mam problem z ostatnim wyscigiem w GT Prologue czyli S-10. Probowalem juz wszystkiego ale od tygodnia mecze sie i koncze co najwyzej na... 13 miejscu. pozostale wyscigi wydaja mi sie nieporownanie latwiejsze. prosze o porade jakimi autami jezdzicie w S10 i na jakich ustawieniach.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakim autem jechac na S-10?
Zwiń
X
-
Re: Jakim autem jechac na S-10?
najlepsza moim zdaniem jest Vetta Tuned albo S2000 to link do mojego filmu z tego eventu : http://www.youtube.com/watch?v=jvjUwBiU ... annel_page
Komentarz
-
Ja na automacie jadę a najważniejsze w tych ustawieniach to musisz dokładnie użyć tych punktów.
Ja robię w ten sposób że wagę wozu ustawiam na najniższą i docisk na max.
moc musisz zmniejszyć chyba do 450 czy jakoś tak grałem dzisiaj tym fordem i uzyskiwałem czasy lepsze niż tą S2000 na poziomie 1:59.000.
Jak ci się spieszy to w tym momęcie nie mogę ci poda dokładnych ustawień poczekaj do jutra :wink:
AAAA jeszcze jedna rzecz skrzynię biegów usta żeby na ostatnim biegu nie była taka jebcza prędkość max(590km/h) chyba jest taka na starcie.
ustaw final na 4400 prędkość wtedy będzie 370km/h. 1-2-3 bieg podciągnij trochę żeby uzyskać dobre przyspieszenie :wink:
Zawieszenia nie pamiętam.
i jedź na STANDARDZIE nie będzie takich problemów jak na PROFESIONAL :mrgreen:
Komentarz
-
A jeszcze jedna uwaga na moich ustawieniach ten ford się przodem zarzucał w kierunku w którym się skręcało jeśli dałeś hamulec i skręt kołami to czasem pomagało mi w wyprzedzaniu na zakręcie jeśli przycupniesz do tego forda to może po 2 godzinach ci wyjdzie chyba że jesteś bardziej wprawiony to o wiele szybciej sobie poradzisz tym bardziej jak cały tydzień męczyłeś SUZUKĘ :wink: ja na samym początku miałem identyczny problem jak twój nie miałem pojęcia jakim wozem lecieć :wink: A forda wycwaniłem wczoraj że tak dobrze idzie to aż mnie wryło :mrgreen:
Komentarz
-
Hmmm... Z tego co pamiętam ( o ile to jest ten wyścig... ) To przejechałem go na 2gim miejscu podkręconą Corvette... Tą stockową...Ale wtedy dość dużo nią ciupałem... Rekordy na Eigerze itp... Łatwo nie było ale przekonałem się że stylem jazdy można więcej osiągnąć niż samym samochodem... Próbowałem jeszcze GT-R 34 tym Tune, ale nie szło mi tak dobrze... Ehhh... To były czasy...Brakuje mi mojego PS3 i GT5P...
Myślę że dużo zależy od tego jakim autem lubisz jeździć... :wink: Ale moim zdaniem Vette Tune będzie dobrym wyborem... :wink:
Komentarz
-
na goraco - wyprobowalem Vette stuningowana, amuse oraz forda gt lm II test car. najlepszy czas uzyskalem fordem ok. 2:06 na okrazenie. ale to wciaz za malo.
bede naprawde wdzieczny za precyzyjne ustawienia quick tuningu na forda GT LM
Komentarz
-
Ok mam te moje ustawienia do FORDA
ZAWIESZENIE
-15 /\ -5
10 /\ 10
10 /\ 10
+0.50/\+0.50
4.5 /\ 4.0
6 /\ 5
- /\ -
Max Turning Angle 40
TC OFF
ABS 10
SKRZYNIA BIEGÓW
na początek FINAL NA 4400
1. 3099
2. 1882
3. 1303
4. 0974
5. 0770
6. 0630
Staraj się jechać agresywnie to szybko wyjdziesz na prowadzenie.
ja byłem na pierwszej pozycji już pod koniec 3 okrążenia :mrgreen: i wszystko tym FORDEM :wink:
Komentarz
-
porady starych wyjadaczy są nieocenione - szybko nauczyłem się wygrywac S-10 Fordem LM II. to super maszyna jak się ją opanuje i bez problemu zapewnia wygrane w tym wyscigu. trzeba sie tylko nauczyć dodawac gazu w odpowiednim momencie, gdy juz wydaje się, że wylecisz poza zakręt bo tył zarzuciło za bardzo.
Z perspektywy czasu dochodzę jednak do wniosku, że co najmniej równie szybki jest amuse 2000. Ostatnio wykręcałem nim czasy po 1:59 na okrążenie.
Komentarz
Komentarz