Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT4 - telewizor vs monitor LCD

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GT4 - telewizor vs monitor LCD

Od dłuższego czasu pogrywam w GT4 (PAL) na zwykłym telewizorze Panasonic 29' (50Hz) + kabel RGB. Niedawno kupiłem monitor LCD - LG 19' do cpu. Ostatnio przeczytałem gdzieś, że można poprawić jakość wyświetlanego obrazu podpinając PS2 pod LCD. Czy to prawda ?? Co jest do tego potrzebne (chodzi mi o jak najlepszą jakoś obrazu) ?

o ile LCD posiada złącza componet owszem, jednakze tego złącza nie znajdziesz w zwykłym monitorze LCD pod PC. Druga strona to ze gra musi obsługiwac progresywne skanowanie czyli 480p.
    na marginesie i tak dobrze ze posiadasz RGB jest lepsze od zwykłego kabla kompozytowego, choć zależy sporo jakiej jakości jest ten kabel . Najlepiej oczywiście z pozłacanymi końcówkami podobno złoto utlenia sie poprawiajac w jakis sposób jakość no i jakość miedzi użytej w kablu oznaczonej atestem w który można wierzyć w sprawdzonych firmach.

Komentarz

ja mam w monitorku 20 cali acera takie wejścia, że różne rzeczy można podpiąć, odtwarzacz dvd, ps2, tuner tv itp ale jak podłączyłem ps2 to musiałem 30 cm od ekranu siedzieć żeby cokolwiek widzieć
      Oo\_____/oO

Komentarz

exeqtor napisał :

Kod:
        o ile LCD posiada złącza componet owszem, jednakze tego złącza nie znajdziesz w zwykłym monitorze LCD pod PC. Druga strona to ze gra musi obsługiwac progresywne skanowanie czyli 480p. 
        na marginesie i tak dobrze ze posiadasz RGB jest lepsze od zwykłego kabla kompozytowego, choć zależy sporo jakiej jakości jest ten kabel . Najlepiej oczywiście z pozłacanymi końcówkami podobno złoto utlenia sie poprawiajac w jakis sposób jakość no i jakość miedzi użytej w kablu oznaczonej atestem w który można wierzyć w sprawdzonych firmach.
        Dzięki ... W takim razie chyba zdecyduje się na zakup nowego kabla RGB, bo ten który posiadam jest najzwyklejszy w świecie, z czasów ps one :wink: .

Komentarz

PracujÄ™...
        X