Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo Sport - Intercontinental GT4 Challenge 2021

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gran Turismo Sport - Intercontinental GT4 Challenge 2021

Na chwilę obecną wątek w ramach rozpoznania, ile mogłoby być chętnych do tego typu rozgrywek.

Myślę o stworzeniu kalendarza który zawierać będzie 7 rund na torach:

Laguna Seca
    Spa
    Le Mans
    Autopolis
    Suzuka
    Mount Panorama
    Interlagos

- Czas trwania wyścigu i jego formuła do uzgodnienia (ale min. 30 minut w przypadku jednego wyścigu na jednym torze)
    - Terminy oczywiście do ustalenia
    - Klasa aut - Gr. 4 / RO
    - Zużycie opon i paliwa do ustalenia wspólnie
    - Auto, które wybierzemy na pierwszy wyścig, zostaje na stałe przypisane do zawodnika na czas trwania całych mistrzostw
    - Punktacja i tego typu sprawy także do ustalenia wspólnie, wgl cała struktura rundy jest jeszcze do obmyślenia.
    - Wspomagajki typu trakcja czy jakieś anty - poślizgi dowolnie.

Tak jak wyżej, na start pytanie, kto by się pisał na coś takiego? Myślę, że plus minus 30 minutowy wyścig to nic wielkiego, na jeden strzał. Gr. 4, bo jest dość przyjemna i łatwa w obsłudze. No i oczywiście liczba chętnych. Minimum 6 zawodników i jeżeli ktoś zadeklaruje się wziąć udział w pierwszym wyścigu, miło by było, gdyby wytrwał do końca mistrzostw.

Na spokojnie, nic nas nie goni. Czekam na wstępne zgłoszenia.
    Ostatnio edytowany przez C5R; 29.03.2021, 21:56.

Pomysł spoko, ale to 90 min to chyba przesada według mnie, wyścig max 30 min, wcześniej ewentualnie jakieś kwalifikacje kilkanaście min. Dodatkowo najpierw spróbowałbym zrobić 1-2 wyścigi na luzie, żeby sprawdzić czy będzie wykonalne zebrać tych kilka osób w tym samym czasie przy konsolach.

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
    Za szyjke mocno chwyć i napij się!
    Jabol punk!

Komentarz

Ja bym chciał zacząć od razu konkretnie, jeśli gramy, to od początku wszystkie rundy, z jak najwyższą, w miarę możliwości, frekwencją. I ścigamy się już na poważnie. Ostro, ale fair. Quale oczywiście. Może formuła typu trening kwalifikacyjny (quale do sprintu) - sprint 20 min na miękkich (determinujący kolejność startową w wyścigu głównym) - wyścig główny 40 min na twardych. Coś takiego. Zamieszajmy trochę w strukturze wyścigu, będzie ciekawiej. A ugadać się na konkretny termin w kilka (naście) osób nie jest łatwo, wiem, ale jest to do zrobienia. Przecież nic nas nie goni, rozgrywki mogą trwać parę miesięcy, a nawet więcej. Kwestia tylko konsekwencji i zaangażowania. Szukam osób, które mają swobodny dostęp do GTS i czas na tego typu zabawy.

Jeżeli chętnych będzie brakowało, to zgłoszę wątek to kasacji najwyżej.
      Ostatnio edytowany przez C5R; 29.03.2021, 21:55.

Komentarz

Zgłaszam się, jestem jak najbardziej chętny. Podejrzewam, że jak forum nieco ruszy z kopyta to i ochotników przybędzie.

Komentarz

Super. A przed oficjalnym rozpoczęciem, jakby się udało oczywiście, można zrobić jakiś dzień (albo kilka) testowy na jednym wybranym torze, coby można było sobie furę dopasować i wtedy można startować dowolną maszyną z Gr4, a po testach każdy by sobie zatwierdził auto na czas mistrzostw.

I serio, moglibyśmy sie kulać z tymi mistrzostwami bardzo długo, może nawet dokładać jakieś kolejne rundy, to ma swój piękny klimat moim zdaniem. I wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że znalazłby się termin na każdą rundę odpowiadający wszystkim uczestnikom.

​​​​​​
          ​​​​

Komentarz

Ja byłbym chętny na uczestnictwo.

Komentarz

Również byłbym chętny ?

Komentarz

​​​​​​Mega. Cieszę się, że coś rusza. Jestem cały czas na bieżąco, śledzę wątek. Myślę, że 10 chętnych wystarczy, to zrobi się punkty od 1 do 8 miejsca i ostatnia dwójka wtedy po 0. No i obciążenie łącza też ma znaczenie, bo jak zrobimy więcej zawodników to mogą pojawić się jakieś awarie techniczne, znając mojego neta i jego kopa. Jutro przygotuję prowizoryczną listę i mam jeszcze bardzo fajny pomysł, mianowicie, jeśli będzie parzysta liczba graczy, to za porozumieniem wszystkich zainteresowanych możemy uzgodnić, że dwóch zawodników tworzyć będzie jeden team. I wtedy będziemy mieć dwie klasyfikacje Ale to do obgadania jeszcze.

Na spokojnie.

LISTA CHĘTNYCH: (stan na 04.04.21)
                1. C5R
                2. Overseer
                3. Assyrian
                4. HarryRawa

@Mysi, proszę, potwierdź jeszcze dokładnie, czy piszesz się na taki biznes. Jeśli chodzi o zasady i strukturę wyścigów, to wszystko będzie jeszcze do dopięcia, ale zajmę się tym konkretnie dopiero wtedy, gdy będziemy mieli komplet zawodników i będzie można swobodnie wymieniać informacje i uwagi. Jak wyżej wspomniałem, chciałbym zacząć od luźnego spotkania na jakimś niezobowiązującym dniu testowym.

​​​​
                Ostatnio edytowany przez C5R; 04.04.2021, 20:08.

Komentarz

Pracuję...
                X