Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Akademia GT, start 1 maja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Akademia GT, start 1 maja

Kolejna Akademia GT startuje w tym roku. Pierwsza runda kwalifikacyjna przyjmie pakiet samodzielnej paczki do pobrania. Będzie można pobrać grę i zainstalować ją za darmo na naszej konsoli. Wszystko zacznie się od 1 maja i nie będzie wymagać posiadania kopii Gran Turismo.
    Pakiet będzie posiadać różne wyzwania, które powinny dać uczestnikom sporo zabawy, nie tylko weteranom GT ale także nowym użytkownikom.

Nie wszystkie kraje Europy będą mogły się zmagać w tym wyzwaniu, ale na całe szczęście jest wśród nich Polska. Poza naszym krajem do udziału w Europie przystąpią Wielka Brytania, Irlandia, Francja, Hiszpania, Portugalia, kraje Beneluksu, Szwajcaria i Austria. Niemcy i Rosja prawdopodobnie będą miały własną Akademię GT.

Źródło: http://www.gtplanet.net/gt-academy-confirmed-for-may/

Zapraszam wszystkich do udziału. Trzeba pokazać, że Polacy potrafią.

Temat służyć będzie do komentarzy i dzielenia się wrażeniami z Akademii GT.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Re: Akademia GT, start 1 maja

Jak ogłoszono na początku tego tygodnia, Akademia GT 2012 rozpocznie się w przyszłym miesiącu w czterech różnych regionach na całym świecie.

Demo składać się będzie z 8 tygodniowych rund o coraz większym stopniu trudności i wyzwaniach jazdy zaczynając od 1 maja.

Co ciekawe demo wprowadzi kilka nowych funkcji analitycznych, które nigdy wcześniej nie miały miejsca w innych grach. Według japońskiej informacji prasowej, łączna liczba prób i całkowita liczba przejechanych kilometrów będzie wyświetlana w menu gry. Dodatkowo liczba graczy, którzy osiągną "złoty" ranking w każdym wyzwaniu dla każdego z krajów, będzie wyświetlana w dodatkowym menu i będą wyświetlani międzynarodowi liderzy.

Ogłoszenie potwierdza również, że nagrody lub prezenty zarobione w Akademi GT mogą zostać przeniesione do samej gry GT5.

Więcej szczegółów już wkrótce.

Źródło: http://www.gtplanet.net/gt-academy-2012 ... turismo-5/

Komentarz

Dzisiaj od 17 : 00 można będzie pobrać aplikacje. Czekam na relacje, bo kilka dni bez konsoli ;/
      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
      B Spec - 40 level
      60 x Gold
      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
        Dzisiaj od 17 : 00 można będzie pobrać aplikacje. Czekam na relacje, bo kilka dni bez konsoli ;/
        Polska jest w strefie GMT +1, czyli na naszą 18:00 rozpocznie się ta akademia. Ja prawdopodobnie dopiero jutro to pobiorę

Komentarz

Ściągnięte, złotka zaliczone w pierwszych dwóch etapach, ale... miejsca zajmuję gdzieś od 300 do 1000 coś...

Przy okazji - ogarniał już ktoś z Was jak ściąga się wygrane w GT:A auta do gry?
          1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
          http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Akademia jest tym czym się spodziewałem.
            Można pojeździć, ale na kokosy nie liczę. Chyba tylko 2x wszedłem do top 100. Ostatnie wyzwanie drugiej rundy to istna perełka. Zielone piekło i wyprzedzić trzeba dwóch przeciwników i osiągnąć dobry czas.

Pierwsza runda wyzwań to flaki z olejem. Myślałem, że zasnę jadąc tym "odkurzaczem" na baterie. Z Silvią już było znacznie ciekawiej, pomijając Route X, gdzie dobry czas jest zależny od odpowiedniego wrzucenia 6-tki.
            Ale i tak top250 w wielu przypadkach jest tak wymasterowane, że niekiedy różnica (szczególnie przy pierwszych wyzwaniach) między 1szym a 250tym, wynosi jakieś 0,030 sekundy. Ogólnie we wszystkich wyzwaniach nie widziałem większej różnicy czasów między pierwszym a 250 większej niż 0,7 sekundy, więc poziom wysoki.

Komentarz

Nie wiem kogo to pomysł, żeby aplikacja ważyła 3Gb. Dla osób z limitowanym internetem to cios poniżej pasa. Na szczęście mój super ekstra net 1Mb spisał się nieźle i już po 10h mogłem cieszyć się jazdą. Na początek zacząłem męczyć jedynie 1-szą rundę. Po 3h miałem już dość (6 rano) ale kilka TOP50, a nawet jedno TOP10 wpadło Może powymieniamy się PSN, co by się powspierać technikami i trickami na poszczególne trasy?
              Pozdrawiam

Komentarz

Wow, w końcu coś napisali o odbieraniu nagród, ale oczywiście niewiele :
                Zamieszczone przez gran-turismo.com
                Otrzymuj wspaniałe nagrody za kończenie wyścigów!
                Jeśli otrzymasz złoto we wszystkich 5 zawodach w każdej rundzie, dostaniesz samochód do wykorzystania w Gran Turismo 5. Jeżeli wywalczysz brązowy lub lepszy medal we wszystkich rundach, dodatkowo zyskasz specjalny strój wyścigowy dla swojego awatara w „Gran Turismo 5”.
                Czas rozdania nagród i sposób ich otrzymania zostanie opisany na tej stronie w późniejszym terminie.
                http://eu.gran-turismo.com/pl/academy/2012/ <-- Na samym dole strony.
                Zapraszam tutaj.

