Od dłuższego czasu pogrywam w GT4 (PAL) na zwykłym telewizorze Panasonic 29' (50Hz) + kabel RGB. Niedawno kupiłem monitor LCD - LG 19' do cpu. Ostatnio przeczytałem gdzieś, że można poprawić jakość wyświetlanego obrazu podpinając PS2 pod LCD. Czy to prawda ?? Co jest do tego potrzebne (chodzi mi o jak najlepszą jakoś obrazu) ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
GT4 - telewizor vs monitor LCD
Zwiń
X
-
o ile LCD posiada złącza componet owszem, jednakze tego złącza nie znajdziesz w zwykłym monitorze LCD pod PC. Druga strona to ze gra musi obsługiwac progresywne skanowanie czyli 480p.
na marginesie i tak dobrze ze posiadasz RGB jest lepsze od zwykłego kabla kompozytowego, choć zależy sporo jakiej jakości jest ten kabel. Najlepiej oczywiście z pozłacanymi końcówkami podobno złoto utlenia sie poprawiajac w jakis sposób jakość no i jakość miedzi użytej w kablu oznaczonej atestem w który można wierzyć w sprawdzonych firmach.
-
exeqtor napisał :
Kod:o ile LCD posiada złącza componet owszem, jednakze tego złącza nie znajdziesz w zwykłym monitorze LCD pod PC. Druga strona to ze gra musi obsługiwac progresywne skanowanie czyli 480p. na marginesie i tak dobrze ze posiadasz RGB jest lepsze od zwykłego kabla kompozytowego, choć zależy sporo jakiej jakości jest ten kabel . Najlepiej oczywiście z pozłacanymi końcówkami podobno złoto utlenia sie poprawiajac w jakis sposób jakość no i jakość miedzi użytej w kablu oznaczonej atestem w który można wierzyć w sprawdzonych firmach.
Komentarz
Komentarz