Jeśli chodzi o mój sprzęt (zaznaczam ze nie znam się na kompach):
Procesor:Amd athlon(tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz.
Ram: 4.00GB
Sytem 64bitowy-Windows 7 Home Premium
Karta Graficzna AMD Radeon HD 6450
1 TB dysk
nie wiem, czy to mocny sprzęt na dzisiejsze standardy jednak mi wystarcza,od małego gram na konsoli (nie jestem żadnym przeciwnikiem PC po prostu jest mi wygodniej grać na padzie) a kompa używam do filmów,gier(jednak bardzo rzadko) oraz do internetu. Kompa zmieniłem po tym jak mój poprzedni postanowił ze się spali (spalił się zasilacz) było dużo dymu,więc przyszedł mi do głowy super pomysł!! zamontuje zasilacz 1000VAT no i ... było ok 3 dni potem znowu miałem okazje podziwiania dymu... no to za gwarancją (choć na poczatku nie chcieli wsiąść tego pod uwagę) udało się dostać 350VAT i na tym zasilaczu działa do dzisiaj..., choć już coraz gorzej., ale wiecie co ? tęsknie za czasami, w których miałem amige i psx
No a ja dzisiaj pobiłem rekord prędkości startu/zamykania systemu co wynoś odpowiednio 12.5 i 12.3 sekundy Na win7, bo na XP uruchamia się i zamyka z 5 razy dłużnej hehe.
Wczoraj składałem u kumpla kompa. Niezła maszyna:
i5 2500K
GTX560 Ti
8Gb Kingston HyperX
GIGABYTE GA-P67A-UD5-B3
OCZ Agility 3 60Gb
I inne pierdoły jak obudowa, HDD na magazyn etc.
1 rdzeń w jego i5 jest szybszy od mojego C2D w kompresji 7zip lol
NA dobrym chłodziwie da się spoko nawet 5GHz wycisnąć z 2500K. Ja tam czekam na Ivy Bridge i kochaniutkie 22nm Liczę około 2k na ulepszenie kompa tj. MoBo, CPU i RAM. Mam nadzieję że w tej w następnej generacji uda mi się wyhaczyć 4 rdzenie i 8 wątków, albo 6 rdzeni bez HT jeśli takowe wersje będą. AMD odpada w przedbiegach niestety.
A niech stracÄ™, pochwale siÄ™ moim szajsem xD
System: Windows Home premium
Procesor:AMD Athlon II x3 2.9Ghz
Grafika:Ati Radeon HD5670 1GB
Ram: 4GB
HDD:500GB
Zasilacz:Chieftec 750W
No i od razu przy okazji zapytam się was jaką byście polecali płytę główną pod procka AMD Phenom'a 4x 3.4Ghz Box Black Edition. Najlepiej żeby miał 4 wejścia na pamieć RAM i możliwość wrzucenia dwóch kart graficznych Cenowo tak do 750zł
Przyznam że płytka nawet dobra A posiada ktoś z was taką? Bo czytałem że jak ma się większe chłodzenie na procku to jeden slot do pamięci RAM jest tak jakby niedostępny xD
Komentarz