Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Mam pytanie do Gusba. Wczytalem ducha Twojego przejazdu no i jest jedna rzecz ktorej nie moge zrozumiec. Jak dajesz bieg trzeci to samochod wyrywa sie do przodu... Nie wiem od czego to zalezy... Po wyjsciu z serpentyn jedzie sie pod gorke no i w tym miejscu najbardziej jest widoczne odejscie Twojego samochodu... Pare razu jechalem na rowno z Toba a tu nagle przy zmianie na trzeci bieg Twoj samochod zostawia mnie w tyle...Nie wiem od czego to zalezy... Moze na nieodpowiednich obrotach zmieniam bieg?? Czy moze to kwestia kierownicy??

Komentarz

Ja używam skrzyni manualnej ze sprzęgłem (kiera G25) - to w tym samochodzie faktycznie zdecydowanie szybciej działa. Niektórzy mówią, że to "oszustwo", ale mi sprawia zdecydowanie większą frajdę jazda z manualem. Także szacun dla Ciebie za świetną jazdę z sekwencją - być może robisz lepsze okrążenia niż ja. :wink:
      Nie ma szybkich ani wolnych samochodów. Są tylko szybsze lub wolniejsze od innych.

Komentarz

Ahaaa ... Przez wolnijsza zmiane biegow trace okolo 0.4 sek... W drugim sektorze jestem od Ciebie Gusbo czasem nawet szybszy o 0.050sek. ale na serpentynach to juz troche trace a najbardziej na prostej przed meta...

Komentarz

Hej

Moje czasy w akademi to
          1.45:526 tuned
          1.54:684 normal
          i szczerze powiem nie wiem które miałem tam miejsce ale widzac wasze pozycje to moje gdzies ponad 2000.

moj czas nissanem po rev.eiger to narazie 1.14:945

Pozdrawiam niestety z pracy a mamy niedziele 19.00 :/
          Reklama Poligrafia Drukarnia http://www.reproskan.pl

Komentarz

Tak w gwoli śćisłości

Grand Prix GP2 (3 edycja)
            Samochód : Amuse/Opera Gran Turismo 350Z RS
            Trasa: Eiger Nordwand Reverse
            Tryb: Professional
            Termin : od 25.01 do 14.02

Komentarz

Zrobimy tak : oficjalna kolejność w GP1 już tutaj po koledze Czarus'u nic nie zmieniam i nie sprawdzam pełne zaufanie jak ktoś ma obiekcje to proszę pisać.

1. Gusbo - miejsce 11 z naszego regionu (z Polaków 2), 275 na świecie. 10 pkt
              2. X-Mato - miejsce 30 (4). 8 pkt
              3. Czarus - miejsce 34 (5). 6 pkt
              4. Trolloo - miejsce 142 (1. 5 pkt
              5. Slaweks32 - miejsce 205 (27). 4 pkt
              6. Wujo28 - miejsce 227 (32). 3 pkt
              7. Milten - miejsce 750 ( ? ) 2 pkt
              8. Gutix - suma 3,40:210 1 pkt

Komentarz

Normalnie nie mogę uwierzyć, że forum działa bez przerwy od dwóch dni .

Niedzielne podsumowanie.

1. Gusbo - 1.10.922 s.
                2. X-Mato - 1.11.331 s.
                3. Czarus - 1.12.203 s.
                4. Milten - 1.12.776 s.
                5. Slaweks32 - 1.13.2xx s.
                6. Gutix - 1.14.945 s.

Gratulacje dla Miltena za pierwszą setkę. Myśle, że teraz wiesz dlaczego jestem w turnieju. Tu zawsze uczysz się od najlepszych.
                X-Mato pojawił się z kosmosu i tylko przeleciał jak kometa obok ziemi (czyli, np. mnie) i pomknął do najjaśniejszej gwiazdy - Gusba.
                Czyżby takie zderzenie dodało jeszcze większy blask do turnieju ?

Może Lelek28 pojawi się nie tylko w top 100 GP2, ale i zaświeci dla nas na firnamencie 3 edycji turnieju.
                Sądząc po Jego czasie pojechał padem, tak jak w akademii. Wujo28 jest teraz mało czasowy i szkoda,
                bo walka naszego mistrza dżojpada z Lelkiem28 na padzie byłaby interesująca.
                Trolloo i MichuV12 zamarźli, ale przecież jest odwilż - zaatakują pewnie niebawem ze Slaweksem32.

P.S. Marzy mi się choć jeden turniej w którym oprócz naszej czołówki zobaczę
                Lelka28, Dtb89dtb, a może i GoKebaba, PiotraB_23, Noriela83 czy Gruffina77.

Komentarz

A o mnie nic Czarus ? Tak ładnie napisane o kolegach szkoda ze mam tak mało zapału i czasu :/

Pozdrawiam

Komentarz

Gutix - przepraszam. Możesz mi wierzyć, albo nie - przed zaśnięciem pomyślałem, że przecież nie napisałem nic do Ciebie .
                    Nie napisałem, bo o Tobie najwięcej myślałem (tylko proszę wszystkich bez komentarzy do tego stwierdzenia).
                    Zrobiłeś mi prezent wpisując na czas wyniki GP1, a terminy i punkty to szkielet tego turnieju.
                    I jeszcze przy okazji dwa słowa. Łatwo jest stać z boku, robić jakieś cyferkowe podsumowania.
                    W razie problemów odsyłać do Ciebie byś je rozwiązał i podjął decyzję. Czasami stawiam Cię przed faktem dokonanym.
                    Cóż, trzecia zasada dynamiki.

I teraz na poważnie - plotłem coś wcześniej o gwiazdach i kometach.
                    One wszystkie podlegają grawitacji, a tą grawitacją w turnieju jesteś ty Gutix.

Komentarz

.
                      .
                      Z przyjemnością znów piszę na tym forum. To kopalnia wiedzy o polskim Gran Turismo.

Niestety nie jest kompletne. Dużo dni zniknęło.
                      Straciłem kiedyś konto Longina i nie mogłem je odzyskać. Teraz na nim piszę.
                      Moje pytania co do przyszłości forum były też traktowane jak "denerwująca mucha".

Dziś, Gutix (Gustaw) prowadzi już czwartą edycję Turnieju Grand Prix na innym forum.
                      X-Mato stworzył Wyścigowe Mistrzostwa Polski GT5P. Poczytać o nas można na głównej stronie playstation.
                      Powstał Zespół Gran Turismo Polska ( GTPL ).

To wszystko zaczęło się tutaj. Dziekuję za to Piotrowi, lecz teraz ja poszedłem w jego ślady
                      tworząc ze Sławkiem nowe forum w miejsce wyłączonego granturismo.pl.

Ja jednak, staram się pamiętać, że świat Gran Turismo to przede wszystkim Wy.
                      .
                      .

Komentarz

Forum znowu działa , i mam nadzieje ,że uda się zorganizowac następny wyścig.

Komentarz

Klingus - turniej działa dalej non stop.
                          Jednak nikt nie czekał na włączenie strony, tylko założyliśmy swoje forum.

Proponuję jednak, by ktoś, np. Ty, pociągnął turniej tutaj.
                          Z takiego turnieju może zawiązać się team i polskie ściganie teamowe mamy gotowe.
                          Fajnie by było.

Nawet o tym nie myślałem, ale pewnie pojechałbym i tutaj.

Komentarz

Pracuję...
                          X