Witam serdecznie. Naszła mnie dzisiaj ochota na Gran Turismo 4. Akurat w EMPiKu jest za śmieszne pieniądze w platynowej serii więc poleciałem do salonu i kupiłem GT4. Po powrocie do domu cały w skowronkach odpaliłem moją PS2, rozbroiłem pudełko z folii, wsadziłem płytkę z grą do napędu, zamknąłem i........... nic
Przetrząsnąłem więc Google... natknąłem się na instrukcję czyszczenia PS2, regulowania lasera, bo ponoć przez to są problemy z DL i jeszcze inne mniej lub bardziej kuriozalne rozwiązania no, ale nic nie podziałało na mojego plejstaka. Mam konsolkę przerobioną tylko nie wiem jakim chipem i co gorsza nie mam kolorowego pojęcia jak mogę to sprawdzić. Spróbowałem odpalić inne gry (myślałem, że może ma jakiegoś focha) i działają... zarówno pir... ups kopie zapasowe jak i oryginały (tak tak, mam jedno i drugie). Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jak odpalić GT4 pod SCPH-30004 R? Jeszcze jutro jadę wymienić egzemplarz na inny, bo znajomy z multimediów twierdzi, że mieli raz walniętą partię platynek i musieli wycofać.

Komentarz