Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakiego masz kompa ;D

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Jakiego masz kompa ;D

Podkręcony E5200 na dzień dzisiejszy wystarcza do wszystkich nowych gier na full detalach. Na moim kompie gram bez problemu na full w Crysisa, Far Cry 2, GRIDA i inne wymagające gry. FPS nie mierzyłem, ale płynność "na oko" jest. I tak najwięcej zależy od karty graficznej...

Over - Nie zapominaj ile kosztuje E5200, jak na taką cene to rzeczywiście "moc sama w sobie"
    ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

To sobie na full detalach pograj w GTA4 na E5200 + HD4850 ... Lost Planet ... Dirta przy sześciu przeciwnikach ... Stalkera Clear Sky ...

Mam dalej wymieniać ? . A, o jakim full mówimy ? Rozdzielczość, AA, AF ? Bo ja też mam HD4850 (teraz dwa ) i wiem jak działają gry wymienione przez Ciebie, także na pojedynczym. Skoro E5200 wystarcza do wszystkich gier, to dlaczego w teście z egiełdy ten proc jest poniżej progu płynności ? Po co istnieją e7***, e 8*** ? I tu już nie chodzi o średni FPS, tylko o minimalny, zmieniłbyś E5200 na coś lepszego to poczułbyś różnicę w tym względzie. Co mi po np. średnich 40fps w Crysisie, jak na wymagającym levelu spadnie mi do 20 :wink:

Nie mówię, że E5200 jest złym procemi pograc na nim też się pogra, ale jak widac na teście roznica miedzy chocby e8200 jest spora :wink:
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Dirt działa płynniutko. Clear Sky tak samo... Duży wpływ zapewne ma na to też 4GB 1066Mhz RAM-u. A full detale w sensie z AA, rozdziałka 1280x1024. Crysis sie WOGÓLE nie przycina. A co mi po wynikach testu, skoro w grze nie odczuje różnicy? Jak będzie taka pootrzeba to wymienie proca na E8200. Na razie podkręcony E5200 w zupełności mi wystarcza :wink:
        ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

Odpal w 1600 albo w HD to staniesz w miejscu.

Komentarz

Kamil : No pewnie, czyli najlepiej mieć tysiące kasy aby mieć szybki PC ? E5200 nie jest najlepszy, bo swoją ilością pamięci przegrywa. Ale jeśli chodzi o OC to jeden z lepszych procków. Ten proc cały czas chodzi na 3.6Ghz I jest w pełni stabilny )) Swoją drogą nie obraz się ale E7300 to nie jest dobry procek.
            95% of Game Complete - GT4

Komentarz

No jak do ściany. Z mojej strony temat zakończony, powiedz komuś kto kupuje E8400 że jest idiotą. Napisałem gdzieś, że 5200 jest zły ?

3.6ghz ? Każdy C2D tyle zrobi, nawet stare E6750 w 65nm . E8600 chodzi na 4.5ghz na powietrzu, i co ? Pewnie już nie, ale wczesniej tak.

Ta, e7300 jest słaby, e5200 lepszy . Powiedz mi w jakim sensie jest zły ? Bo jest szybszy od E5200 ? Ja wymiękam ... Zresztą, mam go tylko dlatego, że trafiła się okazja wymiany (wcześniej miałem trochę wolniejszego E6750 @ 3.7ghz). Jakbyś miał E8400 to bys mówił, że E5200 jest do dupy, tyle :wink:. Skoro PORZĄDNE testy NIC wam nie mówią, to ja naprawdę nie mam pytań. Egiełda ściemnia, a Intel robi prezent klientom, bo nie trzeba kupować E8xxx. ten procesor JEST dobry ale NIKT mi nie wmówi, że wystarczy do każdej gry z palcem w nosie.

Wiesz co jedyne wniosłeś do tej dyskusji ? "E5200 jest zajebisty, inne procesory nie istnieją" - taki wniosek wychodzi z Twoich postów.
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wydaje mi się że nadal upiera się Pan przy swoim. Czy ja powiedziałem że E5200 jest najlepszy ? Nie... chodzi mi o O/C tego procka. Bo jakby niepatrzeć jest troche okrojonym c2d ale ma ogromne możliwości.

Jak chcecie pogadać to załorze do tego temat, bo tu lekki offtop się zrobił
                95% of Game Complete - GT4

Komentarz

Teraz mam kompa:

Pentium Intel[R] 1.7GHz
                  512MB RAM DDR2
                  nVidia GeForce FX5200 [128mb - PixelShader 2.0]
                  200GB na dysku
                  WinXP + SP3
                  avast!

i

Pentium Intel[R] 2.0GHz
                  384MB RAM DDR
                  nVidia GeForce 6600 [128mb - PixelShader 3.0 "WinFast A6600TD"]
                  80GB na dysku
                  WinXP + SP2
                  obecnie brak
                  Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

No to teraz moja dzida :mrgreen:
                    2.4 Celeron
                    512 Ram DDR2
                    80GB dysk
                    GeForce 7300GT
                    Stary strasznie, mam już go chyba z 5 lat
                    I LoveAprilia
                    RASTA
                    "Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień"

Komentarz

Intel Core 2 Duo E6550
                      Asus P5KR
                      2x 1Gb Patriot LLK
                      8800 GTS 320MB
                      dysk 250-siÄ…tka.
                      zapakowane w pudło Cooler Mastera

Kompa mam już 2-2,5 roku. Sprawie śmiga sobie na XP speed pro +SP3. Może nie jest rewelacyjny, ale do pogrania raz w miesiącu w jakąś nową gierkę wystarcza. Gry takie jak Crysis, nowy Stalker, GTA 4 chodzą sobie spokojnie- mniej więcej tak na średnich detalach. Na fullach działa moja ulubiona gra, Oblivion ;].

Komentarz

Kompa mam już 2-2,5 roku. Sprawie śmiga sobie na XP speed pro +SP3. Może nie jest rewelacyjny, ale do pogrania raz w miesiącu w jakąś nową gierkę wystarcza. Gry takie jak Crysis, nowy Stalker, GTA 4 chodzą sobie spokojnie- mniej więcej tak na średnich detalach. Na fullach działa moja ulubiona gra, Oblivion ;].
                        Ani na jednym ,ani na drugim nieruszyły by mi takie gry które wymieniłeś, ledwo ze SPORE sobie poradził , NFSroStreet mi nieposzedł.
                        Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

"NIE" z czasownikami piszemy osobno.

Wilku, nic dziwnego, ze ci nie chodza. Spojrz na jego konfiguracje, a potem na swoje. Swoja droga, lepiej miec jeden porzadny komputer, niz dwa slabe i przestarzale.

Komentarz

Weź pod uwagę że nie każdego stać na taki luksus jakim jest drogi elektroniczny sprzęt wysokiej klasy.

Komentarz

Dwurdzeniowego nawet starego E21xx mozna zlozyc za 800zl, co chyba nie jest wygorowana cena. Nie mialem na mysli najnowszych sprzetow, bo na to rzadko kogo stac. Po drugie wydawanie na PC powyzej 4-5000zl zwyczajnie sie nie oplaca.

Komentarz

Mi na 8600GTS 256DDR3 działało gta4 i Risen, nie na najwyższych jednak...

Komentarz

PracujÄ™...
                                X