Dzisiaj poprawiłem troszkę czasy w Silvii.
Przekaże wam 3 spostrzeżenia jakie zanotowałem przy dzisiejszej jeździe.
Pierwsze wyzwanie na Route X:
Szósty, ostatni bieg wrzucamy zaraz przed odcinką. Musicie sobie sprawdzić, w którym momencie obroty zaczynają spadać jadąc na 5 biegu. 6-kę wrzucamy dopiero 2-3 km/h przed tą właśnie odcinką. Lecimy drugim łukiem licząc od prawej (ale to akurat na powtórce duchów można zobaczyć) Zyskałem na tym dziś 0.15 sekundy.
Wyzwanie na Tokyo:
W pierwszym zakręcie nie redukujcie do drugiego biegu. Tylko starajcie się przejechać ten zakręt na 3cim. Zauważyłem, że przejeżdżając zakręt na drugim biegu, po wyjściu traci się od 0.1 do 0.2 na zmianie biegu. Drugi zakręt po redukcji z 4 na 3 trzeba tylko delikatnie przyhamować i puścić hamulec, nie dodając przez chwilę gazu. Samochód ułoży się delikatnie bokiem i po przejechaniu krawężnika sam ułoży się dobrze w kierunku jazdy. Dziś zyskałem tutaj prawie 0.3 sekundy.
Wyzwanie na Eifel (tor kartingowy):
Tutaj aby poprawnie składać się do zakrętów należy ciągle zarzucać tyłem. Tylko dohamowanie do pierwszego zakrętu powinno być silne. W pozostałych wystarczy delikatnie przyhamować i całkowicie puścić na chwilę gaz wchodząc w te zakręty, samochód będzie się świetnie układał delikatnie bokiem w zakręcie i zyskacie kilka dziesiątych sekund. Ja wypracowałem 0.2 dzisiaj
Leafem nie jeździłem bo nuda.
Pozdrawiam :mrgreen:
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
W wyzwaniu na route-x trzeba wiedzieć dokładnie kiedy zmieniać biegi. I tak z 4 na 5 zmieniamy przy 183-184, a z 5 na 6 przy dokładnie 238kmh. Trzeba tylko uważać, bo chwila nieuwagi może kosztować odcinkę gazu. Co do pytania
Zamieszczone przez Dj Brabus
Jak to możliwe?
Poświęć temu 2-3 godziny, zrób 200-300 prób, a zobaczysz, że to nie takie trudne Ja na przykład nie wiedziałem gdzie gracze z topki zyskują te setne sekundy w wyzwaniu 1-5. Ale poświęciłem wieczór i metodą prób i błędów powędrowałem do TOP15'stki. Wszystko da się zrobić, kwestia czasu i chęci.
swoją drogą ciekawe co zaserwują nam w następnym update jestem pewien ze z aut będzie skyline i być może nowy tor ,który zapewne pojawi się w GT5 z następnym DLC
Z tego co rozszyfrowała społeczność gtplanet.net, w następnych rundach można się spodziewać następujących tras:
Round 1: Autodromo Nazionale Monza
Round 1: High Speed Ring
Round 2: Rome
Round 2: Special Stage Route X
Round 3: Cape Ring
Round 3: Circuito de Madrid
Round 4: Eiger Nordwand Short Track
Round 4: Road Course – Indy
Round 5: Suzuka Circuit
Round 5: Tokyo R246
Round 6: Eiger Nordwand Short Track
Round 6: The Top Gear Test Track
Round 7: London
Round 7: Special Stage Route 5
Round 8: Circuit de la Sarthe 2009
Round 8: Twin Ring Motegi East Short Course
Co do auta na 3 i 4 rundę, to na oficjalnym fan page'u GT Academy została umieszona informacja, z której można wywnioskować, że będziemy mieli do czynienia z Nissanem Skyline'm. http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
no właśnie tez to wyczytalem i zastanawiający jest ten tor Twin Ring Motegi East Short Course?? wiem ze ten tor był w GT4 moze w końcu powróci część torów z GT4 kiedyś nawet było o tym głośno tez dzieki ekiepi z gtplanet
-Rotary Corner in the Madrid City Course
-S Curve at Suzuka Circuit
-Continuous Corners and Elevation Changes
-Variations of Corners
-Maintaining Stability in High-Speed Sections
Round 4: Nissan 370Z (GT Academy) ’08
-The Nurburgring’s “Kallenhard” Section
-Low Speed ‘S’ Curve with Changing Radius
-‘S’ Curves 2
-Suzuka Circuit’s “Spoon Curve”
-The “Variante Ascari” and “Parabolica” at Monza
Ja dzisiaj ostro szlifowałem nowe rundy i nawet udawało mi się trafić pierwsze miejsce wśród znajomych (ok. 1000 miejsca w generalce). Jest zabawa, ale cudów nie będzie.
Komentarz