Nr 2 - 3 punkty: doskonała współpraca światła z delikatnymi liniami Audi na tle symbolu festiwalu. Dla mnie wzorzec. Nr 3 - 2 punkty: całą robotę robi F40 z dobrze ukazaną prędkością.
EDIT: Nr 1 - 1 punkt
A teraz skomentuje resztę. 1 samo w sobie jest dobrym zdjęciem, dobrze skadrowanym, ale jest nudne. Tak jak z Golfem, każdy wie, że jest dobry, nikt go nie lubi, wszyscy nim jeżdżą.
5 jest jak Laguna. Ładna, dobrze wyposażona, zawsze nie działa.
6 próbuję być w klasie premium, dokładnie jak Insignia. Stylistyką może i jest, ale duchem wciąż jest oplem.
7 powinna dostać 3 punkty za pójście na przekór wszystkiego. Z dużego próbowano zrobić małe. Niestety efektem końcowym jest Dacia Sandero. Tylko James May może ją lubić.
Re: [KONKURS] Photo Mode 04 - Festiwal prędkości w Goodwood
03 - 3pkt. Kadr, kolorystyka, tło i samochód... Wszystko to ze sobą zgrywa się idealnie. Nie miałem problemu z wyborem najlepszego zdjęcia <okok> 05 - 2pkt. Co tu dużo mówić, oryginalna fotka. I ta marchewka w Lambo <mrgreen> 06 - 1pkt. Ciekawa kolorystyka i dobrze ukazana prędkość, choć zdjęcie samo w sobie proste.
02 - 3 pkt: moje wrażenia co do tej fotki idealnie ujął Maciako (a fotograf ma bardzo pomysłową głowę i idealne oko )
05 - 2 pkt: przyznaję, że ta fotka przyciągnęła moją uwagę jako pierwsza, ma coś w sobie co nie pozwala się oderwać
06 - 1 pkt: gra kolorów i cieni no i to ujęcie, ciemny pędzący samochód, za nim jasność, a z tyłu i z przodu ciemność, też gratuluję oka fotografowi
Panowie, niestety ze smutkiem muszę ogłosić, że zdjęcie nr 04 zostaje zdyskwalifikowane z naszego konkursu. Powód? Wcześniejsza publikacja zdjęcia w swojej galerii: gt6-photo-mode/adamwsb-t8167-30.html
Regulamin starałem się napisać prosto - obowiązują tu przede wszystkim dwa punkty:
6. Zdjęcie przed zakończeniem konkursu nie może być wcześniej opublikowane na forum.
9. Każde zdjęcie biorące udział w konkursie NIE BĘDZIE PODPISANE - autorzy zostaną ujawnieni dopiero po zakończeniu głosowania.
Ja wiem, że to może przez przypadek i tak dalej, ale niestety musimy pilnować się regulaminu - bawimy się anonimowo i autorzy ujawniani są dopiero po zakończeniu głosowania. Dlatego przykro mi.
A wszystkich głosujących, którzy zawarli głosy na fotkę 04 autorstwa adamawsb (Angello, Maciako) proszę albo o edycję swoich postów albo o jeszcze raz wpisanie swoich typów.
Dj Brabus troszkę to Twoja wina z tym zamieszaniem, bo najważniejsze informacje są rozsypane w kilku postach
Takie informacje jak termin nadsyłania prac i termin zakończenia głosowania powinny być w pierwszym poście i to jeszcze pogrubionym lub kolorowym tekstem
Bo nie zrobił tego celowo - to od początku wiedziałem, a potwierdził to sam adamwsb w swoim temacie:
Zamieszczone przez adamwsb
ahhh cholera :/ sory kurde, wrzucalem foty na szybko bo sie spieszylem :/ ukarajcie mnie jak tam trzeba, nawet nie doczytalem kiedy jest deadline konkursu...
Teraz pytanie, czy moja decyzja była słuszna dyskwalifikując jego pracę (skoro już znamy jej autora)?
Odnośnie bałaganu - może i regulamin był w dyskusji (już jest w nowym temacie, tak dla porządku), ale przez trzy edycje każdy z uczestników dostosował się do zasad i problemu nie było. A zatem - problemów z "czytelnością" jakby nie było.
Druga sprawa z "rozrzuconymi terminami" - wydawało mi się, że każdy czyta ostatni post (tutaj najważniejszy: ten, który dałem ze zdjęciami i wpisałem termin głosowania). Może źle mi się wydawało... Jeśli tak, proszę wytłumaczcie, co było źle. Od razu mówię, że poprawiłem w pierwszym poście i dopisałem informację o ważnych terminach.
Postąpiłeś słusznie i niech tak już będzie ale żeby uniknąć takich wpadek umieszczaj te najważniejsze informacje w pierwszym poście nad zgłoszonymi zdjęciami.
Użyj większej czcionki, różowego koloru, pogrubienia, pochylenia, itp. wtedy nikt się nie wykręci sianem
sory za zamieszanie heh nastepnym razem poswiece wiecej czasu wrzucaniu zdjec tam gdzie powinny byc i kiedy kara mysle ze sluszna i w 100% ja przyjmuje. Jeszcze raz sorki za chaos
Komentarz