Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaka kierownica????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jaka kierownica????

Smigam w GT ale tylko na padzie,teraz postanowilem kupic kierownice ale nie wiem jaka bylby najlepsza.Widzialem na allegro kilka ciekawych modeli ale chyba najlepsze sa te od LOGITECHA.

G25 - Pełen wypas. Sprzęgło, kierownica(obraca się o tyle stopni co w samochodzie) i manualna skrzynia biegów również taka jak w samochodzie bądź układ w tył i w przód. Przynajmniej tyle było widać na filmikach. Najlepiej niech wypowie się ktoś kto posiada tą kierownicę albo przynajmniej miał z nią styczność

Moderator Serwer

Komentarz

Ja sie bawiłem G25 w sklepie

Alternatywą może być chyba DFP - jest tańsze.
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Z tego co czytam na forze to DFP można polecić.
        Ten temat raczej serwer przenies do Hardware.
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
          Z tego co czytam na forze to DFP można polecić.
          Ten temat raczej serwer przenies do Hardware.
          Coś ostatnio zapominam i w ogóle... Chyba ze zmęczenia

Moderator Serwer

Komentarz

Mam DFP i śmiało mogę polecić. Ciekawe jak sprzęgło w G25 działa z GT4?

Komentarz

nie działa
              narancs alternativa

Komentarz

polecacie kierownice G25 za ponad 900 zł która od poprzedniczki różni sie głównie sprzegłem którego nie obsługuje GT4. Zupełnie nie ekonomiczne

Komentarz

Popieram exeqtora. Lepiej kupić DFP i zostawić jeszcze trochę kasy w kieszeni :wink:
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

polecacie kierownice G25 za ponad 900 zł która od poprzedniczki różni sie głównie sprzegłem którego nie obsługuje GT4. Zupełnie nie ekonomiczne
                    Ale nikt jej nie polecił, tylko wymienił, że taka jest:
                    G25 - Pełen wypas (...) Najlepiej niech wypowie się ktoś kto posiada tą kierownicę albo przynajmniej miał z nią styczność
                    Poza tym nie różni się tylko sprzęgłem. Ma sekwencyjną skrzynie biegów, większe koło kierownicy, "łopatki" do zmiany biegów, a nie przyciski, wykonana z metalu i skóry, czyli lepszych materiałów, pracuje znacznie ciszej, co do jakości pracy (precyzja, Force Feedback) nie wiem, bo nie testowałem. Także dodając te wszystkie rzeczy do siebie jednak się sporo różni...

Komentarz

Może, w przyszłości planuje kupić PS3 i grać w GT5? Tam chyba(?) jest możliwość włączenia sprzęgła :wink: Tak czy siak bym kupił G25. Ah ta skrzynia

Moderator Serwer

Komentarz

Poza tym nie różni się tylko sprzęgłem. Ma sekwencyjną skrzynie biegów, większe koło kierownicy, "łopatki" do zmiany biegów, a nie przyciski, wykonana z metalu i skóry, czyli lepszych materiałów, pracuje znacznie ciszej, co do jakości pracy (precyzja, Force Feedback) nie wiem, bo nie testowałem. Także dodając te wszystkie rzeczy do siebie jednak się sporo różni...
                        zgadzam się jednak dla mnie te różnice są nie do zaakceptowania przy takiej różnicy cen mowa o ok. 530 zł.
                        Jak to nikt nie polecił, w temacie domyślnie sugeruje sie pomoc w doborze kierownicy. Więc czego mogą dotyczyć odpowiedzi ? Niektórych rzeczy poprostu trzeba sie domyślać.

Komentarz

Jesli cie stac to Logitech Driving Force Pro polecam. Warto chyba dolozyc stowke lub dwie i kupoc DFP zamiast byle co..

Jesli spisz na kasie to mozesz pomyslec o G25 Logitecha - nie gralem na niej a tylko widzialem. Nie robi tak pozytywnego wrazenia wizualnego jak DFP ale w sumie to nie mebel
                          maruda
                          A-spec 17,839 km

Komentarz

a nikt z was nie myślał o SpeedLink SL-6698 ?
                            podobno jest lepsza od Logitech Driving Force EX

chce kupić kierownice, ale DFP odpada za cenę, polecicie mi coś tańszego ??

Komentarz

a nikt z was nie myślał o SpeedLink SL-6698 ?
                              Ja nie. Życie (może jeszcze krótkie ) mnie nauczyło -> kupuj sprawdzone produkty dobrych firm. A to dlatego, że pewna teoria, którą powiedział kiedys mój wujek, utkwiła mi w pamięci: "nie stać mnie na tanie rzeczy".
                              No ale to tylko moje zdanie

Komentarz

PracujÄ™...
                              X