Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nissan Option Stream Z (350z) - Co z nim nie tak?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nissan Option Stream Z (350z) - Co z nim nie tak?!

Witam,
    Grając dzisiaj w GT6, chciałem sobie kupić R390, jednak przeglądając salon Nissana, natknąłem się na Option Stream Z.
    Tania furka, dużo HP itp, więc mówię, kupie sobie.
    Wchodzę by już zakupić i patrze, a samochód wygląda jakby był wyciągnięty z GT3/GT4 (Jest również w GT4).
    Nie chodzi mi tutaj o wykonanie modelu, a o teksturÄ™.
    Wrzucę dla porównania zdjęcia z GT4 i GT6.

Oryginał

GT4

I tutaj mój z GT6.

Wygląda to tak, jakby tekstura była wyciągnięta i nawet nie przetworzona.
    Model jednak został poprawiony, co widać po nadkolach.

Wie ktoś może, dlaczego tak jest??
    Chodzi o prawa autorskie?
    Chyba jednak nie, ponieważ nie mogliby dodać tego samochodu.
    Sądziłem też może, że w prawdziwym życiu też ma taką grafikę na samochodzie, jednak nie.

Re: Nissan Option Stream Z (350z) - Co z nim nie tak?!

Chodzi kolego o to, że w GT5 jak i GT6 samochody dzielą się na premium i standard. Te premium były modelowane już dla PS3, przez co są takie ładne, szczegółowe, mają wnętrze kokpitu, które widać nawet gdy masz kamerę od tyłu. Zaś samochody standard są to samochody z GT4, czyli epoka PS2. Zostały oczywiście podbite, przez co lepiej wyglądają niż w GT4, ładniejsze tekstury i żeby nie straszyły pikselozą, ale w porównaniu do tych premium wyglądają marnie niestety i nie mają kokpitu (przez co u mnie były skreślone, bo ja tylko na takiej kamerze jeździłem).

Komentarz

To jest pytanie dla twórców GT, dlaczego nie mieli wstydu wypuszczać takie coś w końcówce 2013 roku.

Komentarz

Zamieszczone przez Maciako
        To jest pytanie dla twórców GT, dlaczego nie mieli wstydu wypuszczać takie coś w końcówce 2013 roku.
        To pytanie jest bardzo proste, są śmierdzącymi leniami i boją się przepracowania. Jak kiedyś pisałem, myślę że ekipa trzech grafików byłaby w stanie wymodelować przynajmniej dwa samochody na tydzień, gdyby tak zaczęli od premiery GT5, to wszystkie fury, a minimum 3/4 byłyby to już modele premium. Ale jeżeli tego nie chcieli, to powinni z każdej marki wybrać najlepsze i je wymodelować. Uważam, że takie rozwiązanie byłoby dużo lepsze.

Komentarz

Zamieszczone przez fox2190
          To pytanie jest bardzo proste, są śmierdzącymi leniami i boją się przepracowania.
          <tak>
          Powtarzam się, ale twórcy Forzy jakoś byli w stanie wymodelować kilkaset aut.
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
          X