Tak sobie czytam te posty na ten temat i omal nie założyłem wcześniej podobnego tematu. Otóż przeprowadzam się do innego mieszkania ,większego o 2 pokoje w starej kamienicy ale z odnowionymi mediami i tynkami. Mam do dyspozycji duuużą piwnicę (myślę że "maluch" mógłby w niej garażować spokojnie) i zamierzam w niej zmajstrować coś w stylu Lukasa. Mam już fotel z jakiegoś Forda czy Opla z pełną regulacją i zamierzam go przykręcić bezpośrednio do podłoża na kołki rozporowe. Fotel jest razem z prowadnicami, więc regulacja odległości też będzie. Telewizor zwykły 21" postawie na szafce a na półce pod nim konsola i płyty. Nie mam jeszcze kierownicy i pomysłu na mocowanie jej, oraz reszty oprzyrządowania wokół fotela. Rzecz w tym żebyście mi pomogli w wyborze dobrej kiery do konsolki. Wiem że to nie jest dział HARDWARE, ale korzystając z okazji że temat jest o stanowisku do grania w ścigałki czyli CGRS (Console Game Racing Seat) [taką nazwę sobie wymyśliłem]to sądzę że mi to wybaczycie i pomożecie. No to jak? Pomożecie?
Dzięki okropne, właśnie to chciałem wiedzieć, reszty dowiem się z googla. Jak już się tam urządzę w tej piwnicy to zrobię fotę i zobaczycie moje wypociny.
Oprócz DFP jest jeszcze DF GT. Zawiera jakieś tam przyciski dodatkowe do GT5, ale przede wszystkim szybkość obrotu kierownicy jest prawie taka sama jak w G25(zwykłe DFP obracało się wolniej). I jeśli dobrze pamiętam to ma troche większą średnicę.
Komentarz