Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nie czyta gier na PS2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nie czyta gier na PS2

Otóż moje PS2 (nie 3;]) przestało mi czytać wszelkie gry na dvd i coniektóre z szaraczka:/ (głównie GT!).
    Wiecie może jak można nastroić PS2? albo coś poregulować? Cokolwiek co pomoże;]. Jak by co posiadam starego grubasa przerobionego ripperem 2 gold.

Re: Nie czyta gier na PS2

Pomoże Ci tylko wymiana lasera.

Komentarz

Ale może być też chyba zabrudzony? :wink:

Moderator Serwer

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
        Ale może być też chyba zabrudzony? :wink:

Moderator Serwer
        Trzeba spróbować, ale jezeli ma starego grubasa przerobionego ripperem 2 gold to wątpie żeby to tylko było. Myśle że gdyby był zabrudzony to czasem by łapał czasem nie, chyba że akurat tony kurzu się przewaliły obok PS, to mógł tak nagle się zasyfić

Komentarz

To aż tak źle jest? (czyściłem z 3 razy i nic:/) ile to może kosztować.

Teraz jedyną grą jaką czyta jest europejska wersja GT2 płyta 2-ga;] i to na tyle na prawdę nie da się dostroić czułości bądź czegokolwiek w tym stylu podobnie jak w szaraku?

Komentarz

Zamieszczone przez noname
            To aż tak źle jest? (czyściłem z 3 razy i nic:/) ile to może kosztować.

Teraz jedyną grą jaką czyta jest europejska wersja GT2 płyta 2-ga;] i to na tyle na prawdę nie da się dostroić czułości bądź czegokolwiek w tym stylu podobnie jak w szaraku?
            No to jak nie działa dalej to trzeba spróbować z regulacją, choć to starcza na jakiś czas tylko. Z tego co pamiętam to się podkręca jakieś śrubki zaraz koło lasera, ale dokładnie co i jak to Ci nie poweim, bo się na tym nie znam.
            A ile lat masz już przerobioną PS2? Bo jak rok czy dwa to może się rozregulował, a jak więcej to na 99% padł. Nowy laser to "dużej" PS2 chyba jest dość drogi.

Komentarz

Dokładnie nie pamiętam ile jest przerobiona ale więcej niż 4 lata na pewno.
              A skoro to laser to czemu czyta GT2?

Komentarz

Zamieszczone przez noname
                Dokładnie nie pamiętam ile jest przerobiona ale więcej niż 4 lata na pewno.
                A skoro to laser to czemu czyta GT2?
                Czasem jest tak że czyta gry na CD a na DVD nie, bo rozlegurowany albo zestarzały i nie radzi sobie, więc pewnie dlatego.

Komentarz

Sory, że odnawiam temat, ale ja miałem niemal identyczny problem z moim PSX. Najpierw wszystko hulało. Później, jak któregoś dnia odpaliłem GT2 to jak się załadowało do głównego menu to pad poprostu przestał działać. Nie pomagało nic, ani odpięcie i podpięcie go z powrotem, ani dociśnięcie wtyczki. Podpiąłem innego pada i też nie działał. Więc wyłączyłem konsole. Następnego dnia ponowiłem próbę. Odczytało dysk, ale obraz był czarno-biały i tu również nie pomagało dociskanie wtyczek, ani ich ruszanie w celu uzyskania styku. Zresetowałem konsole, obraz był czarno-biały, ale płyty nie odczytywało już wogóle. Odpalał się tylko ten pierwszy ekran (z logiem Sony Computer Ent.) i przechodziło do menu karty pamięci. Próbowałem odpalić inne gry i to samo. Więc oddałem konsolę do speca. Nie dość, że trzymał ją pół roku, to jeszcze oddał ją jeszcze bardziej zepsutą niż była (wogóle płyta się nie obracała i nie było dźwięku). To był chyba noob, a nie specjalista. Jedyny plus to to, że nie wziął za to żadnej kasy. Później tata zabrał ją do znajomego, który jest prawdziwym specem od konsol i stwierdził on, że konsolę można już wyrzucić na śmietnik. Wprawdzie można ją było naprawić, ale wyszłoby drożej, niż za nową konsolę. Zatem stwierdziliśmy, że nie opłaca się. I tak straciłem konsolę. Być może masz podobną sytuację.

Komentarz

PracujÄ™...
                  X