Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5P Ogólne przemyślenia i wnioski.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GT5P Ogólne przemyślenia i wnioski.

Tutaj piszemy krótkie przemyślenia i wnioski dotyczące Gt5P.

No więc pograłem i brakuje mi w grze:
    -Ruch silnika.
    Chodzi o to że gdy wybierzemy np.ferrari i podczas postoju (widok z kabiny) przegazujemy. To patrząc wstecz na silnik słyszymy tylko jego ryk.
    Normalnie silnik powinien się "szarpać".

-Ślady opon
    Tego nie trzeba tłumaczyć.

-Dym
    Nawet gdy stojąc w miejscu paląc gumę swoją 599 widzę tylko nędzne obłoczki.

-Ludzie
    Rozumiem że ta gra jest poświęcona motoryzacji. Ale ludzie występujący jako widzowie wyglądają tragicznie.
    Żywcem przeniesieni z Gt4. Kukiełki z nałożoną teksturą człowieka.

-Otoczenie
    Ładne ale dziwne czyste i sterylne. Wręcz nienaturalne.

-Sztuczna inteligencja
    Przeciwnicy nią nie grzeszą. Mimo że prowadzą całkiem dobrze to nie unikają kolizji a mijanie przeszkód lub nas nie idzie im zbyt dobrze.

-Kary
    Dobry pomysł na tych co kombinują ale grając Online często niesłusznie obrywamy za to że inny gracz w nas uderzył.
    Ponadto czasem gdy mocno uderzymy w bandę uchodzi nam to na sucho zaś czasem wystarczy lekkie muśnięcie i kara.

-Rury wydechowe
    Szkoda że nie strzela z nich ogień po redukcji jak było to w GT4.

Na razie to tyle mam nadzieje że wy też macie swoje zdanie.

Re: GT5P Ogólne przemyślenia i wnioski.

Ładne odwzorowanie dzwięku silnika tych "lepszych" samochodów a np BMW 135i i Suzuki Swift brzmi tak samo to takie moje odczucie w GT5P grałem tylko godzinkę :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
      -Ruch silnika.
      Chodzi o to że gdy wybierzemy np.ferrari i podczas postoju (widok z kabiny) przegazujemy. To patrząc wstecz na silnik słyszymy tylko jego ryk.
      Normalnie silnik powinien się "szarpać".
      Dokładnie też się zdziwiłem że tego nie ma :wink:

-Ślady opon
      Tego nie trzeba tłumaczyć.

-Dym
      Nawet gdy stojąc w miejscu paląc gumę swoją 599 widzę tylko nędzne obłoczki.
      Mialo byc ale nie ma

-Rury wydechowe
      Szkoda że nie strzela z nich ogień po redukcji jak było to w GT4.
      To też mnie zawiodło w gt4 było a tu nie coś jest nie tak. Gdy wcisłem ta płytkę w tą ciasną szparkę :wink: i pojeździłem troche to przyglądałem się tym rurkom a tu cisza.
      Do tego dodał bym spaliny np. jak są używane wozy czy uszkodzone podczas wyścigu wypuszczają coraz wiecej dymu ciekaw jestem czy w pełnym GT5 to będzie?

Ja jakiś czas temu zauważyłem że jak lukamy na powtórki to pod samochodem cień miga albo zanika i to na równej drodze. Wczoraj zarzynałem F1 od FERRARI i cień migał jak oszalały zwłaszcza przy przednim zawieszeniu :wink: Jakieś nie dociągnięcie

Co do ludzi w tej grze to naprawdę mogli by coś robić jako ludzie a nie jak np. przed wyjazdem na tor w tym grażu stoi nasz wóz i po jakimś czasie widać co robią naprawdę ci mechanicy kucają przy kole i udają że cos robia albo ten koleś z tym laptopem stoi i zamiast robić jakieś pierdoły związane z dostrojeniem naszeg bolidu a on se NFS-a gra. Nie poważnie przydało by sie ożywić tych widzów a nie zachowują się jak kukiełki z plastkiku :mrgreen:

Komentarz

wedlug mnie nie ma sie czym przejmowac. poczekajmy na pelna wersje i wtedy bedziemy mogli powiedziec co jest nie tak. wogole trzeba sie cieszyc ze wypuscili prologue. bo jesli do tej pory ne mogli bysmy sobie pograc nawet w to demko bylo by marnie. pelna wersja nas zaskoczy-mam nadzieje i kazdy detal bedzie dopracowany do perfekcji tak jak to bylo w gt4, a nawet jesli beda drobne bledy update to zalatwi i bedziemy mogli sie cieszyc gra ktory wszystkie inne ma pod soba. pozdrawiam :wink:

Komentarz

Nie gralem w GT5P, ale...

-slady opon
          Prosze, czy to az takie trudne?

-"pisk" opon
          Zawsze mnie to bawilo :mrgreen:

-dym
          w stylu GT, zabawne obloczki

-otoczenie
          nigdy w grach wyscigowych nie przywiazywalem do niego zbyt wielkiej wagi, jesli wyglada realistycznie to jest ok, nie potrzebuje nadmiaru obiektow, neonow, banerow itp

-ludzie
          podobnych mozna znalezc np w FIFA 19xx :mrgreen:

A po za tym:
          Kiedy doczekam sie wyscigow, w ktorych tor bedzie sie nagumowywal? Wg mnie nie jest to trudne do osiagniecia. Dla chcacego nic trudnego.

