Na chwilę obecną wątek w ramach rozpoznania, ile mogłoby być chętnych do tego typu rozgrywek.
Myślę o stworzeniu kalendarza który zawierać będzie 7 rund na torach:
Laguna Seca
Spa
Le Mans
Autopolis
Suzuka
Mount Panorama
Interlagos
- Czas trwania wyścigu i jego formuła do uzgodnienia (ale min. 30 minut w przypadku jednego wyścigu na jednym torze)
- Terminy oczywiście do ustalenia
- Klasa aut - Gr. 4 / RO
- Zużycie opon i paliwa do ustalenia wspólnie
- Auto, które wybierzemy na pierwszy wyścig, zostaje na stałe przypisane do zawodnika na czas trwania całych mistrzostw
- Punktacja i tego typu sprawy także do ustalenia wspólnie, wgl cała struktura rundy jest jeszcze do obmyślenia.
- Wspomagajki typu trakcja czy jakieś anty - poślizgi dowolnie.
Tak jak wyżej, na start pytanie, kto by się pisał na coś takiego? Myślę, że plus minus 30 minutowy wyścig to nic wielkiego, na jeden strzał. Gr. 4, bo jest dość przyjemna i łatwa w obsłudze. No i oczywiście liczba chętnych. Minimum 6 zawodników i jeżeli ktoś zadeklaruje się wziąć udział w pierwszym wyścigu, miło by było, gdyby wytrwał do końca mistrzostw.
Na spokojnie, nic nas nie goni. Czekam na wstępne zgłoszenia.
Myślę o stworzeniu kalendarza który zawierać będzie 7 rund na torach:
Laguna Seca
Spa
Le Mans
Autopolis
Suzuka
Mount Panorama
Interlagos
- Czas trwania wyścigu i jego formuła do uzgodnienia (ale min. 30 minut w przypadku jednego wyścigu na jednym torze)
- Terminy oczywiście do ustalenia
- Klasa aut - Gr. 4 / RO
- Zużycie opon i paliwa do ustalenia wspólnie
- Auto, które wybierzemy na pierwszy wyścig, zostaje na stałe przypisane do zawodnika na czas trwania całych mistrzostw
- Punktacja i tego typu sprawy także do ustalenia wspólnie, wgl cała struktura rundy jest jeszcze do obmyślenia.
- Wspomagajki typu trakcja czy jakieś anty - poślizgi dowolnie.
Tak jak wyżej, na start pytanie, kto by się pisał na coś takiego? Myślę, że plus minus 30 minutowy wyścig to nic wielkiego, na jeden strzał. Gr. 4, bo jest dość przyjemna i łatwa w obsłudze. No i oczywiście liczba chętnych. Minimum 6 zawodników i jeżeli ktoś zadeklaruje się wziąć udział w pierwszym wyścigu, miło by było, gdyby wytrwał do końca mistrzostw.
Na spokojnie, nic nas nie goni. Czekam na wstępne zgłoszenia.
Komentarz