Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Odtwarzacz MP3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Odtwarzacz MP3

Chce sobie kupić, ale troche tego na rynku jest, więc moje pytanie:
    Możecie coś polecić?
    Główne kryteria to żeby był dobrej jakości i niewielki, nie jakieś chińskie badziewie :wink:

Re: Odtwarzacz MP3

Wiesz,jakość muzyki zależy od słuchawek a nie odtwarzacza,ja kupiłem ostatnio jakiś szajs i chodzi super na super słuchawkach.Radzę Ci kupić sobie słuchawki,odtwarzacz sam sie jakoś wybierze. :wink: Jeśli chodzi Ci jednak o wytrzymałość odtarzacza to polecam walkmany sony'ego albo creativy.Sprawa jest prosta,więcej kasy,lepszy odtwarzacz.
    GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

A jak zależy Ci na bjerach to polcam Pentagram'a Vanquish'a FM RT. Ja go mam Możesz do radia w samochodzie/jakiegokolwiek radia muzykę z MP3 nadawać Przydatne

Komentarz

A jak zależy Ci na bajerach
        Nie zależy. Podstawowe funkcje mi wystarczą
        Wiesz,jakość muzyki zależy od słuchawek a nie odtwarzacza
        Nie w 100%, ale myśląc jakości o odtwarzaczu, chodziło mi głównie o jego wytrzymałość mechaniczną.

Komentarz

Jakość muzyki zależy i od odtwarzacza jak i od słuchawek. Produkty Iriver podobno są bardzo dobrej jakości jako odtawrzacze mp3 najlepiej kupić taki który zapewnia rozszerzenie pamięci dla kart micro SD/ transflesh. Ja zawsze używałem słuchawek Sony, miałem z 3-4 modele najlepszy był MDR-W24 (z paskiem na głowie). Sęk jest taki ze w słuchawkach wkładanych w uszy nie zawsze ich profil jest dobry dla ucha i ma to wpływ akustyczny, dobrze jest przestestować kogoś słuchaweczki. Wysoko w słuchawkach stoi SENNHEISER

Komentarz

Ja mam słuchawki SENNHEISERa model PX30

są głośne i mają niezłą jakość ,warto kupić z tej firmy ,ja nienarzekam

minus jaki występuje to te gąbki sie ścierają i są bardziej rozciągnięte ,już tak fajnie niewyglądają ,więc jakieś skołować ciut ciaśniejsze ,też wejdą ,ja np: wziąłem gąbki z THOMPSONa HED250 ,też pasują

Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Ja mam sony Walkman mp3. Niby dobry sprzet ale jakis cichy dla mnie.. :/ Pamiec 1gb za 300zl wtedy dalem. A kumpel za 70zl sobie kupil no i fajniejsza byla.. Chociaz juz mu nie dziala, no ale cii... . "Sonówka" ma z tym dobry patent, ze nie trzeba baterii kupowac, ma akumalatorki.. Ha prawie jak SIXAXIS Podlaczasz do USB i Ci starcza na dobre kilka godzin. Tylko sluchawki mi sie zepsuly bo kabel gryzlem he he. Kupilem Creativy jakies na allegro no i nie narzekam poki co Aaaa bym zapomnial... Bez sonic stage, nie wrzucic piosenek... :/ To jest lipa.. ;/ Bo zawsze jak do kumpla ide zeby mi zgral cos to musze mu program nosic.. ;/ Nie mozna podlaczyc i skopiowac. No ale cos za cos jak to mowią
              -->W innych miastach mówią o nas "TO EKIPA CO SKAKAŁA..."<--

Komentarz

Ja tam raczej polecam produkty firmy creative;p

PS:Wolę Mp3 z normalnymi bateriami co prawda musisz kupować je jak sie tylko rozładują ale można też kupić paluszki akumulatorki.
                Zaś Mp3 z wbudowanym akumulatorem niby są fajne ale co wtedy jak pojedziesz w wakacje nad jezioro lub wyjdziesz i nie masz do dyspozycji kompa i Usb żeby naładować MP3?
                Wtedy dupa zbita...a normalna Mp3...kupujesz baterie w pierwszym lepszym sklepie i słuchasz :mrgreen:

Komentarz

Zaś Mp3 z wbudowanym akumulatorem niby są fajne ale co wtedy jak pojedziesz w wakacje nad jezioro lub wyjdziesz i nie masz do dyspozycji kompa i Usb żeby naładować MP3?
                  Kupujesz zasilacz na allegro. Mam taki do swojego iPoda. Wydajesz jednorazowo 10 czy tam 15zł, za baterie przez cały okres posiadania plejera znacznie więcej
                  Sam iPod to raczej nic ciekawego, Nano II gen. 4GB w barwie srebrnej. Mam go od sierpnia 2007. Fajny jest, tylko iTunes mnie wkur..ia niesamowicie, Apple kazało napisać to jakiemuś chińskiemu więźniowi skazanemu na śmierć oraz z negatywnie rozpatrzoną sprawę o ułaskawienie...
                  narancs alternativa