Komentarz

Zamieszczone przez MrKubool
                  Nie wiem kogo to pomysł, żeby aplikacja ważyła 3Gb. Dla osób z limitowanym internetem to cios poniżej pasa. Na szczęście mój super ekstra net 1Mb spisał się nieźle i już po 10h mogłem cieszyć się jazdą. Na początek zacząłem męczyć jedynie 1-szą rundę. Po 3h miałem już dość (6 rano) ale kilka TOP50, a nawet jedno TOP10 wpadło Może powymieniamy się PSN, co by się powspierać technikami i trickami na poszczególne trasy?
                  Pozdrawiam
                  Moje 6mb się robi za wolne dla mnie a ty jeszcze na 1mb siedzisz. Pozdrawiam wytrwałość, ja się na takim necie męczyłem ostatnie 2 lata, boli

Ja jestem najbardziej ciekaw 2 wyzwań. Tego z Silvią w Tokyo i Silvią Eifel (karty) tego z pachołkami. Jak pobierałem do oglądania powtórki niektórych osób z topki to to co oni wyprawiają z wozem nie ma wcale przełożenia do "realistycznego" ścigania się. W wielu momentach latają bokami i dohamowują w połowie zakrętów. Trochę mi się to nie podoba.

Polecam pobrać sobie "duchy" z topki i przejechać się z nimi. Można podpatrzeć całkiem ciekawe linie przejazdu. No i nie polecam jeździć z włączoną linią przejazdu i kontrolą trakcji oczywiście. Przeszkadza strasznie.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                    Jak pobierałem do oglądania powtórki niektórych osób z topki to to co oni wyprawiają z wozem nie ma wcale przełożenia do "realistycznego" ścigania się. W wielu momentach latają bokami i dohamowują w połowie zakrętów.
                    Podobna sytuacja jest z leaf'em który szybciej przyśpiesza gdy jedziemy dwoma kołami poza torem A jeśli chodzi o Tokyo z Silvią to jak na razie słabiutki czas 26,391. Jedyne co mogę doradzić to to żeby przed drugim zakrętem nie hamować na prostej, a robić to w trakcie jego pokonywania. Tylko trzeba pamiętać o odpowiednim zarzuceniem tyłkiem, żeby w bandzie przypadkiem nie wylądować.

Taka ciekawostka TOP 250 1-wszego etapu 1-wszej rundy zamyka się w.. 0.029s. 0o

Komentarz

No powiem tak, pośmigałem u znajomego. Fajnie, fajnie czasy porobiłem w granicach
                      0,250 - 0,550 do pierwszego gorsze. Rankingowo słabo No w poniedziałek powalcze jak odbiore konsole i kierke podepne. Wrażenie na mnie grafika robi na Ringu. Fajnie dopracowana ta aplikacja.
                      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                      B Spec - 40 level
                      60 x Gold
                      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Sam trochę wczoraj pojeździłem i muszę przyznać, że prawie się załamałem jak zobaczyłem, że najlepsze czasy są robione po przez (dosłownie) jeżdżenie po trawie... Tragedia i wcale nie winie tych, którzy tak jeżdżą tylko twórców gry. I w sumie nie za to, że gra na to pozwala tylko za to, że trawa sprawuje się tak samo dobrze jak asfalt... Tragedia

Co do czasów to nie jest źle, na 1-5 (chyba to był 1-5) nawet wskoczyłem do pierwszej 250, a czasu za dużo na katowanie nie miałem. W sumie to przed 8-5 i tak się za bardzo nie ma co spinać

Komentarz

Jak już piszemy o trawie to napiszę tak. Na pewno każdy z was kojarzy wyścig Indy 500 prawda? Kiedyś zapożyczyłem się od kumpla Red Bulla żeby szybciej przejechać ten wyścig. I na prostej tuż po starcie jadąc po trawniku osiągałem prędkość 450-455 km/h a jadąc asfaltem zaledwie 420-430 km/h. Powinni to naprawić.

Wracając do tematu paczka mi się pobiera, zobaczymy co to będzie, swojego miejsca nie przewiduję nawet w top 1000 :d

Komentarz

Na razie jakoś nie chce mi sie cisnąć, mało wymagające te wyzwania, a i tak wydaje się, że te wyniki z pierwszych rund nie będą wiążące jakoś, najlepiej udało mi się wskoczyć do top.. 3000. Ale wśród znajomych przynajmniej jestem czasem drugi czy trzeci.. Czekam na więcej, jak na razie Silvia fajna.
                            http://najalternatywniej.blogspot.com/
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Fajne to, można porywalizować ze znajomymi i trochę się podszkolić Gdyby nie te niedociągnięcia typu "przyśpieszanie na trawniku" było by to o wiele bardziej precyzyjne. Wychodzi na to że dobry czas nie zależy od umiejętności kierowcy ale od momentu wjechania na trawę, lub wykonania jakiegoś innego triku Dla przykładu podam że rekord online nr.1 na TokyoR246 Silvią był robiony na padzie Więc jest to trochę słabe bo nie o to chyba w akademii chodzi, anyway dzisiaj trochę się postarałem i w rundzie drugiej w kilku próbach przebiłem Saska a w paru kolejnych różnice naszych czasów wynoszą około 90 setnych więc chyba nie jest źle :wink: W pierwszej rundzie Leaf'em jestem w rankingu znajomych pierwszy
                              Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Pracuję...
                              X