mój ma już ponad trzy latka, i to nie jest slim, nie wiem ile bym za niego dostał, nawet jak całkiem sporo, to i tak go nie opchnę przywiązałem się do niego
No ja też narazie, kase trzeba będzie najpierw zebrać na PS3, bo teraz całe oszczędności na kompa poszły, no i narazie w GT4 będę tłukł, tylko kurna ostatnio wyłączyłem konsolę jak się zapisywało...
No ja też sobie nie kupię PS3 na pewno ......nie mam nawet TV dobrego do tego...a TV na którym by gry z PS3 ładnie hulały to.......;/szkoda gadać od 6000zł taki telewizor
No ja też sobie nie kupię PS3 na pewno ......nie mam nawet TV dobrego do tego...a TV na którym by gry z PS3 ładnie hulały to.......;/szkoda gadać od 6000zł taki telewizor
Nie te czasy kolego. Za 6000 tysięcy masz sprzęt jak ta lala. Na gorszych i tańszych można komfortowo grać.
Ja kupiłem LG 32 cale w Medie Expercie, kontrast 5000:1, rozdziałka 720i, dolby, 2 wejscia HDMI, za 2499zł...w GT4 gra się o niebo lepiej w formacie 16:9.
Kyjgiel jeżli twój TV naprawde ma 720i to jest to wielkie zacofanie, rozdzielczośc interpolowa charakteryzuje sie mniejsza dynamika (o połowę) niz progresywna 720p. Naprawde bardzo rzadko spotyka sie 720i standard i mus to 720p na teraz.
Ale mam nadzieje że sie poprostu pomyliłeś pisząc to i TV ma naprawde 720p i obsługuje 1080i.
dobry monitor CRT od kompa w 16:10 i duża rozdzielczościa + konverter za 200 zł z componenta na vga i sprawa załatwiona w granicy 600-800 zł.
Component..
Kto mi powie jaka rozdzielczosc podaje po componencie?
Nie zagladalem PS3-ce w gniazda (ma ktos fotke?) i nie wiem jak to tam wyglada, ale znalazlem kabelek component do PS3, ktory byl opisany jako kompatybilny wstecz z PS2.. czyli w takie samo gniazdko sie go wpina. Ale obraz HD ma sie tylko po HDMI chyba?
Zamieszczone przez exeqtor
dobry monitor CRT od kompa w 16:10 i duża rozdzielczościa + konverter za 200 zł z componenta na vga i sprawa załatwiona w granicy 600-800 zł.
Ten konwerter chyba tylko podwaja czestotliwosc (bo w tym problem przy podawnaiu sygnalu na CRT) a rozdzielczosc zostaje.. wiec jak na wstepie - jaka rozdzielczosc podaje component??
Czy jest jakis kabelek HDMI/component? (HDMI cyfrowe, component analogowy.. watpie) Bo jesli nie to sygnal idzie ze zwyklego multi AV (czy jak mu tam).. i HD nie bedziemy mieli.
nie jestem pewien czy czasem component daje również 1080p ale 720p na bank
HDMI jest zabespieczone protokołem HDCP a wiec urządzenie musi byc bardziej zaawansowane aby to obsłużyć, konwerter z HDMI na VGA (monitor) to HD fury, jest dosyć drogi bo 400 zł
Component ma bardzo podobna technologię do VGA, jak w vga mozna rozróżnić trzy kanały R (red) G (green) B (blue) toteż konverter jest duzo tańszy w robson.pl mozna go dostać za 200 zł wraz z okablowaniem
Ale obraz HD ma sie tylko po HDMI chyba?
PS2 w componencie jest w stanie obsłużyć 480, 720p, 1080i, GT4 (1080i)lecz musi być w regionie NTSC tak jak i konsola. Xbox tez to potrafi i jest na niego wiecej tytułów obsługujących progresywne skanowanie.
nie jestem pewien czy czasem component daje również 1080p ale 720p na bank
Wczoraj nic nie znalazlem na ten temat dlatego takie watpliwosci mialem.
Na konsole.cdrinfo.pl znalazlem potwierdzenie: "Czy HDMI jest niezbędne do wyświetlania gier w wysokiej rozdzielczości?
Nie, jeśli chodzi o gry. Aby wyświetlić obraz w trybie 1080p, wystarczy kabel component, HDMI lub DVI. Ze zwykłym kablem composite (czerwony, żółty, biały) możemy zapomnieć o wysokiej rozdzielczości w grach."
Komentarz