Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Największe rozczarowanie - auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Największe rozczarowanie - auto

Witam! to moj pierwszy post na tym forum. Nie ogladalem filmikow z youtube'a bo mam za slabe lacze ale za to od roku jestem szczesliwym posiadaczem Imprezki '02 jest to co prawda wersja WRX ale ma 250PS na pokladzie. Gralem juz kiedys w GT2. Bylem wtedy za mlody zeby zrozumiec symulacyjny systemGT choc w realu jezdze juz od niewiem kiedy i nie chwalac sie jezdze co najmniej niezle (swego czasu zaliczylem juz nawet nurburgring S14tka a moj ojciec to maniak samochodowy wiec w okolicach 10-12 roku musialem juz sam umiec jezdzic bo inaczej w pie**ol - dzisiaj moglbym mu za to podziekowac ale juz ze soba nie gadamy) . Od tygodnia mam PS3 i GT5P (zbieram kase na G25-przy spalaniu WRX'a moze na gwiazdke mi sie uda). A wiec tak. Pierwsza rzecza ktora wydala mi sie dziwna jest to ze auta przy pozornie malych predkosciach wypadaly z trasy jak na lodzie(pozornie malych - bo jak sie pozniej okazalo w realu dzieje sie to samo...). To jednak okazalo sie kolejnym rozczarowaniem poniewaz w GT nie odczuwamy realnej predkosci (jadac 100km/h mam wrazenie ze jade ze 40) a przeciez nie bede zerkal co 5sek na licznik. Druga sprawa i jak narazie ostatnia (jak juz napisalem ps'a mam dopiero tydz.) jest dzwiek. Po pierwsze pisk opon (jezdze ostatnio na GY Eagle F1 i nawet przy duzych predkosciach na Power Slidzie czasami leciutenko popiskuja). Po drugie jak juz kolega wczesniej dodal wszystko jest zbyt sopranowe ale sam do konca niewiem bo 90% tych aut w rzeczywistosci nie słyszalem, a moj WRX przy zakupie mial juz zamontowanego Greddy'a. Ostatnia sprawa jest podtrzymanie turbiny przy zmianie biegow. Tak samo w WRX'e jak i w Suprze ktora mialem przyjemnosc kiedys poprowadzic zmiana biegu=dosc glosny swist (cos pieknego dla uszu kazdego fanatyka 4 kolek). Poza tym gra jest piekna a samo to ze krecac dobre czasy jednym autem a wsiadajac do drugiego nie umialem dojechac do mety jeszcze lepiej o niej swiadczy. Gra jest takze naprawde swietnym treningiem przed wyjsciem na prawdziwa ulice. No to co? wracam trenowac

Komentarz

voltha -> witamy zacnego automaniaka na forum GT5

Ostatnio jeździłem sobie tym starszym subaru '05 aby posłuchać dźwięku dokładnie (jak dałem głośniki głośno to brzmiała ładnie jak na moje gumowe ucho). Ale nie o tym teraz. Wiadomo że jestem leniwy jak polski piłkarz więc wybierałem pierwszy tor jaki jest pod ręką: high speed ring. time trial. I lecimy, znaczy konsola leci rozkręca subaru i wjeźdza na ostatni zakręt przed finałową prostą, ten bardzo pochylony, wiecie dobrze. A ja jak na złość po hamplach i stoję żeby posłuchać jak gada boxiu na jałowych obrotach. Stoję więc na tym wyprofilowanym zakręcie i lekko se strzelam gazem a auto lekko to rusz to zatrzymuje się, ruchy ok 0,5 metra max może nawet mniej. I wtedy zauważyłem coś dziwnego: przy tak malutkich prędkościach GT5P całkiem rozmija się z rzeczywistością. Bo auto zaczęło zjeżdzać bokiem tak jakby opony przestały trzymać, jakby na lodzie. Po chwili ten dziwny ruch gaśnie ale dziwne wrażenie zostaje. A można by to tak łatwo naprawić ale skośnym się widocznie nie chce, albo maja słabych testerów którzy tylko jeżdżą szybko.
      To tylko taki mały offtop bo post kolegi voltha mi o tym przypomniał.
      Ide na 20 minut do Londynu.
      All Gold Boy

Komentarz

Tez to zauwazylem...

