Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakiego masz kompa ;D

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Jakiego masz kompa ;D

Do niedawna miałem E6300 pięknie się kręci na prawie 3GHz bez jęknięć, ale że nie jestem fanem OC to zakupiłem czterojajowca

Komentarz

Procesor:Intel Core i3 2.93 GHz
      Pamięć Ram: 4000MB
      Dysk: 1tera + 500 przenosny
      System operacyjny: Windows 7 64bit (oryginalny)
      Monitor:22,5cala
      jak sie do niego dobiore to sprawdze i uaktualnie
      PSN: LogiTivePL
      Gry:
      GT5
      CoD : MW3 - 78lvl .
      Kill Zone3
      za niedługo CoD: BO ;-)

Komentarz

Jako że config się zmienił to zrobię update
        PSU: Be Quiet! PurePower L7 530W
        CPU: Intel C2D E6550 2.33GHz @ 2.6GHz
        MoBo: EVGA nForce 650i Ultra
        GPU: Gigabyte nVidia GeForce GTX 460 1Gb/256bit 715MHz/1430MHz
        RAM: 3Gb Kingston @ 800MHz CL: 5-6-6-19-2T (66.3ns) 6.04Gb/s
        HDD: 2x Samsung SpinPoint F4 RAID0 + zdobyczny Samsung SpinPoint IDE/ATA pierwszej generacji 40Gb, z uwalonym czujnikiem temp. (Jednak działa, pod linuksem pokazuje prawidłowe temp.)
        DVD: LG DVD SuperMulti, LightScribe & SafeDics
        Sound Card: Integra :mrgreen:

Zmiany:
        -Usunięty Seagate Barracuda. Dokupię kieszeń i będzie taki wielki "pendrive"

W planach:
        TBA

Muszę powiedzieć że RAID sprawuje się całkiem, całkiem. Robiłem benchmarka i maxymalny odczyt ponad 300Mb/s, średni ponad 240 a minimalny około 148... siła! Komp jedzie na Dably Blaście.

Komentarz

Rakiet fjuel i niema uperdalanja sie!

Komentarz

w piatek spalila mi sie plyta glowna wiec komp ktory obecnie uzywam idzie w odstawke za kilka tygodni kupilem zastepcza wiec na dzien dzisiejszy jest tak:

Intel Core 2 Duo 2.2GHz
            2x1GB RAM DDR2 ( 1GB mam na sprzedaz poniewaz ta plyta gl ma tylko 2 sloty na pamiec wiec jak ktos zainteresowany prosze o PW)
            GeForce 8800GTX
            2 dyski WD 500GB i 640GB

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Tylko sie nie śmiać:
              Marka:vobis
              model:nie wiem
              karta graficzna:ati radeon 9550
              pamięć ram-1256 mb
              dysk twardy:75 gb

Komputer ma 7 lat i trzeba wymienić czytnik płyt bo sie popsuł albo cały komputer bo cała rodzina juz się boi że w pewnym momencie sie rozwali i wszystkie pliki osobiste znikną
              GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Tycha, dodam Ci otuchy, sam lepszego nie mam:
                - procesor AMD 1585Mega herza
                - karta graficzna Ati RADEON 9250 (128mb)
                - 512 MB RAM
                - dysk twardy około 80 GB

Komputer będzie w maju 6 lat miał.
                Jeśli już, to niech się śmieją z nas dwóch, w dwojkę raźniej

Komentarz

A z czego tu się śmiać.

Co do plików to kupić nowy dysk, najmniejszy z nowych pewnie będzie i tak większy od starego a będzie pewność że dysku szlak nie trafi. Dyski nie są drogie teraz więc warto a na reszte kompa przyjdzie czas jak będzie kasa.

Komentarz

Hm... Mądrze mówisz. Ja narazie nie planuję wymiany podzespołów, ale może w przyszłym czasie... Czemu nie? Tak myślałem nad procesorem, bo odkąd mam antyvisrusa, to mój komp chodzi straaasznie wolno.

Komentarz

w 6letnim kompie nie opłaca się nic zmieniać :wink: . U mnie, jak to zwykle bywa - trochę zmian od ostatniego czasu. Mianowicie - GTX280 zmieniony na GTX470, zasilacz na Corsaira CMPSU-650TXEU (Chieftec padł, a po swapie gwarancji nie miałem, poszedł na Allegro za 70zl)
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Dlatego najlepiej systematycznie zmieniać podzespoły. Ja zawsze jak kupuje części to podstawa to dobra płyta główna. Obecną mam już 4 albo 5 lat i dopiero i5/i7 nie obsługuje a tak wszystko lata włącznie z quadami.

Antywirus a po co ?? ja nigdy na stałe nie miałem antyvira i systemy wytrzymują od wydania nowego windowsa do kolejnego bez reinstalek. Antyvira instaluje tylko co 6 miechów jakiegoś triala a to kasperskiego lub noda robie full skan i uninstall. Zwykły zapychaczo spowalniacz nic więcej.

Komentarz

I co? Chodzisz po internecie, ściągasz różne rzeczy i nic?

Komentarz

Jak widać system cały czas ten sam, jeśli mam już "pobierać jakąś kopie zapasową" z netu to tylko ze sprawdzonych serwisów. Po za tym 64 bity tak wirusy nie tykają. I tak jak mówie raz na jakiś czas ściągam antyvira na zmiane a to nod a to kasperski czy inny defender robie skana jak coś jest wywalam i na pół roku mam spokój, od bardzo dawna nie miałem problemów z kompem, a dokładniej od czasów jak wyrosłem z programów typu ccleaner czy inne tuneup, a zacząłem samemu ustawiać i czyścić system po swojemu.

Komentarz

Hm... Sprytnie. Może zacznę robić tak samo jak Ty, za 76 dni kończy mi się licencja na antywirusa. Bo co robię skanowanie, to nic nie wykrywa. I to jest najgorsze. A że dużo procesora ciągnie(antywirus), to może go wywalę.

Komentarz

Ja teraz zbieram 3200.1000 na rower,resztę na kompa.Można za 2200 na allegro nowy dobry sprzęt kupić :mrgreen:
                                GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                                Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

PracujÄ™...
                                X