś sprawdzał różnice w spalaniu w zależności od stylu jazdy ewentualnie od pojemności silnika, tudzież rodzaju paliwa PB/ON, czy leci to po prostu z motogodziny (uprzedzając głupie pytania)
A wracając do tematu czy ktoś sprawdzał różnice w spalaniu w zależności od stylu jazdy ewentualnie od pojemności silnika, tudzież rodzaju paliwa PB/ON, czy leci to po prostu z motogodziny (uprzedzając głupie pytania)
Zużycie paliwa jest zależne od obrotów silnika i mocy samochodu. Tak samo jak w GT4. Im potężniejszy silnik tym bardziej wysysa wachę.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Czy moglby ktos przeprowadzic test zuzycia paliwa? Chodzi mi m.in. o obroty silnika.
Braciak postanowił sprawdzić to zagadnienie dotyczące zużycie paliwa.
Wykonał dwa testy jeżdżąc Nissanem GT-R :
1. Jeździł na spokojnie po torze TOP GEAR przez pół godziny próbując ustanowić jak najlepszy czas
2. Też na torze TOP GEAR tym samym Nissanem GT-R kręcił bączki, palił gumy i inne szaleństwa przez 30 minut i zauważył, że zużycie paliwa jest większe niż podczas jazdy po torze. Różnica była widoczna "gołym okiem".
ja wczoraj na tsukubie skubnąłem 70l na 33okr. jechałem Skyline GT-R N1 400km(oczywiście był to drift) jakieś 10razy zjeżdżałem do pitu zmienic kapcie :mrgreen:
PSN: LogiTivePL
Gry:
GT5
CoD : MW3 - 78lvl .
Kill Zone3
za niedługo CoD: BO ;-)
co mnie torszku irytuje to to ze paliwo nigdy sie nie konczy pod koniec auto zwalnia i dopuki nie zjedziesz do pitstopu caly czas bedziesz wolno jezdzic
ja sprawdzałem na owalnym torze spalanie w podrasowanym m5 i wyszło mi że jadąc na maks możliwości spalanie wynosi 60l na 100km a jadąc cały czas 140km/h wyszło 10l na 100km po za tym przejechałem się seryjną m5 i spalała maks 45l na 100km tak więc nie tylko prędkość ma wpływ na spalanie ale i wprowadzone modyfikacje tak jak w realu
Komentarz