Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

XLink Kai i PS2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• XLink Kai i PS2

Pytanie tyczy się XLink Kai. Coś juz o tym była mowa, ale tak jakoś porozrzucane. Mam neta, PS2, ale jakoś tak nie próbowałem grać w sieci, więc mam kilka pytań: Jak to się sprawdza, tzn. jak to skonfigurować, czy w ogóle się opłaca, w jakie gry można grać, jakie polecacie, ogólnie na ten temat.
    Z góry dzięki.

W gry które posiadają opcję online można grać bez używania Xlink Kai. Nawet na kopiach zapasowych. Osobiście przez neta nie udało mi się tylko zagrać w MGS 3 Subsistence. Przez Xlink Kai grałem tylko w GT4 i Colina 2005 (GT4 jest specyficzne, potrzebuje innych ustawień do Xlink Kai niż inne gry, troche się z tym męczyłem), graczy z Europy jest mało, a z Polski to już wogóle. Im większa odległość między graczami tym większe lagi, chociaż nie zawsze. Grałem z kolesiem z Polski, to lagi były niemiłosierne, nie dało się jeździć. On z kolei grał z kimś z Anglii i mówił że nie było tak źle jak ze mną. Czyli to prawdopodobnie wina mojego łącza, albo może coś z windowsem. Chciałem spróbować na linuksie ale koleś przestał się odzywać. W innych grach online nie miałem problemów z lagami (no oprócz PES-a ale tam to normalne).

Komentarz

zeby nie robic nowego tematu, to poprosze ,zeby ktos napisał co trzeba to gry on line. mam duzego srebrnego PS2. i co mam zrobic zeby miec tam neta???

Komentarz

Potrzebujesz Network Adaptor (ciężko go dostać, do tego cena jest zaporowa - poniżej 200zł raczej nie kupisz, chyba że po znajomości), chyba że już to masz. PS2 slim ma już to "wbudowane". Z Network Adaptorem jest chyba w komplecie Network Access Disc. Do tego w zależności od sposobu połączenia potrzebujesz albo karte sieciową w komputerze albo router i oczywiście kable.

Komentarz

Re: XLink Kai i PS2

Czy ktoś może dać namiar na ludzi grających przez x-linka w GT4.Od kiedy mam 'internet w play'u' nie mogę zagrać przez sieć .Rozmawiałem z jednym,żeby pograć ale był z Japoni -nic z tego,za daleko.Może jest Ktoś na forum co gra???

Komentarz

Pracuję...
          X