Komentarz

Jeśli chodzi o dźwięki to skoro tak broniliście autentyczności trailera GT5 z E3'09 to nie powinniście się martwić... W tej całej zadymie jaką spowodował filmik nikt chyba nie zwrócił uwagi na to, że dźwięki są całkiem znośne (np. od fragmentu z SLR'em).

Komentarz

Kiedyś robiłem testy każdego auta z klasy tych najsłabszych żeby zobaczyć którym mi się najlepsze czasy kręci. w tej klasie były citroen C4, fort focus st, honda integra itp. Wiecie o jaki zakres chodzi. Jest tam tez suzuki swift sport i mini cooper s. I właśnie to jest problem bo te dwa auta strasznie odstają od takiej integry type-r (oczywiście w moich rękach) Trochę to przegięte że takie słabiaki są w tej samej klasie. Po stuningowaniu różnica jeszcze się pogłębiała. Mimo ze takie mini albo swift wyglądy szumnie na papierze to na asfalcie były za wolne jak na swoja klasę. Porównanie to robiłem z myślą o wyścigach online.
            All Gold Boy

Komentarz

Rozczarowan coraz mniej w miare grania i jezdzenia, ale mam swoje typy.
              Na pewno prowadzenie SL55AMG jest nerwowe, dziwne i jakos mi nie pasuje do takiego auta. Chociaz genialna jest skrzynia biegow. Mimo, ze nie da sie zmieniac ze sprzeglem to reakcja na sekwencje jest niesamowita.
              Drugie rozczarowanie to Brera, ale byc moze ona sie tak prowadzi tez w realu. Nie wiem. 4-naped bez charakteru.
              Trzecie miejsce przyznam Lotusowi Evorze. Na tle Elise'ow jest jak stypa przy skoku na bungee.

Ale mam tez pozytywne zaskoczenia:
              Nie sadzilem, ze tak fajny moze byc Jaguar XK. Dla mnie to bezalkoholowa wersja DB9. Przeprosilem sie z angielska motoryzacja. Mocarna flegma.
              Respekt dla tworcow gry za nadanie charakteru Mini Cooperowi. Najlepiej prowadzace sie FWD.

Docenic trzeba tez charakter silnika oddany w RX-8, NSX, BMW (kazdym) i Elise 111R. Pieknie sie kreca, a uderzenie mocy na wyzszych obrotach powodujace nadsterownosc jest naprawde usmiechogenne.

A nowy GT-R i Skyline R34 sprawiaja wrazenie zywej, aktywnej maszyny. W zadnym razie rozczarowanie. Przy tym drugim, Evo IX wypada bardzo blado.
              Ford GT uczy pokory. Rozczarowuje, ze nie mozna miec non stop gazu do dechy jak w Copenie, ale jesli bedziemy jezdzic jak Seicento po progach zwalniajacych na osiedlu to bedzie dawal frajde.

To na razie tyle nudzenia - z mojej strony - bo gra nie nudzi, a wciaga.

Pozdrawiam.

Komentarz

Mnie rozczarowały BMW...
                Wywaliłem cenne Cr by je kupić bo to przecież słynne BMW! Jak na takie auto HP im nie brakuje dlatego liczyłem na dobrą zabawę i fun z jazdy.
                Jednak?
                Auto rusza się jak najedzona krowa po łące.
                Leniwie i bez emocji...

Krótko mówiąc zawiodłem się...teraz obie stoją w garażu bo szkoda sprzedać. Ale długo nie zobaczą toru.
                Swoją drogą jestem bardzo pozytywnie zaskoczony NSXem.

Komentarz

Pracuję...
                X