Komentarz

Zgadzam sie z BelegU$ Pentagram Vanquish ma niezłe bajery. Ale ja osobiście uwielbiam iPod' y i są w miare przystępnej cenie

Komentarz

Nie będe rozpoczynał nowego wątku więc napisze tutaj
                      Mam do was pytanie czy może ktoś z posiada Pentagram Eon Cineo ponieważ mam zamiar go kupić a czytałem różne opinie na jego temat i chciałbym się dowiedziec jak się on spisuje, jak odtwarza filmy i czy nie psuje się
                      A oto on:

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                      Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                      Jabol punk!

Komentarz

nie kupujcie szajsu z hipermarketu za 30zl, jakosc dzwieku marna jak i zywotnosc. no i kto chce miec napisane na mp3 Made in Kambodza?

tydzien temu kupilem za 105zl Sandiska Sansa Clip 2GB Black Edition. zakup w pelni udany. szczerze polecam. za taka cene b.dobra jakosc dzwieku... nawet na standardowych sluchawkach dousznych Sandiska. wrecz intuicyjna obsluga. polskie menu. akumulator ladowany za pomoca kabla USB. wystarczy podpiac do kompa :mrgreen: do tego Creative Aurvana Live! i masz kolego wypas sprzet za mniej niz 300zl :mrgreen:

sluchawki jeszcze nie doszly, ale lada dzien powinien kurier zapukac do mych drzwi :mrgreen:

podsumowujac: Sandisk Sansa Clip 2GB Black Edition (ok. 110zl) + Creative Auvrana Live!(ok.160zl) = przyjemnosc na dlugie lata za niewielka cene :mrgreen:

Komentarz

Myślę, że AL! to zbyt duże słuchawki na Sansę Clip. Poza tym Clip ma opinię odtwarzacza o ciepłej barwie brzmienia, co z "ciepłymi" słuchawkami nie zagra dobrze. Osobiście radzę kupić ci Sansę Clip, lub iPoda Shuffle I gen a do tego słuchawki. Jeśli małe douszne to dobre będą Vedia SRS-200. A nieco większe to np. Sennheiser PX100 (uwaga na podróbki, oryginał kosztuje ponad 150zł) lub Koss Porta Pro (ok 110zł), albo AKG K412p/K414p.

Ja osobiście posiadam Sony A815, który ma 2gb pojemności, dobre małe słuchawki w zestawie i kosztuje ok. 280zł. Jakość muzyki także jest bardzo dobra.
                          No i tyle. W przypadku jakichś pytań dot. odtwarzaczy mp3 pisz na PW.

Pozdrawiam
                          i tyle..

Komentarz

ty masz sony za 280zl a ja sanse + AL za 300zl. i jaki w tym interes? wydales kase...

Komentarz

chyba nie mówisz, że słuchasz Aurvana live na clipie Przecież do takich słuchawek używa się wzmacniacza.
                              Clip ma niską moc wyjściową i nie potrafi pokazać wszystkiego na co stać AL!.

A sony ma w zestawie słuchawki, które można spieniężyć za ok. 120zł . Ale tego nie zrobiłem, bo w tej cenie nie kupię lepszych dokanałowych słuchawek. Poza tym ma duży ekran i dwa tryby przeglądania plików muzycznych. Po folderach i po tagach (np. album, wykonawca itp.).

iRiver robił kiedyś świetne odtwarzacze, ale te obecne to porażka. Poszli na masówkę, kosztem jakości. Jedyne dobre modele imho to Clix2 (świetny odtwarzacz) i E10.

iAudio są nieco drogie, ale inni sobie chwalą

A jeśli chcesz coś wyjątkowo taniego, prostego w obsłudze i z dobrym dźwiękiem i mocą to kup iPoda shuffle I gen
                              (do 100zł).
                              Odtwarzacz nie ma wyświetlacza, ale za to jest prosty w obsłudze. Do tego proponuję słuchawki dokanałowe np. Panasonic HJE-200.

Druga opcja to Clip. Który był niezwykle popularny. Dobry odtwarzacz za niskie pieniądze. Do niego pasują słuchawki VEDIA SRS200.

Trzecia opcja to odtwarzacz multimedialny (błędnie określany przez niektórych MP4). Tutaj warto rozejrzeć się za czymś z dużym ekranem, do oglądania zdjęć i filmów. W cenie do 400zł kupisz Vedię V39, sony a815/a816 i cowona D2, który ma wejście na karty SD.

P.S : Aurvana Live! to słuchawki domowe, nie warto kupować ich do MP3'jki, chyba że posiadamy przenośny wzmacniacz.
                              i tyle..

Komentarz

Pracuję...
                              X