Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 6 Chat

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Gran Turismo 6 Chat

Ja przez niski framerate grając z kokpitu czuję niedosyt i nie podobają mi się te drgania przy hamowaniu i wybojach, więc albo wybieram kamerkę ze zderzaka albo z dachu. Wiem, że próbowali oddać wrażenie jazdy w kokpicie jak najlepiej, ale mała ilość klatek na sekundę podczas jazdy moim zdaniem totalnie deklasuje ten widok z komfortowej gry, niestety.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ja tez jak nigdy, jezdze z kamery ze zderzaka w kazda gre gram z widokiem z kokpitu ale w GT6 nie podoba mi sie po pierwsze to ze jadac z kokpitu obraz jest zbyt ciemny (chyba chcieli uzyskac efekt ze siedzac w aucie jest ciemniej niz na zewnatrz) a druga sprawa to niestety te Standardy w ktorych nie oszukujmy sie ale jazda z kokpitu psuje cala gre

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Oj też mnie bardzo irytuję to drganie kamery grając z kokpitu <zly> już nie wspomnę o jeździe z kokpitu autami standard.. ogólnie staram się nie jeździć standardami (jak już trzeba to tylko widok ze zderzaka), ale przez niewytłumaczone/denerwujące drgania kamery pozostaje jazda ze zderzaka szkoda..

Adam co do ciemnego obrazu jadąc z kokpitu to wydaje mi się, że to zależy od szyb w danym modelu auta.. W jednym modelu zmieniłem szyby ze standardowych na te lżejsze i już było ciemno w kokpicie.. chyba, że mi się tak wydawało.

Komentarz

Ciekawe, ja żadnych drgań nie zauważyłem. Chyba, że jestem przyzwyczajony z simów z PC Dla mnie jazda nie z kokpitu kłóci się z 'dumnie' widniejącym na pudełku "The Real Driving Simulator". Pomijam już fakt słuszności tego hasła w wypadku tej gry... no ale jednak

Komentarz

W kokpicie ciemniej, bo kierowca jeździ w kasku i ma opuszczoną ciemną szybkę. <dokuczacz>
            1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
            http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Ja natomiast uwielbiam jeździć autem patrząc w jego tył, a widoku z kokpitu rzadko używam.
              Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Też od zawsze jeździłem z kamerą z tyłu - na padzie czy klawiaturze. Jak kierownica to kokpit obowiązkowo.
                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ja jezdze ze zderzaka co ma prawie same zalety.

-W kazdym aucie ten sam widok
                  -najlepsza widocznosc
                  - swietna precyzja prowadzenia

na minus wzgledem kamery z kokpitu jest troche pozniejszy moment w ktorym kierowca sie orientuje ze tyl auta ucieka i trzeba robic wszystko na wyczucie,ale kokpit dla mnie ma wiecej minusow.

Ja jadac z kamery ze zderzaka najbardziej czuje to co w realu siedzac w kokpicie.Naprawde jak ostro daje po gazie to widze tylko droge,otoczenie,auta.Nie zwracam uwagi na slupki boczne,maske z przodu.Widze to co z kamery ze zderzaka w GT.Tymbardziej,ze jezdze busami z wielka przednia szyba i krotka maska.

Komentarz

Zamieszczone przez Polipoli
                    Chodzi o go-kary. Nawet Junior wywala jak dodasz gazu na zakręcie (brak ABS-u, czyż nie milordzie?)
                    Dawno już tutaj takiej bzdury nie przeczytałem, nawet komentować tego nie ma siły

Zamieszczone przez Krazio
                    Panie... Byłem w pierwszej trójce podczas klasyfikacji końcowej na gokartach w Night Riders, a śmigam na padzie
                    Bo w tych mistrzostwach startowało 5 kierowców na krzyż z czego 2 regularnie

Zamieszczone przez Gawron88
                    Ja jezdze ze zderzaka co ma prawie same zalety.
                    -najlepsza widocznosc
                    tu się nie zgodzę. Przy takim ustawieniu kamery nie masz pojęcia co dzieje się z boku. Poza tym w furach bardzo szybkich (LMP, bolidy formuły itp.) masz nierealne (zbyt duże) poczucie szybkości (bo tuż nad ziemią, a w rzeczywistości kierowca siedzi wyżej prawda?). Z uwagi na wspomniane już drganie kamery i przyciemniony obraz przy widoku z kokpitu, za najlepszą w grze uważam kamerkę znad maski. Nie ma żadnej ze wspomnianych wyżej wad (a kiedyś długo jeździłem właśnie 'ze zderzaka')

Komentarz

Na singlu tylko kamera z wnętrza, do tego wyłączony interfejs Na multi, gdzie trzeba wiedzieć co się dzieje dookoła samochodu najlepsza jest kamera z maski.

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                        za najlepszą w grze uważam kamerkę znad maski. Nie ma żadnej ze wspomnianych wyżej wad (a kiedyś długo jeździłem właśnie 'ze zderzaka')
                        Polać mu, dobrze prawi! <winko>
                        1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                        http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Siniak,fakt mogla by byc wyzej ta kamera,ale przez tyle lat sie przyzwyczailem.Tak samo jak do tego ze kamera jest na samym czubku auta/zderzaka co utrudnia skladanie sie w zakret.

Co dzieje sie z boku?Jest na to wiele roznych sposobow by wiedziec.Rear view na chwile,side view na chwile do tego mapa i na koncu jeszcze wyczucie pozycji swojej i kolegi.No i w GT6 mamy jeszcze czujnik martwej strefy.

Ale kto bogatemu zabroni grac na kamerze jaka lubi?

Komentarz

dalszego wyzwania redbulla brak, a miał być pierwszego

Komentarz

Ale kto bogatemu zabroni grac na kamerze jaka lubi?
                              Właśnie tego widoku znad maski i znad samochodu powinno dać się zabronić. Już widziałem takie rozwiązania w innych grach samochodowych, że w trybie on-line można samemu zaznaczyć jakie widoki są dozwolone. Ja używam tego widoku który niektórzy nazywają widokiem ze zderzaka ponieważ tylko wtedy naprawdę czuję samochód, jego szerokość, uślizgi, poślizgi i zmiany położenia śr. ciężkości. Tak naprawdę to jest on widokiem z oczu a nie ze zderzaka i wcale nie jest umiejscowiony na czubku samochodu, tylko w odpowiedniej odległości za nim (zależy od długości maski)
                              Prosty test na koniec - przejedźcie się na tym widoku Samba Busem (brak maski) i Tank Carem (4 m maski) - od razu zauważycie różnicę.

Komentarz

Dla mnie kiedyś widok z dachu auta był jedynym jakiego używałem ale od kiedy zamieniłem go na tzw. zegary zacząłem osiągać dużo lepsze czasy, szybciej zapamiętuje miejsca dohamowań, mało tego cały czas mam podgląd co dzieje się za moim autem praktycznie nie odrywając oczu od toru( lusterko wsteczne ), wyraźnie widać obroty silnika, prędkość mojej fury co jest dla mnie nieodzowne podczas ścigania się. Martwa strefa częściowo zostaje ale dzięki zwierciadełku wiem z której strony spodziewać się auta przeciwnika i jeżeli on zachowa zimną krew to nie powinno dojść do kontaktu :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                                X