Temat:DRIFTOMANIA! (runda 1) Lokalizacja: dowolna Samochody: only JAPAN
Myślę, że nie dużo trzeba tłumaczyć . Próbujemy uchwycić swoje auto podczas driftu
Uważam, że temat jest dość ciekawy. Jeśli się przyjmie to można bedzie za jakiś czas zrobić np. rundę aut amerykańskich i europejskich (w drifcie ofkoz ).
Co Wy na to?
07 - 3pkt. Idealnie uchwycony klimat turniejów driftu. Aż słychać japońskich komentatorów w tle <mrgreen> 01 - 2pkt. Dobre zdjęcie aczkolwiek przypomina ono bardziej chwilowy uślizg niż drift. Poza tym nie mam zastrzeżeń. 06 - 1pkt. Jakoś nie potrafię uzasadnić, po prostu całkiem mi się podoba. Dynamika jest, oryginalny kadr jest.
03 - 3 pkt - efekt zastosowany na tej fotce dał jej naprawdę to COŚ 07 - 2 pkt - ma ten japoński klimat <rotfl> 02 - 1 pkt - piękny duecik w wykonaniu starszego i młodszego brata
Nr 1 - 3 punkty: choć rozum mi podpowiada, że to zdjęcie nie zasługuję na trójeczkę, bo bardziej mi to przypomina delikatny powerslide niż prawdziwy drift, wygląd ReXa-7 sugeruję, że jest autem drogowym aniżeliby driftmaszyną, a fota cierpi na ubytki w jakości w postaci małych szumów, ale ogólna kompozycja i wykonanie przysłaniają w/w wady, dlatego moje serce nakazuje przyznać najwyższą notę. Jeśli to zdjęcie byłoby autem, na pewno nazywałaby się Alfa Romeo, używana Alfa z drobnymi rysami...
Nr 2 - 2 punkty: chyba jedyne zdjęcie, które oddaje klimat zawodów D1, pełne trybuny, dużo dymu, dwie driftmaszyny sunące bokiem (chociaż starsze Hachiroku ma kiepską customizacje). Przy dłuższym wpatrywaniu się można poczuć zapach spalonej gumy wydobywający się z monitora.
Nr 3 - 1 punkt: kadr niby pospolity i oklepany, ale przy tym dobry i wcale nie nudny. Filtr niby nie pasujący do tematyki, a pozwolił się wyróżnić na tle konkurencji, ale większość roboty robi dobrze dobrana driftmaszyna, a to jest podstawa.
Komentarz do reszty:
4ka - nie umiem nic powiedzieć na jej temat, po prostu nuda.
5ka - trzymajcie mnie, drift na slickach...
6ka - długo walczyło z nr 3 o 1 punkt, ale kierunek auta sugeruję, że nie trafi ono w ogóle w zakręt lub zaliczy spina jeszcze przed nim. A szkoda, bo samo zdjęcie ma prędkość, super oświetlenie i customizacja auta jest dobra, ale te drobne szczegóły zepsuły potencjał.
7ka - ta konkretna RX7 jest zbudowana do wyścigów górskich, nie do driftu, Silvia ma brzydki lakier i jest niewyraźna, a na zdjęciu nie ma nawet zakrętu...
Zamieszczone przez Kamil
07 - 3pkt. Idealnie uchwycony klimat turniejów driftu. Aż słychać japońskich komentatorów w tle <mrgreen>
#7 - 3 pkt - ze zdjęcia aż słychać ten pisk opon i czuć zapach palonych gum. Świetny klimat <brawo>
#5 - 2 pkt - byłoby 3 pkt ale jest niżej, bo to nie jest auto do driftu Piękna fotka i najbardziej realistyczna ze wszystkich
#2 - 1 pkt - na tej fotce też świetnie czuć atmosferę driftu <okok>
02. - 3pkt Najlepsze ze wszystkich. Super klimat zawodów driftu.
07. - 2pkt Tutaj bardzo podobnie, lecz nie powala tak jak zdjęcie nr 2
06. - 1pkt Zdjęcie zrobione w godzinach późnopopołudniowych wywołuje klimat melancholicznego zdjęcia.
05. - <rotfl>
07 - 3 ptk. - Tłumaczenie dlaczego chyba jest zbędne. 03 - 2 ptk. - Czuć prędkość i staranny slajd po łuku. Jest fajne i bardzo spokojne. 04 - 1 ptk. - Myślę że wybór na to był trudny, ale gdyby dobrać inny kadr to zdjęcie nie byłoby takie tajemnicze. Przejaw driftomanii jakiś jest więc 1 ptk zasłużony poniekąd jest.
Ponadto: 05 - Nie ujawniajcie usera, bo nie będzie miał lekkiego życia ten chłopak.
Dziękuję wszystkim za udział jak i za oddane głosy. Natomiast wielkie gratulacje dla naszego zwycięzcy - Maciako! Wybierasz oczywiście temat do następnego konkursu.
Komentarz