Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 4 vs. SCPH-30004 R

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gran Turismo 4 vs. SCPH-30004 R

Witam serdecznie. Naszła mnie dzisiaj ochota na Gran Turismo 4. Akurat w EMPiKu jest za śmieszne pieniądze w platynowej serii więc poleciałem do salonu i kupiłem GT4. Po powrocie do domu cały w skowronkach odpaliłem moją PS2, rozbroiłem pudełko z folii, wsadziłem płytkę z grą do napędu, zamknąłem i........... nic Przetrząsnąłem więc Google... natknąłem się na instrukcję czyszczenia PS2, regulowania lasera, bo ponoć przez to są problemy z DL i jeszcze inne mniej lub bardziej kuriozalne rozwiązania no, ale nic nie podziałało na mojego plejstaka. Mam konsolkę przerobioną tylko nie wiem jakim chipem i co gorsza nie mam kolorowego pojęcia jak mogę to sprawdzić. Spróbowałem odpalić inne gry (myślałem, że może ma jakiegoś focha) i działają... zarówno pir... ups kopie zapasowe jak i oryginały (tak tak, mam jedno i drugie). Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jak odpalić GT4 pod SCPH-30004 R? Jeszcze jutro jadę wymienić egzemplarz na inny, bo znajomy z multimediów twierdzi, że mieli raz walniętą partię platynek i musieli wycofać.

Re: Gran Turismo 4 vs. SCPH-30004 R

Na "dużą" ps2 nie działa GT4 działa tylko na slimie tym cienkim

Komentarz

W sumie jest jeszcze jedna rzecz, której nie próbowałem czyli DL Toxic Patch czy jakoś tak... jeśli to nie zadziała to ja już nie wiem... kiedyś miałem GT4 w wersji rip, ale płyta mi zaginęła w akcji... a teraz nie chciało mi sie ściągać więc pojechałem po oryginał i zonk... w sumie nigdzie nie ma napisane, że nie hasa na 3004R w końcu ma ona taki sam laser jak kilka innych, wyższych wersji.

Komentarz

Ktos cie Kamil210 oklamal a ty uwierzyles..
        Swoja droga moglby sie ktos z SCPH-3xxxx wypowiedziec jesli gra..

W necie sporo jest informacji ze GT4 nie chodzi na przerobionych konsolach, a ostatnio ktos na forum chyba pisal ze kupil pleja z GT4 w zestawie i tez mu nie chodzilo... (ale na 102% pewien nie jestem)

A lasery byly zmieniane dosc czesto..
        maruda
        A-spec 17,839 km

Komentarz

Laser to ja zmieniałem jakiś rok temu i nie zamierzam tego robić ponownie. Prędzej pozbędę się obecnej konsoli i kupię slima, bo do PS3 jeszcze mi daleko Zakupię jutro także płytę DVD DL i zrobię kopię oryginału przy pomocy Toxic... coś tam.. może to pomoże... choć wolałbym pograć na oryginale skoro zapłaciłem

Komentarz

viewtopic.php?f=2&t=3370
            To jest co prawda o 30003 ale poczytac mozna..

Skoro laser nie jest tak stary jak konsola to moze potrzebna jest mu regulacja? Dawno temu, krotko po zakupie, konsola przestala mi czytac plyty z filmami a gry chodzily (bo filmy byly na DVD DL a gry nie? Nie wiem). Poszla do serwisu i jest ok (z 6 lat). A tobie filmy chodza? (zapytam choc planujesz kupic DVD DL co sugeruje ze nie masz problemow z DL)
            maruda
            A-spec 17,839 km

Komentarz

Próbowałem regulacji, czyszczenia... wszystkie gry działają z wyjątkiem Gran Turismo 4. Wersję lasera mam 400C. Filmy hasają wybiórczo

Komentarz

Zamieszczone przez Kauris

W necie sporo jest informacji ze GT4 nie chodzi na przerobionych konsolach, a ostatnio ktos na forum chyba pisal ze kupil pleja z GT4 w zestawie i tez mu nie chodzilo... (ale na 102% pewien nie jestem)

A lasery byly zmieniane dosc czesto..
                Nie okłamał sam widziałem bo mój kolega ma dużą ps2 i chciał pograć w GT4 więc mu pożyczyłem i mu nie chodziło,czyścił laser i nie chodziło nie ma przerobionej

Komentarz

Ja mam za to chyba laser z oka terminatora. Płyty porysowane brutalnie ale odczytuje bez zająknięcia. Mam slima.

Komentarz

Na "dużą" ps2 nie działa GT4 działa tylko na slimie tym cienkim
                    Bzdury...
                    PS2 SCPH-39004, nie przerobiona, czarna i "duuuża". Od nowości w moich rękach - z Media Martkt
                    Wszystko śmiga bez zająknięcia: gry, filmy DVD, a nawet GT4. Żadnych problemów.

Tak więc myśle, że GT4 mają problem odtworzyć znacznie wysilone lasery w przerobionych konsolach. Powód? Ja nie informatyk, nie wiem...

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
                      Nie okłamał sam widziałem bo mój kolega ma dużą ps2 i chciał pograć w GT4 więc mu pożyczyłem i mu nie chodziło,czyścił laser i nie chodziło nie ma przerobionej
                      I to juz wystarczy by przyjac ze na ZADNEJ duzej konsoli GT4 nie pojdzie?
                      maruda
                      A-spec 17,839 km

Komentarz

mam nieprzerobioną 30004 z kiepskim laserem i działa bez problemu.
                        narancs alternativa

Komentarz

Ok problem rozwiązany. Wina leży po stronie konsoli, która już swoje lata ma i laser miała już raz wymieniany Skorzystałem jednak z tej instrukcji: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2gt4/strona1.php i gra działa :mrgreen: Chociaż trochę dziwny to przypadek, że musiałem spiracić oryginał za który zapłaciłem żeby móc w niego pograć

Komentarz

Jeszcze mam jedno pytanko... jak zrzucać zdjęcia na kompa? Czy SCPH-30004R nie zdziwi sie jak zobaczy pendrive'a?

Komentarz

SCPH-50004 sie nie dziwila
                              maruda
                              A-spec 17,839 km

Komentarz

PracujÄ™...
                              X