Komentarz

Zewnetrzne detale nie sa doskonale, ale nie sa istotne jak sam samochod.
            Brakuje:
            Mozliwosci zgaszenia silnika jak strzelimy ze sprzegla bez gazu. Powinno sie dac gasic i uruchamiac.
            Skrzynia automatyczna powinna zachowywac sie jak automatyczna, a nie manual, ktory zmienia jakas magiczna sila. Samochody, ktore nie maja automatow w realu nie powinny miec takiej mozliwosci w grze. Podobnie jak niemozliwa jest opcja ze sprzeglem w Evo X, IS-F czy AMG.
            Mozliwosci wlaczania swiatel, ktore moglyby byc efektowne w powtorkach.
            Mozliwosci wyjechania poza tor (garaze, trasy wokol toru).

Jednak najgorsza rzecz w calej grze to kary w postaci "ghost mode" i czasowe braki mocy. Jest to bardzo, bardzo...glupie. Powinno byc realnie. Robisz wykroczenie, dostajesz czarna flage lub do czasu doliczane sa karne sekundy, ale mozna normalnie jechac, a nie przenikac przez innych.

Powinna byc tez konkurencja "seryjny drift" czyli drift na fabrycznych ustawieniach samochodu, co wydaje sie bardzo trudne, a wiec fajne.

A jesli chodzi o wyglad ludzi...to kibice niech sa jacy sa, najgorszy jest kierowca, ktory nie powinien miec obowiazku jazdy w kasku i rekawicach.

Pozdrawiam.

Komentarz

Zamieszczone przez krezel1991
              wedlug mnie nie ma sie czym przejmowac. poczekajmy na pelna wersje i wtedy bedziemy mogli powiedziec co jest nie tak.
              Tak tak ale zrozum że ten wątek został założony specjalnie do narzekania/chwalenia GT5P. Gdy pojawi się Full to wtedy pogadamy o? Full GT5.

Wracając do tematu:

Włączcie sobie widok z kabiny i zaciągnijcie ręczny. Kierowca nadal trzyma obie ręce na kierownicy.
              Magia? Ręczny zaciąga się sam?

Komentarz

A i przy okazji - nie róbcie z tego wątku drugiego 'Co chcielibyście zobaczyc w GT5?', bo taki już jest... tu dyskutujemy tylko o GT5P ; P

Jak dla mnie to GT5P to GT4 ze zmienioną szatą graficzną. Ma wszystkie niedoskonałości poprzednika.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                  Ma wszystkie niedoskonałości poprzednika.
                  Ale za to posiada zróżnicowana fizykę jazdy.
                  Ustawiając "standard" faktycznie możemy się czuć jak w odświeżonym GT4.
                  Ale Professional to już zupełnie inna bajka, jest o wiele bardziej wymagający.

Komentarz

Popieram Was obu.
                    Witka w tej kwestii, ze temat niepotrzebny, bo juz taki jest
                    Dredlocka w kwestii sterowania. GT4 w porownaniu do GT5 to jazda dla mieczakow co prawda sam jezdzilem (w GT5P) na standardzie, ale odkad jezdze w GP, to tylko profesional - tu heca jest 10 razy wieksza.
                    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Zamieszczone przez MichuV12
                      Witka w tej kwestii, ze temat niepotrzebny, bo juz taki jest
                      Chyba źle zrozumiałeś. Witkacy nie mówił że ten Topic jest nie potrzebny tylko stwierdził by nie robić z niego drugiego "In GT5 full I must have" :wink:
                      I rozmawiać na temat naszych spostrzeżeń z GT5P.
                      Zamieszczone przez MichuV12
                      co prawda sam jezdzilem (w GT5P) na standardzie, ale odkad jezdze w GP, to tylko profesional - tu heca jest 10 razy wieksza.
                      Ja od razu "jeździłem" na Professional stwierdziłem że niema sensu uczyć się na standardzie i im szybciej opanuje trudniejszy poziom tym lepiej

Komentarz

Ok, no to wszystko jasne
                        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Mogli by w końcu coś zrobić z mocą tych samochodów...Jak wjedziemy na trawkę to się jechać nie da!!! samochód ledwo co rusza z miejsca ,tak samo na piasku...A jak mamy auto np. 300 kucyków to nie zależnie na jakiej nawierzchni jedziemy to obroty silnika powinny sięgać czerwonego pola po wciśnięciu gazu do dechy. A tu masz !!!...nic!!!! i do tego auto z napędem na TYŁ , wjeżdżamy na asfalt przednimi kołami.... i mi opony piszczą !!!???????( i na odwrót)
                          To chyba najbardziej mnie boli .A druga sprawa to wnętrze kokpitu - obracanie kierownicy...nie adekwatne do ruchów mojej!!!!
                          Poza tym jak na GT5P to jest ok.
                          OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Zamieszczone przez cobajerol
                            A druga sprawa to wnętrze kokpitu - obracanie kierownicy...nie adekwatne do ruchów mojej!!!!
                            Opóźnienia sprzętowe zawsze mogą się zdarzyć.Sam kiedyś wpadałem w szał jak dostałem kierownicę i próbowałem kierować ale ruchy kierownicy były przekazywane ze sporym opóźnieniem.Bo komp nie trawił tej kierki :wink: Więc najlepsze okazały się strzałki tradycyjne,a kierownica wylądowała w szafie
                            Więc w PS3 może też się zdarzyć,że sygnał z kiery idzie zbyt długo i gra nie nadąża.

Komentarz

Zle mnie zrozumiałeś...chodzi o to że kręcąc kierownicą 2,5 obrotu( w prawo albo w lewo) w kokpicie kierowca kręci tylko 0,5 obrotu!
                              OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Pracuję...
                              X