Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zła data i czas systemowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zła data i czas systemowe

Witajcie, to mój pierwszy post na forum.

Sieć PSN w moim PS3 jest skonfigurowana i działa, inne gry działają bez zarzutu. Data na ekranie jest aktualna, godzina również.

Nie znalazłem wskazówek na poniższy temat ani w instrukcji programu, ani na forum.

Gra GT 5 Prologue się uruchamia z następującym komunikatem: "Confirmation: The date and time are not set correctly. Please check date and time settings."

Dalej cała funkcjonalność gry jest bez zarzutu.

My Page (kalendarz i godzina są prawidłowe, ale podświetlony jest Londyn, a nie Warszawa, może tu jest problem) nie wiem jednak jak to zmienić.

Proszę o wskazówki.

Re: Zła data i czas systemowe

Ja zrobiłem tak: Ustawiłem w ustawieniach konsoli czas na auto(czy jakoś tak...) i wtedy bierze czas z internetu i w grze było dobrze ale na normalu był przestawiony czas to jeszcze zmieniłem strefę czasową tak żeby było git (chyba 2 godziny do przodu) i mam w konsoli dobry i w grze też...

Komentarz

Hej kociak, też jesteś z Inowrocławia? ;D Gdzie mieszkasz? Co do czasu to mam to samo, ale to nie jest taki problem, żebym się fatygował i wchodził w opcje... Dodam, że czas, strefy & all miałem zawsze dobrze ustawione, syncro z internetu, a komunikat wyskakuje mimo to...

Komentarz

Tez tak mialem i zrobilem jak pisze Wookash, ale to tez nie jest do konca OK, bo przeocze nie jestesmy w strefie czasowej GMT+2. Ale trudno.
        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Zamieszczone przez wookash7
          Ja zrobiłem tak: Ustawiłem w ustawieniach konsoli czas na auto(czy jakoś tak...) i wtedy bierze czas z internetu i w grze było dobrze ale na normalu był przestawiony czas to jeszcze zmieniłem strefę czasową tak żeby było git (chyba 2 godziny do przodu) i mam w konsoli dobry i w grze też...
          Bzdura.
          Należy włączyć prawidłową strefę czasową, ustawić czas ręcznie lub na pobieranie z Internetu i włączyć Daylight Savings, czyli czas letni.

Komentarz

Pracuję...
          X