Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tonsil Altus 300 - wasza opinia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tonsil Altus 300 - wasza opinia

Chcialbym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat Altus'a 300..?

Opis (ze strony http://www.protonsil.pl)
    Zestawy z serii ALTUS są przeznaczone dla miłośników muzyki rockowej, dyskotekowej itp. Charekteryzują się lekko wyostrzonym brzmieniem w średnio- wyokotonowym zakresie częstotliwości. Zastosowano w nich głośnik wysokotonowy tubowy z ferrofluidem (wykorzystywany często w głośnikach estradowych) charakteryzujący się wysoką efektywnością. Zestawy przygotowane są do połączenia albo konwencjonalnego, albo "bi-wiring", albo "bi-ampling". Kolumny mają ponadprzeciętne właściwości dynamiczne i świetnie nadają się do nagłaśniania małych dyskotek czy domowych imprez.

Moc nominalna 150 W
    Moc max 300 W
    Impedancja 8 Ohm
    Pasmo przenoszenia 30-18000 Hz
    Efektywność 91dB
    Wymiary [W x H x D] 400x890x335 mm
    Waga 24 kg
    Głośnik niskotonowy GDN 30/100/11 8 ohm
    Głośnik średniotonowy GDM 18/80 8 ohm
    Głośnik wysokotonowy GDWT 9/100 FP 8 ohm
    Osobiscie posiadam te kolumny, i naprawde jestem bardzo zadowolony.
    Nie ukrywam ze potrzeba do nich troche mocniejszego wzmacniacza (np. Denon PMA-777).
    Ale na wzmacniaczu 2x25W tez milo sie slucha.
    Co do moich kolumn, maja one kilka usterek uzytkowania:
    -kopulka od glosnika basowego wcisnieta
    -spod mocno zarysowany, okleina

Co nie zmienia faktu ze graja nie najgorzej..

Nie wiem który to dokładnie model, ale chciałem się kiedyś na jakieś Altusy szarpnąc. Ale teraz już nie mam wzmacniacza
    Kuzyn miał jakieś Altusy i grały wystarczająco dobrze, do mieszkania nie potrzeba nic więcej.
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Mój kolega mam Altuski o mocy nominalnej 150 watt, Bas 30 cm, średni 16,6 cm nie wiem jak góra. Grają dosyc czysto bas nie schodzi nisko jak podaje producent 30 Hz, na warunki domowe raczej w przecietnym pokoju 12-16 m2 to skrzydeł nie rozwiną. Zawieszenie pianka co ma zalety i wady, wada o ile mozna powiedziec to po pewnym czasie pinka robi sie krucha i poprostu pęka i odpada, ale to potzreba trooooche czasu.

Komentarz

co do konstrukcji i wytrzymalosci altusa to podobno glosniki wysoko tonowe sa olejowe i ciezko je spalic.. Podobno sa jakies bezpieczniki w kolumnach ze naprawde trzeba byc kompletnym idiota by je uszkodzic.. co do pianki, to tez slyszalem ze sie kruszy.. mam pokoj okolo 25m i dobrze slychac, ale na dworzez zupelnie lepiej.. pozdrawiam

Komentarz

mój wujek je ma to fullwypas!!! tylko trzeba do nich odpowiedni wzmacniacz, on ma chyba też tonsila, oczywiście starszy, ale jakość dźwięku super

Komentarz

PracujÄ™...
          X