Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakiego masz kompa ;D

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Jakiego masz kompa ;D

Ja mam SSD od dłuższego czasu, samsunga. Nie kupujcie jakiś debilnych ocz czy innych wynalazków co mają zajebiste transfery w testach syntetycznych (w ogóle omijać wszystko co jest na jakimkolwiek kontrolerze SandForce) w praktyce te dyski są do bani, często się wieszają, transfery przy normalnym użytkowaniu są dużo niższe.

Komentarz

U mnie doszło 2GB ramu, teraz mam 6 :mrgreen: . Na chwilę obecną i5-750 3ghz, gtx470, 6gb ram, hdd 320gb i 500gb Samsunga. Jakiś upgrade niedługo.
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

@Squad - nie zgodzę się. Mam dysk na SandForce i nie mam żadnych problemów. To, że OCZ zrobiło wtopę z własnym oprogramowanie kontrolera, nie znaczy, że w innych dyskach też jest kiepski. Intel 520 oparty na SandForce do niedawna był jednym z najwydajniejszych dysków SSD. Używanie SF ma kilka plusów w porównaniu do innych kontrolerów nie kompresujących zapisywanych danych.

Swoją opinię wyrobiłeś na podstawie własnych doświadczeń z SSD opartych o SF czy na podstawie krzykaczy komentujących newsy IT?
        Sam mogę potwierdzić problemy OCZ - kumpel miał 2 razy Agility 3 - 2 razy mu padł. Odkąd zmienił na Corsair Force 3 - tak od 2 lat nie ma problemów ze swoim dyskiem, który tak samo jak Agility oparty jest o SF, ale z innym oprogramowaniem.

Komentarz

Intel jest jedyną firmą która zrobiła dobry soft do SF, teraz może jest trochę lepiej ale dla mnie te kontrolery to zło.
          Opinię opieram na dwóch znajomych, co prawda dawno temu to było, porównywaliśmy transfery w testach syntetycznych i w praktyce. W praktyce dyski wypadały tak blado że aż przykro było potem patrzeć na specyfikacje. Teraz może i jest lepiej, ale po co się pchać jak można kupić samsunga na doskonałym kontrolerze, cruciala lub chyba teraz plextor jest jednym z topowych modeli. Warto dołożyć kilka złoty albo olać pojemniejszą wersję (bo pojemności i tak dupy nie urywają) i kupić coś dobrego.

Komentarz

Nie ma czym szpanować

Intel Dual Core E5200 @ 2.5GHz
            3 GB RAM
            ASUS Radeon HD6670

Komentarz

No, ja wczoraj montowałem sobie tego mSATA 256Gb do lapka, i muszę powiedzieć - nareszcie widać, że jest to nowoczesny lapek, odpala się 20 sekund a nie 4 minuty God bless SSDs :mrgreen:

Komentarz

Update póki co nie nadszedł. Zmiana chłodzenia na Zalmana Performa, lekkie OC proca do 3.6ghz (wyżej nie kręcę aby nie zarżnąć płyty, a chętnie bym takie 4 ustawił) i zmiana obudowy na Zalmana Z3 Plus. Do ogarnięcia grafika bo prawdopodobnie chłodzenie ma za słaby docisk i wentylatory podczas grania muszą szorować na max.
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ludzie ja mam dziwnego problema. Nie chce mi zainstalować Windows 7 SP1 bo nie jest zgodna z moim kompem, że co ku*?

Komentarz

Skoro już o upgrade mówimy. Zmiana zasilacza - prawdopodobnie SF Golden Green Pro 450W/550W lub Seasonic G-450, ze wskazaniem na ten pierwszy. Z GPU poczekam do premiery Maxwell. Procesor zostaje co najmniej do premiery DDR4.
                    GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                    Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                      Do ogarnięcia grafika bo prawdopodobnie chłodzenie ma za słaby docisk i wentylatory podczas grania muszą szorować na max.
                      Sytuacja poprawiona zmianą pasty termoprzewodzącej, choć dalej nie jest jakoś ekstra. ~78c podczas grania na minimalnych obrotach (na stock, a gdzie tu OC), ludzie przy tym chłodzeniu (VF3000F) nie mają tyle nawet w Furmarku.
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Może masz krzywy IHS(jeśli masz) - albo szlif albo wymiana na inną karciochę :3

Komentarz

Też taką opcję biorę pod uwagę. Ściągnąłbym czapkę ale mimo wszystko trochę stracham
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wiadomo - ukruszonego rdzenia raczej nie obejmuje się gwarancją Jak bym miał odwagę to bym sam oskalpował mojego 3570K(z wiadomych przyczyn) ale ni chuja nie chcę takiego ryzyka podejmować <kawa>

Komentarz

I tak gwarancji nie mam bo to dziadek
                              Na razie daruję sobie Upgrade (pomaga mi w tym TV, na którym gram w 1366x76. Po OC proca na 3.6ghz i karty 607/ 3348mhz na 775/ 3700mhz gry przyspieszyły jak głupie. Warfighter ani myśli przyciąć na max z skalowaniem 1.25x (wyżej brakuje Vramu), Grid 2 50-80fps (przy starcie czasem spadnie do ~47fps, tu już podejrzewam procka), Ghosts też zaczął przyzwoicie śmigać (a wiadomo jak ta gra jest z dupy zaoptymalizowana), po OC mam więcej klatek z AA niż przed OC bez <mrgreen> . Crysis 3 bez AA śmigał znośnie jeszcze przed kręceniem, więc teraz może być tylko lepiej. Wygładzania raczej nie włącze, ale jakoś specjalnie nie płaczę.
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Tak wogóle to jakiego ty masz porca i gpu, po pamięć mi nie służy...

Komentarz

PracujÄ™...
                                X