Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zużycie paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zużycie paliwa

Nie wiem jak was ale mnie zaintrygował pewien aspekt.
    Czy jest zróżnicowanie w spalaniu aut?? Czy gra uwzględnia wielkość zbiornika paliwa??

Re: Zużycie paliwa

Z tego co zauważyłem to zależy od pojemności. Z racji, że większość czasu spędzam na Nordschleife tuning/trening/online to różnica była praktycznie połowy w spalaniu m5, a s2000. Mam niby jednego diesla ale jeszcze nie sprawdzałem go, co do zbiorników to są takie same 100 litrów.

Komentarz

W ustawieniach jest właczanie zużycie paliwa i wyłaczanie więcsię zużywa paliwo ale nie widać tego ja nie zważam na to uwagi ale w GT5 jest zuużycie paliwa ale nie wiem jakie ałto jest paliwo żerne :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

krist11 popraw swoj post

Czy moglby ktos przeprowadzic test zuzycia paliwa? Chodzi mi m.in. o obroty silnika. Wiekszy dystans przejedziemy na niskich obrotach w stosunku do wysokich? Czy tworcy to uwzglednili?

Komentarz

Zamieszczone przez krist11
          W ustawieniach jest właczanie zużycie paliwa i wyłaczanie więcsię zużywa paliwo ale nie widać tego ja nie zważam na to uwagi ale w GT5 jest zuużycie paliwa ale nie wiem jakie ałto jest paliwo żerne :mrgreen: :mrgreen:
          Ooooo rety, następny dysortoeverything
          Ta jak byś się wczytał w mojego pierwszego posta to zauważyłbyś że jestem na tyle uświadomiony, jest coś takiego jak zużycie paliwa, a wiesz co Ci powiem nawet opony się zużywają :mrgreen:

A wracając do tematu czy ktoś sprawdzał różnice w spalaniu w zależności od stylu jazdy ewentualnie od pojemności silnika, tudzież rodzaju paliwa PB/ON, czy leci to po prostu z motogodziny (uprzedzając głupie pytania)

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
            A wracając do tematu czy ktoś sprawdzał różnice w spalaniu w zależności od stylu jazdy ewentualnie od pojemności silnika, tudzież rodzaju paliwa PB/ON, czy leci to po prostu z motogodziny (uprzedzając głupie pytania)
            Zużycie paliwa jest zależne od obrotów silnika i mocy samochodu. Tak samo jak w GT4. Im potężniejszy silnik tym bardziej wysysa wachę.
            I may be slow but I'm still ahead of you.
            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

a Red Bull X2010 lubi chlapnąc paliwka sobie...
              Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
              B Spec - 40 level
              60 x Gold
              http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                Czy moglby ktos przeprowadzic test zuzycia paliwa? Chodzi mi m.in. o obroty silnika.
                Braciak postanowił sprawdzić to zagadnienie dotyczące zużycie paliwa.
                Wykonał dwa testy jeżdżąc Nissanem GT-R :
                1. Jeździł na spokojnie po torze TOP GEAR przez pół godziny próbując ustanowić jak najlepszy czas
                2. Też na torze TOP GEAR tym samym Nissanem GT-R kręcił bączki, palił gumy i inne szaleństwa przez 30 minut i zauważył, że zużycie paliwa jest większe niż podczas jazdy po torze. Różnica była widoczna "gołym okiem".

Komentarz

ja wczoraj na tsukubie skubnąłem 70l na 33okr. jechałem Skyline GT-R N1 400km(oczywiście był to drift) jakieś 10razy zjeżdżałem do pitu zmienic kapcie :mrgreen:
                  PSN: LogiTivePL
                  Gry:
                  GT5
                  CoD : MW3 - 78lvl .
                  Kill Zone3
                  za niedługo CoD: BO ;-)

Komentarz

co mnie torszku irytuje to to ze paliwo nigdy sie nie konczy pod koniec auto zwalnia i dopuki nie zjedziesz do pitstopu caly czas bedziesz wolno jezdzic

Komentarz

Zrobibiłem mały test wczoraj , wyliczyłem że fordem GT przy prędkościach 300-330 spalanie miałem 71L/100km

Komentarz

test byłby wymierny gdyby jeszcze na tym samym dystansie sprawdzić przy prędkościach 100-120

Komentarz

ja sprawdzałem na owalnym torze spalanie w podrasowanym m5 i wyszło mi że jadąc na maks możliwości spalanie wynosi 60l na 100km a jadąc cały czas 140km/h wyszło 10l na 100km po za tym przejechałem się seryjną m5 i spalała maks 45l na 100km tak więc nie tylko prędkość ma wpływ na spalanie ale i wprowadzone modyfikacje tak jak w realu

Komentarz

Pracuję...
                          X