Witam! Nie spodziewam sie zbyt dużego zainteresowania tym tematem czytajac wasze posty ale mam nadzieję że kogoś jednak zachęce do podtrzymania tego tematu. Proponuje wam abyście dzielili sie waszymi ustawieniami oraz rekordami przejazdów na różnych torach bolidami x1(chodzi mi o x2010,x2010s.vettel oraz x2010prototype). Odziwo wszystkie te bolidy różnia sie osiagami. Na poczatek podam pare czasów na kilku torach x2010s.vettel:
Top gear:34,479 przy ustawieniu docisku 150/175
Monza:57,255 przy docisku 75/100
Tokyo r246:49,582 przy docisku 150/200
Proponuje wam tez zwiekszenie czułości przyśpieszania,im bardziej zwiekszylem to ustawienie tym lepiej bolid sie prowadził ale to ustawienie jest dobre przy szybkim pokonywaniu zakretów(gaz w podłoge:-)) Najlepiej sprawdza sie to ustawienie w przypadku szybkich torów. Druga rzeczą która według mnie też pomogła mi w poprawie czasów jest twardość sprężyn-należy ja ustawić na maxa,poprawia to zwrotność w zakretach(to ustawienie sprawdza sie najlepiej w przypadku kretych torów). Więc narazie to tyle mam nadzieje że ktoś ma też takiego bzika jak ja odnośnie tych bolidów i opowie swoje spostrzeżenia. Szanujcie siebie i swój bolid:-) pozdro!
Top gear:34,479 przy ustawieniu docisku 150/175
Monza:57,255 przy docisku 75/100
Tokyo r246:49,582 przy docisku 150/200
Proponuje wam tez zwiekszenie czułości przyśpieszania,im bardziej zwiekszylem to ustawienie tym lepiej bolid sie prowadził ale to ustawienie jest dobre przy szybkim pokonywaniu zakretów(gaz w podłoge:-)) Najlepiej sprawdza sie to ustawienie w przypadku szybkich torów. Druga rzeczą która według mnie też pomogła mi w poprawie czasów jest twardość sprężyn-należy ja ustawić na maxa,poprawia to zwrotność w zakretach(to ustawienie sprawdza sie najlepiej w przypadku kretych torów). Więc narazie to tyle mam nadzieje że ktoś ma też takiego bzika jak ja odnośnie tych bolidów i opowie swoje spostrzeżenia. Szanujcie siebie i swój bolid:-) pozdro!
Komentarz